maanantai 26. syyskuuta 2011

Wanted - Lunch Cooler

Olen törmännyt ongelmaan. Kyllä, taas. Olen etsinyt hyödykettä, jonka löytämisen luulin olevan helppo nakki, sellainen ”kunhan vaan valitsen minkä värinen”- nakki. Vaan eipä olekaan. Tätä on lähes mahdoton löytää.

Etsin siis epätoivoisesti, lounasrasiaa, -pussia whatever pientä nyssäkkää, jossa ruoka säilyisi tuoreena reilun kahdeksan tuntia. Ajan suhteen ei ole niin nuukaa, neljä - kuusi tuntiakin riittää, loppu on vaan hienosäätöä.
Inkalla muuttui syksyllä treeniaikataulut ja –paikat, ja nyt hänellä on kolmena päivänä viikossa treenit niin, ettei hän ehdi kotiin syömään. Pohjalle siis koulupäivät 8.15 – 15.45 ja siitä suoraan treeneihin niin, että on kotona klo 19.30 - 20. Koulussa syö lounaan, jos syö, sehän on teinin mukaan ihan täyttä skeidaa, se kouluruoka. Aika hauskaa, että pikkuveli syö sitä ihan samaa skeidaa hyvällä ruokahalulla. En tietty yhtään epäile, etteikö makunystyrät kehittyisi iän myötä. Paskaahan sen on oltava, kun kaikki niin sanovat. Siis kaikki yli 12-vuotiaat. Koulussa on mahdollisuus välipalaan iltapäivällä, mutta epäilen suuresti, kuinka paljon joku sämpylänkäntty tai muffinssi, tai mitä siellä nyt ikinä tarjoillakaan, auttaa siihen, että olisi jonkinlainen energiavarasto 1,5 – 2 tunnin intensiiviseen urheilusessioon. Hedelmät kulkee mukana, mutta hei oikeasti, yhdellä banaanilla ei koko päivää vedä. Ei edes teini-ikäinen kaikessa erinomaisuudessaan.


Tämä olisi just hyvä.


Tällainen kassi löytyy, mutta se on liian iso.

Eli hakusessa jonkinlainen systeemi, jossa eväät saisi suhteellisen syömäkelpoisena säilymään yhden työpäivän ajan, anyone? Sellainen mikä mahtuisi koulu- tai treenikassiin.

Olen yrittänyt hätävarana tarjoilla kotoa löytyvää pehmeää samppanjacooleria, mutta eihän sitä nyt tietenkään voi käyttää. Mitä muutkin sanoisi, jos hän kulkusi joku viinitakki kainalossa ympäriinsä. No mitä väliä sillä on, mitä muut sanoo, eihän ne muut tiedä mitä sulla siellä kassissa on? No on sillä väliä. Niin paljon väliä, että näkee mieluummin nälkää.


Tätä yritin tarjota korvikkeena, mutta ei kelvannut.

Menulta löytyisi oikein sopiva, mutta en löydä yhdenkään jälleenmyyjän valikoimasta sitä. Formverk ja Stocka myyvät Menua, mutta eivät juuri noita yksilöitä. Jompikumpi edellä mainituista saattaisi tilata pyynnöstäni, mutta tilauksen kestosta ei taas tiedä. Kuka muu myy?

15 kommenttia:

 1. Mites semmonen pikkunen kylmälaukku? Niitä löytyy varmaan ihan marketeistakin. Meillä on joku sponsoroitu laukku ja toimii hyvin.
  T: Nitta

  VastaaPoista
 2. samaa meinasin ehdottaa kuin Nitta. sellainen pehmeä pieni kylmälaukku menee aika kompaktiin tilaankin.

  tai miten olis http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp?_prodid=34422&nimi=Usb-jääkaappi :D  poikien äiti Kati

  VastaaPoista
 3. Satunnainen lukija täällä kommentoi; mites ois Built NY:n tuotteet?

