tiistai 22. toukokuuta 2012

Kroatia

Olimme kesällä 2010 lomalla Kroatiassa. Lensimme Venetsiaan, josta vuokrasimme auton ja ajoimme kohti Istrian niemimaata. Istria sijaitsee Kroatian pohjoisosassa, Adrianmeren pohjukassa.

Kohde olivat kaikin puolin onnistunut: aurinkoa riitti ja vesi oli juuri niin turkoosia kuin oli luvattukin. Ainoana miinuksena ovat ajoittain kivikkoiset rannat, eivät optimaalisin kohde täysin uimataidottomille lapsille. Luksu osasi tuolloin jo uida, joten hänen kanssaan ei ongelmaa ollut. Uimakengät ovat ihan ehdottomat rannoilla.

Istria on  pienestä koostaan johtuen kompakti lomakohde vaikka pyöräillen. Koostaan huolimatta siellä on kivasti nähtävää ja koettavaa ja aktiivilomailijoita ajatellen paljon urheilumahdollisuuksia. Tennis- ja golfkentät oli suht paljon, samoin futiskenttiä löytyi joka niemestä ja notkelmasta. Ja viinitarhoja. Voin kertoa, että lapset eivät olleet viinitarhabongauksistani läheskään yhtä innoissaan:)


Istriaa sanotaan Italiaksi pienoiskoossa. Se piti hyvin paikkansa, ruoka oli erittäin italialaista. Suurimpana erona Italiaan ovat paikalliset ihmiset, jotka ovat varautuneempia kuin italialaiset (se ei välttämättä ole lainkaan huono asia). Yksi asia mikä teki kohteesta mieluisan oli se, että en koko loman aikana nähnyt yhtäkään öykkäröivää skandia, brittiä tai saksalaista. Suurin osa turisteista tuntui olevan Italiasta, Sloveniasta ja Itävallasta. Ainakin autojen rekkareiden perusteella. Keskivertoa paremmin käyttäytyvää, tai sitten meillä vaan kävi flaksi.

Hotellimme oli Kempinski Hotel Adriatic , jota voin suositella lämpimästi. Ei ehkä se halvin, mutta hintansa arvoinen.

Kannattaa lukea aikaisempi postaukseni aiheesta ja Rantapallon sivuilta löytyy myös hyviä vinkkejä.

Tästä aiheesta on tullut tasaisin väliajoin kysymyksiä. Valitettavasti en enää muista mitä on kysytty, mutta jos viitsitte kysyä uudestaan, niin vastaan mielelläni mitä osaan.

5 kommenttia:

 1. mä olen ehdotellut tuota paikkaa miehelle hääpäivämatkalle, mutta vaihtoehtoja on liikaa ja ei osata päättää. Toi ois just noin toteutettuna mielenkiintoinen kohde (siis lennot Italiaan ja sieltä autolla)

  VastaaPoista
 2. Menkää ihmeessä. Ja just tuolla Venetsia -konseptilla (oli muuten mulle eka ja vika visiitti Venetsiaan keskikesällä;).

  Mutta sinne Kroatiaan kannattaa kyllä lähteä. Varsinkin tuonne pohjoisosaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No muahan rupes heti kiinnostamaan, kun huomasin missä teidän hotelli sijaitsi. Me ollaan kuumeisesti etsitty parasta ranta/snorklauspaikkaa, missä suurin osa ajasta vietettäisiin. Miten tuo Umagin alue eroaa esim. Porec, Rovinj, Pula alueista? Jostain syystä ollaan jätetty tuo Umag kokonaan pois laskuista, enempiä siihen edes tutustumatta...

   Poista
  2. Umag on käsittääkseni pienempi paikka kuin nuo muut, jotka mainitsit. Me vietettiin aikaa hotellialueella, siellä oli kaikki fasiliteetit uimarannasta golf- ja tenniskenttiin. Käytiin päiväreissuilla Porecissa, Pulassa ja Rovinjissa, mutta siellä oli niin kuuma, että kaupungilla ei paljon pyöritty.

   Paikkojen eroja en enää muista, mutta vesi oli joka paikassa kirkasta ja snorklaamaan pääsi kaikkialla. Sori, mun muisti ei ole kovin pitkä ja menee vähän paikat sekaisin:)

   Poista
  3. Ai niin, itärannikolla oleva Rabac oli tosi kiva paikka juuri snorklaukseen ja uimiseen. Mulle jäi mielikuva, että kaupunki itsessään oli pienempi kuin nuo länsirannikon kaupungit, mutta vaikutti tosi kivalta sekin.

   Poista