torstai 1. syyskuuta 2011

Kuutti

Pysy hetki paikoillasi niin otan kuvan, jookos.Okei, joku toinen kerta sitten.

Tuliko läksyä? ”Eeii.” Silleen jethromaisesti sanottuna, tiedättehän? Todella luotettavan oloinen lausunto. (Ei sillä, että epäilisin Jethron luotettavuutta). Eikö edes lukuläksyä? ”No eeiiiih”, venytetään vähän enemmän. Eikö tosiaan tullut lukuläksyä? ”No ne jotka osaa lukea, niin ne taisi saada lukuläksyä.” Siis what? Ne jotka jo osaavat lukea, saavat lukemista läksyksi, mutta ne jotka eivät osaa… niiden ei tartte edes treenata? Ymmärsinkö oikein? Todella erikoiseksi mennyt tämä koulunkäynti.


"Äiti nää kengät puristaa." Niin tietenkin.
Tretornin uusi kuminauhallinen malli on muuten näppärä.
Suosittelen.

Päällä helppoa puettavaa. Name Itin resorivyötäröfarkut. Kelpaavat ainakin toistaiseksi, huomisesta ei koskaan tiedä. Farkuissa on erittäin hyvä hinta-laatusuhde. Malli on kapeampi kuin HM:n vastaavissa (joita ei taida edes yli 128 cm:ssä saada). HM:n college (toim. huom. ei hupparia) ja liian pienet gore-tennarit, jotka vaihtuivat ulko-ovella gorettomiin, ja lopun sitten arvaakin. Kumppareita on ihan turha yrittää, ei niillä pysty palloa potkimaan.

Kädessä on kuutti, lainassa opettajalta. Luokka on jaettu norppiin ja hylkeisiin, ja tuo kuutti liittyy jotenkin asiaan.

12 kommenttia:

 1. Hmm. Kovasti on mystisen kuuloista puuhaa tuo nykykoulunkäynti??? Mitähän roolia se kuutti oikein merkitsee?

  Olen niitä Tretornin kenkiä pyöritellyt kädessä ja muistellut jonkun kommentoineen viime keväänä (tai oliko jo syksyllä) Elloksen valikoimissa olevia Tretorneja "kumimaisiksi" tms? Ei nuo minusta kumimaiset olleet, eli lienee paranneltu versio?

  VastaaPoista
 2. Lahjattomat treenaa ;) Tretornit täälläkin. Olikohan kantiksena? Silti aika arvokkaat. Mutta kätsät goret, vaikka vähän hankaavat. Kuulemma.

  VastaaPoista
 3. Jassu, en mä oikein tuota kuuttijuttua tajunnut. Joku kiertopalkinto käsittääkseni, jokainen saa sen vuorollaan kotiin...

  Jassu, mun mielestä ne tämän vuotiset on ihan samanlaiset, mä ainakaan eroa huomannut. Noille isommille ei kamalasti valikoimia ole, otetaan ne jotka kelpaa, kumimaiset tai ei.

  Viidenaiti, sama tuli täällä mieleen:) Ei kai ne ole nyt kantiksessa olleet, en ainakaan ole huomannut? Korjaa jos olen väärässä.

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen katsonut niitä Tretorneja joskus, mutta toistaiseksi ei ole tullut hankittua. NameItit on hyväksi todettu meilläkin.

  Kovin kummallista koulunkäyntiä!

  VastaaPoista
 5. meillä kiersi viime vuonna päiväkodissa isomman ryhmässä hiiri - onkohan tämä kuutti jotain vastaavaa? hiiri tuli kotiin viikoksi kera vihkosen, johon piti kirjoittaa, mitä kaikkea hiiren kanssa oli tehty = piti kertoa, mitä perhe oli viikon aikan tehnyt ja hiiri oli mukana kokemassa...kai sillä joku tarkoitus oli?!?

  läksyistä. meidän eskari näytti tänään mulle vihkoa, jossa oli monenlaista tehtävää. ei ollut siis eskarikirja (se käytettiin kotona jo aiemmin). yksi oli aloitettu ja poika tuumasi "sä voit tehdä tän loppuun". kysyin, että miksi. "no kun se pitää palauttaa huomenna." what?!? ja munko se pitäis tehdä =D

  poikien äiti Kati

  VastaaPoista
 6. Hei joo miten mä olin unohtanut NameIt:in. Eikös näilläkin ole housuissa piiiitkät lahkeet pitkäkinttuisille?
  Vinginon farkut jo tilasinkin kun mittojen mukaan pitäisi olla varsin pitkäpunttista sorttia.
  Hyvä, hyvä ja vielä virtahepomerkki täältä. Juuri näitä postauksia täällä tarvitaan kun housuja menee puhki yhdet per viikko!

