torstai 9. syyskuuta 2010

Sijoitus?

Olen tässä vähän fundeerannut, että josko tekisi sijoituksen. Järkkäriin. Sellaisen helppokäyttöisen ja hyvän ostaisin. En tajua niistä yhtään mitään, nyt olisi hyvät ja yksinkertaiset neuvot tarpeen. Canon? Mikä malli? Mitä ne maksaa?

Saa suositella.

Kiitos:)

9 kommenttia:

 1. Tähän
  http://www.rajalacamera.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=133820B021&gclid=COT9tLKj-6MCFdUx3wodTE45JA
  olen ollut sijoittamassa ite viime talvesta lähtien. Jotenkin vaan aina tullut muita sijoitteita.Pitäis kai pitää kiirettä ennenkuin koko malli jää historiaan. Tuo ainakin mulle riittäis harjoitteluvaiheeseen.

  Nikon ysikymppistä myös suositeltiin, mutta ei ei. Olen aina ollut Canonin naisia ja siinä pysyn.

  VastaaPoista
 2. Mäkään en osaa suositella Nikonia kun Canonilla itse kuvaan. Canonillahan karkea jako on sellainen, että mitä pienempi numero, sitä "parempi" kamera. Mutta siis taas tullaan siihen, että parempi kenelle?? Mä suosittelisin sun käyttoon Canon EOS 500D / 550D tai 450D. Kahdessa ensimmäisessä on myös videokuvausmahdollisuus. Täälä http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/index.aspx löytyy musta hyvin tietoa Canonin järkkäreistä. Tota EOS 1000D:tä en suosittele, mieluummin sitten Canon PowerShot (joka on jotain järkkärin ja kompaktin väliltä) tai puhdas kompakti.
  Hyviä kameroita saa myös vähänkäytettyinä esim. Rajalasta ja TopShotista.

  VastaaPoista
 3. Mä en ole asiantuntija, mutta mulla on Canonin EOS 50D ja n tosi hyvä ja helppokäyttöinen. Mutta jos nyt olisin ostamassa, ostaisin kyllä Leican - se on tyyliseikka! :)

  -F

  VastaaPoista
 4. Niin, Nina, mene Sanomataloon Rajalalle ja siellä nappaat myyjän itsellesi (sen voi sitten jättää sinne kauppaan kun lähdet ja käyttö ei maksa yhtään mitään).

  Kuvittele olevasi kenkäkaupassa.

  Hiplaat eka vaikka Canonia ja Nikonia ja sitten päätät kumpi tuntuu kädessä paremmalta (kuulema pienikätiset ei Canonia suosi).

  Valitse käteen sopivammasta merkistä sellainen pekkaperusmalli, esim. Canonilta noi Tanjan suosittelemat, muulta merkiltä vastaavat. Niissä on ominaisuuksia aluksi varmasti liikaa, mutta on myös automaatti, eivät ole mitään älyttömän isoja ja JOS vaikka innostut niin niissä riittää ominaisuudet todella pitkälle.

  Osta kittipaketti, niissä on yleensä ihan hyvä putki alottelijalle ja harrastajallekin. Voit sitten myöhemmin hifistellä valovoimaisemmalla. Ja... jos nyt haluat olla eriviksu niin osta irtosalama -lupaan että ne sisäkuvat on aivan eri tasoa kun valoa on riittävästi ja ei ole varjoja kuvauskohteen takana/sivussa. ( Salama siis suunnataan niin ettei osu suoraan kohteeseen edestäpäin ;) )

  Ja Nina, osta LAUKKU (kameralle) ja linssiin suojalasi samalla.

  Tein just aika ison laskun sulle mutta kannattaa mielummin kerralla hankkia sitten kunnon paketti. Ketjuhan on just niin huono kun heikoin lenkki. Tolla varustuksella pärjäät periaatteessa loppuelämäs ellei sitten harrastus vie mukanaan ;)

  VastaaPoista
 5. Fototapiossa Tapiolassa on myös tosi hyvä palvelu ja niillä on myös käytettyjä. Toisaalta kamera on mulle henk.kohtainen juttu, että en tiedä, ostaisinko ikinä käytettyä. Toisaalta Leicaa en kyllä raaskisi uutena ostaa, joten miksei...
  Canonista on muuten tullut uudempi malli, 60:nen.

  F

  VastaaPoista
 6. Kiitos, kauheasti informaatiota;)

  Menen sinne kauppaan hiplailemaan.

  VastaaPoista
 7. Juu, mene ihmeessä ja infoa meitä muitakin kameran tarvitsijoita!

  ps. sorry mutta sain niin hyvät naurut taas noita alhaalla olevia juttujasi lukiessa; "pyykkinatsi ja puuma" :=D

  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. A, saahan mulle nauraa:) Kiitos samoin, näin jälkikäteen.

  VastaaPoista