  Terkuin,

  Eva-Stiina

  VastaaPoista
 4. Nitta ja Kati, luulen tietäväni mitä tarkoitatte, nekin ovat kuitenkin liian tilaavieviä. Inkalla on sitä kamaa muutenkin roudattavana. Pitäisi siis olla mieluummin pienehkö rasia tai sitten pussimallinen.
  Mutta kiitos, ehkä mä menen markettiin katsomaan:))

  Eva-Stiina, mä yritin sellaistakin tarjota, menee teinin mielestä siihen vinkkupullokastiin (joka siis on noloa, don't ask;)). Niillä muuten taitaa olla sellainen pussimainenkin, ei vaan ole kohdalle osunut. Kiitos, yritän etsiä.

  VastaaPoista
 5. Mulla on tällainen http://www.digishop.fi/built-ny-gourmet-getaway-black.html ja sinne kylmäkalle ja ihan kivasti on eväät pysyneet syömäkelpoisina.

  VastaaPoista
 6. Oletkos kysynyt koululta voisiko eväsrasian saada siellä johonkin kylmään? Meidän teini menee jo kolmatta vuotta 2 kertaa viikossa harkkoihin suoraan koulusta. Eväät saa säilyttää kotitalousluokan kylmiössä, varustekassin opettajainhuoneessa.

  -Pauliina-

  VastaaPoista
 7. Tämä tietty:
  http://www.designtorget.se/designtorget/se/kop_hos_oss/?ew_0_cat_id=2421&ew_0_p_id=6394323A-5CC0-47FB-ADCE-D98AF99649D0&myproducts=true&comment=G1004849&cat=Kökssaker&category=Kökssaker
  Ihan paras. Meillä monta, menee kaikkien eväsrasioina.
  Taija

  VastaaPoista
 8. Anu, no just tuota mä alunperin hain. Missään ei nyt vaan ole silmään osunut, vaikka ennen niitä oli "joka paikassa". Kylmäkalle nyt on meidän tapauksessa ihan liioittelua, mutta kai tuo vähän auttaisi.

  Pauliina, olen yrittänyt ehdottaa tuotakin. Sekään ei jostain syystä käy. Ja itsekin vahvasti epäilen, että ne safkat unohtuisi sinne (joutuu siis lähtemään tunneilta ennen niiden loppumista ja siinä on kiire muutenkin).

  Kiitos kommenteista:)

  VastaaPoista
 9. Taija, no nyt lähti:) Jackpot! Just tuollaista mä tarkoitan. Olen varmaan joskus tuollaisen nähnytkin, mutta aloin epäilemään sen olemassa oloa omaksi harhakseni, kun ei mistään löytynyt.

  KIITOS! Ostan monta:)

  VastaaPoista
 10. Multa löytyy myös tuo musta Built. Ei tosin mikään pienin mahdollinen.

  VastaaPoista
 11. http://www.coolstuff.se/Frozzypack-Matlada

  Siinä myös kylmäloota. En tiiä onko jopa sama minkä Taija linkitti?

  Sitten on myös tollasia "kylmämattoja" jonka voi laittaa eväspussin pohjalle. Ehkä ei kuitenkaan tarpeeks coolia? http://www.smartasaker.se/kylmatta.html

  Mä vaan näitä ruottalaisia nettikauppoja tuputan, jos eivät toimita sinne Suomeen niin voin auttaa tilauksen kanssa :o)

  VastaaPoista
 12. Lakritzin outletissa on noita Built NY Gourmet kasseja, mutta melko värikkäänä versiona:
  http://www.lakritz.fi/category/1/outlet

  VastaaPoista
 13. Minäkin olisin tuota Taijan vinkkaamaa tullut tarjoamaan. Olen pyöritellyt sellaista kädessä jossakin, mutta ainakaan silloin sellaiselle ei ollut tarvetta.

  VastaaPoista
 14. Reisenthelilla on pieni, eristetty lounaskassi, jonne menee sitten haluttu lounasrasia (löytyy pulloille myös):
  http://www.reisenthel-shop.eu/leisure/picknick+lunch/lunchbag+s+iso+grey+dots.html?lang=1

  VastaaPoista
 15. Vitsit te olette ihania! Olisi pitänyt avata suunsa jo kuukausi sitten, mutta parempi myöhään ja niin pois päin.

  Kiitti kaikille, nuo lounasrasiat taitaa olla Inkan juttu.

  Ja EM, mä käyn Ruotsissa useamman kerran kuukaudessa, joten se ei ole ongelma. Mieluummin ostan halvemmalla kruunulla:))

  Nina

  VastaaPoista