  -Suvi Tre-

  ... ja muuten se Pellen fleece oli juuri passeli...
  Olenko käyttänyt Luksulla noita Pellen vaatteita, mietin lähinnä niiden kokoja, lähinnä takeissa...

  VastaaPoista
 7. Hih, siis Oletko käyttänyt Luksulla noita Pellen vaatteita?

  -Suvi Tre-

  VastaaPoista
 8. Sanna, on niitä kauniimpiakin poikien kenkiä nähty, kuin nuo Tretornit, mutta melko käytännölliset kouluikäisillä. Ehkä ensi vuonna teilläkin:)

  Kati, apua, meinas tulla pissat housuun. Voit sä tehdä tän loppuun:)) Aika hyvin. Eskarilaiselta;)

  Tuo meidän kuutti oli kylässä vain yhden yön. Oli toki mukana jopa treeneissäkin. En tiedä olisiko siitä pitänyt joku raportti värkätä. Mulle ei ainakaan kerrottu.

  Suvi, Name It on erittäin potentiaalinen näille polvia puhkoville sankareille. Lahkeet eivät ole erityisen pitkät, mutta mallit usein sen verran kapeita, että voi ottaa seuraavan koon, eikä tipu jalasta. Koskee nimenomaan farkkuja, kangashousut ovat usein leveämpää mallia.

  Ai se olit sinä? Kiva kun kommentoit:) Mulla on housuaiheesta jo kuvia otettuna, vielä pitäisi tuottaa tekstiäkin. Vinginot ovat hyviä, sekä pitkät lahkeet että hihat. Hollantilaisiin voi tässä asiassa luottaa. Ja Pellen takista on koko 150 cm, jos siis Mistralia meinaat? Pienemmässä ei hiha riitä. Itselläni on miesten S, naisten M:ssäkään ei hihan pituus riitä ja L taas on muuten ihan säkki. Miesten ja naisten mallissa ei ole muuta eroa, kuin hihan pituus. Lapsilla malli on unisex.

  VastaaPoista
 9. Joo, se nykyajan koulu on NIIIIN erilaista;)...

  Mä inhoan tota kenkien kokoasiaa. Uudetkin kengät voivat olla yllättäen pienet - jos niistä ei satu tykkäämään - vaikka olisi kaupassa tykännytkin. Ja niistä kun on vaikea nähdä puristaako tms..

  VastaaPoista
 10. Juu minä se olin, täällä taustalla lukijana vähän väliä kyselen vinkkiä :) Täytyis varmaan kirjautua viralliseksi lukijaksi :D

  Suvi Tre

  VastaaPoista
 11. Meillä oli myös esikoisella kerran pehmolelu viikonlopun "hoidossa" ja piti kirjoittaa/piirtää, mitä kaikkea sen kanssa oli tehty. Nyt ekaluokkalainen olisi tosta kuutista ihan innoissaan, on hänen lempparieläimensä. Mulla kyllä menee norpat, hylkeet ja kuutit aika lailla sekaisin...

  Täällä ollaan myös huomattu, että koulu on ihan toisenlaista nykyään. En ihan pysy perässä... Lukutaitoiset saa eniten kotiläksyjä??

  Violette

  VastaaPoista
 12. Tanja: niin, sinunhan se pitäisi tietää:)

  Suvi: ei tarvitse kirjautua jos ei halua. Mutta kiva, kun kommentoit. Sekään ei ole pakollista, mutta suotavaa:)

  Violette: Tosiaan, teilläkin on ekaluokkalainen. Niitä on aika paljon täällä, lukijoilla ja bloggaajilla, varsinkin tyttöjä. Kyllä, lukutaitoiset saa eniten kotiläksyä. Kuulemma;).

  VastaaPoista