sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Farkkuja ekaluokkalaiselle

Olen yrittänyt etsiä Luksulle kouluun edullisia ja hyvin istuvia farkkuja.  Tehtävä ei ole ihan helppo, suurin osa hyvännäköisistä farkuista maksaa (ihme). Kamalasti ei näistä kertakäyttövaatteista haluaisi maksaa.


Name It:n farkuissa on hyvä hinta-laatusuhde. Ulkonäkökin passaa ja mitoitus Slim-mallistossa sopii mainiosti. Huono puoli on siinä, että nepparin sijaan vyötäröllä on hakanen, siis napin takana. Hienomotoriikka ei ole pojan vahvinta aluetta, joten nämä farkut eivät nauti suurta suosiota.
Name It:ltä löytyy muutenkin kivoja ja edullisia vaatteita. Osa trikoosta on laadultaan täyttä kuraa, mutta löytyy seasta helmiäkin. Kuten ne resorivyötäröfarkut.

Samaan konserniin kuuluvalla, isommille suunnatulla Outfitters Nationilla on myös kivoja farkkuja ja niissä nappikin on perinteistä mallia. Nämä ovat Luksulla ensimmäiset farkut joissa on tuumamitoitus, ison ihmisen merkki. Miinusta siitä, että farkkujen hinnat ovat melkein tuplasti kovemmat kuin Name Itin farkuissa. Ison ihmisen merkki.
Levikset ovat vielä vähän isot, koko 10 (138 cm), tai malli turhan leveä meille. Mummi osti, kun halvalla sai. Kasvuvaralla.

HM:ltä voisi löytyä jotain, vaikka suurin osa niistäkin on malliltaan epäsopivia. Mulla jäi vaan niin paska maku niiden keväisistä t-paidoista, etten paljon ole viitsinyt päin katsoa.
Zaralla on kivannäköisiä farkkuja, mutta jostain syystä eivät oikein istu jalkaan. Ovat vyötäröltä usein aika leveitä, onhan niissä toki kiristysmahdollisuus,  mutta siinä sitten istuvuus kärsii.

Espritiltä löytyy myös kapealla mitoituksella ja niillä on nettikauppakin. Tämä pitää tsekata.
Ideoita?

12 kommenttia:

 1. Pompdeluxilta klikkailin kassalle kahdet farkut ja tytöille parit vaatteet, pkt oli sitten 41e joten se villitys jäi minulta taas kokeilematta. Farkut näyt-ti hyviltä.

  Next on kans kotiuttanut meille muutamat.
  Ja Nova Starilta on viime keväisiä vielä käyttökunnossa. Ne on vähä lökärit,mut poika tykkää just niistä sen vuoksi.

  VastaaPoista
 2. miten ois Mexxin? Meillä on yhdet Mexxin farkut ja parit housut ja yllätys yllätys ne pysyy jalassa.

  VastaaPoista
 3. Niin ja meinasin sanoa ton Nextin, mutta Sokrutin ehti enste

  VastaaPoista
 4. Hei kiitti muuten vinkistä. Kävin sun Kuutti-postauksen innoittamana hakemassa Name It:n resorifarkut Oliverille. Pojalla mittaa 117 cm ja mallia kukkakeppi. HM:n resorifarkut on liian "kasakat". Ja pillifarkuilla ei vaan voi painella menemään, kiristää kuulemma.

  Nyt on pari päivää testattu noita Name It:n resoriversioita ja mua miellyttää ulkonäkö, väri ja hieman slimmimpi malli. Ja Oliveria mukavuus, kuulemma kuin verkkarit (joita haluaisi aina pitää) jalassa.

  Tattis siis! :)

  VastaaPoista
 5. Missä niitä Mexxin farkkuja myydään?
  J:llä on parit farkkudhortsit ja ne on kyllä loistavat. Farkkuja mekin tarvitaan jatkuvalla syötöllä mutta tosi tuskallista etsiä. Kun pitää olla kapeat ylhäältä ja leveät alhaalta -ja joka hiton kauppa on täynnä pillimalleja -ARGH!
  No Bodenilta on parit ja Legolta jotkut, sitten Nextin _kaupasta_ parit jotka on ne parhaat -mutta nettikaupass ei mitään vastaavia malleja ole kyllä ollut...

  VastaaPoista
 6. Sokrutin, eikö ne Pompdeluxin postarit laskeneet? Olisko ollut Annin tai Jassun blogissa aiheesta? Next joo, ehkä voisi seuraavalta reissulta katsoa, kun poika on mukana. Haluan sovittaa hänelle ostettaessa, farkkuja en sokkona osta. Ja NS:n housuja meillä onkin, merkin farkut ei kelpaa, kangas on liian jäykkää...

  Katri, Mexx joo. Viimeksi ei vaan suostunut sovittamaan niin homma tyssäsi siihen.

  Nina, ole hyvä:) Name Itit ovat huomattavasti paremmin istuvat kuin HM:n vastaavat. Meillä on niitä kahdet ja ovat lähes päivittäisessä käytössä. Ihan vaan varoituksena, keväällä myytäviä vaaleita versioita ei kannata hankkia, ne hajoavat kertakäytön jälkeen. Ja vinkkinä, niitä tummia resorifarkkuja saa myös vuorillisina, ovat perinteisesti olleet syksyllä hullareilla tarjolla. Lähes ainoa hyödyke, joita hamstraan:)

  Anana, en usko, että Suomessa missään, en ole ainakaan vuosiin nähnyt. Boden ei nappaa ja Legot ovat yleensä niitä kiristä 15 cm:ää mallia:)

  VastaaPoista
 7. Oletko katsonut DPAMin farkkuja? Meillä on niiden yhdet slimmit. Niissä on neppari. Tavallinen farkkujen nappi ei meillä toimi, vaikka muuten napit toimivatkin. Se hakanenkin toimii paremmin, mutta tuollainen neppari on paras.

  VastaaPoista
 8. Meillä laiheliinille parhaiten istuvia farkkuja ovat olleet Po.pit, Polo Sportit, Mini Rodinit, Name itit, Bodenit, Fransat ja yllärinä yhdet Seppälän farkut ja parit Lindexit ja Kappahlit. Tarkkana saa olla kun niitä hutejakin on tullut... Tosin meillä mittaa vasta metrin verran eli en tiedä riittääkö noissa mainitsemissani koot.
  T: Nitta

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Tosiaan, täältä löytyy myös yhdet Dpamin farkut. Ihan ok ja on muuten KAPEAT siitä vyötäröstä! AInoana miinuksena että lahkeet on mun makuun aika kapeita mutta noissa mitkä mielestäni oli leveimmät, on ihan ok...

  VastaaPoista
 11. Meillä toimii Lindexin slimit ja Po.Pin pillit.

  Finette

  VastaaPoista
 12. Po.Pin slimit meillä ainoat, joihin voi luottaa takuuvarmasti. -T

  VastaaPoista