maanantai 23. elokuuta 2010

Nova Starit tulivat

Nyt meni putkeen. Ostin Luksulle hupparin kokoa 140 cm ja housut 130 cm. L on nyt noin 130 cm pitkä (tarkkaa mittaa ei ole, jotain 128 – 132 cm:n väliltä). Pitkäraajainen ja kapealanteinen.
Jostain luin, että NS:n mitoitus on reilua, itse en ihan allekirjoita sitä. Meillä on vielä vanhan malliston housut 122 cm (kuvissa harmaat), eikä nuo uudet 130 cm kovin paljon pidemmät ole.

Mutta: Housut ovat jopa kapeammat kuin aikaisemmin.
Hupparissa on tarpeeksi pitkät hihat, ehkä ylipitkätkin.

Hupparissa ei ole enää vanhaan vertailukohtaa, mutta vertasin Peakin 140 cm:n huppariin ja koko on muuten sama, mutta hihat ovat NS:ssä reilusti pidemmät.Toinen vertailu Mopin huppariin koossa 128 cm. Mop on samanpituinen, mutta leveämpi ja hihoista NS on taas pidempi.Aikaisemmin koot menivät kuuden sentin välein: …116 cm, 122 cm. Nyt koot menevät isommilla tasakymmenin: 110, 120, 130… cm. Pienillä on vielä vanhat koot. Eli jos olette tilaamassa, niin suosittelen pyöristämään ylöspäin. Vastuu on kuitenkin lukijalla;)

Kiitos vielä Aamunkukkalle ostopaikkavinkistä.

13 kommenttia:

 1. Kiitos kokovinkeistä. Meiltäkin taitaa lähteä tilaus. (On ollut lähdössä jo moneen kertaan, mutta johonkin on aina jäänyt.)

  VastaaPoista
 2. Meille tuli tänään ihan sama setti! Mun mielestä koot on reiluja..ainakin housuissa. Meidän 85cm pojalle housuissa 86cm on niin reilu, että menee helposti koko seuraavan vuoden, ellei pidempäänkin. 92cm hupparikin on yhtä reilu :)

  VastaaPoista
 3. Annika, tarkoitin että aikaisempaan verrattuna ei ole reiluja. Kuten yllä 122 cm ja 130 cm ovat melkein samankokoisia. Ja niissä on ideana, että alkuun käytetään resorit käännettynä. Meillä ei tuota kääntövaraa housuissa ole.

  Ja nämä tiedot siis isommilla, en uskalla ottaa kantaa pienten kokoihin.

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että meni putkeen!
  Tuo(kin) merkki on meidän kokeiltavien listalla, joten hyvä tietää kokovertailua.

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla;-) itse en ole vieläkään tilannut, "venkoilen" taas tapani mukaan..ja kohta jään ilman;-).

  Kiitos kokoinfosta, tuli tarpeen! Meillä nimittäin 5v. esikoinen käyttää edelleen 110cmN verkkapukua ja mietinkin jo mikä koko seuraavaksi..jahkaaminen eikun jatkuu.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kokoinfosta, tuli tarpeeseen. Ja ihanaa kuulla että housut ovat kaventuneet lisää... jos nuo pysyisi meidän luikulla jalassa. Alan olla jo hermot pinkeenä, kun melkein kaikki housut valuvat Nikeltä jalasta pois, oispa itselläkin tuollainen ongelma

  VastaaPoista
 7. Hyvä tietää! Tilasin meidän 133cm pojalle saman setin koossa 140 täältä:

  http://www.busochrackartyg.com/

  Meillä käytössä edelleen koon 122 housut, huppareista ei aiempaa kokemusta.

  mami75

  VastaaPoista
 8. Annikan kommentti sekoitti pakan. Pitääköhän sittenkin tilata tuolle pienemmälle se 92 eikä 98... pööh. Hänellä 92 verkkarit on vielä aika hyvin lököttävät.

  Aamunkukka: meilläkin on 110 cm verkkarit isommalla käytössä, mutta ovat jo niin "suorat", että tilaan hänelle koon 120 cm.

  VastaaPoista
 9. PikkuSanna: Danskulla on Novan 80cm verkkarit, jotka mahtuvat edelleen mainosti jalkaan ja menevät vielä pitkään. Itse otan jo monista housuista koon 92cm(jotka kaikki reiluja, muttei liian isoja), mutta Novasta en uskalla niin isoa ostaa, kun olisi aivan liian isot. Eli mä ainakin housuissa pyöristäisin alaspäin.

  Toki riippuu lapsen raajoista, meillä kun on normaali/lyhytjalkainen lapsi!

  VastaaPoista
 10. Niin ja piti vielä sanoa, että en tiedä isojen koista, mutta mun mielestä Novan housut on vyötäröltä kireähköt, ainakin sopivat laihalle hyvin. Dansku painaa 10,5kg/85cm ja 86cm housut kiristää vyötäröä sopivasti, olisivat liian kireet, jos joutuisi säätämään.

  VastaaPoista
 11. Höh. Missä mun paketti viipyy? Postipoika jumittaa... Otin molemmat 140- senttisinä. Saas nähdä onko myynnissä alta ohmin.

  VastaaPoista
 12. Viidenaiti, teillä on laiska postipoika;) Joko tuli?

  VastaaPoista
 13. Meille tuli housut koossa 98cm, ja ovat aivan loistavat! Sopivasti kaventuneet ja pysyvät hyvin jalassa. Resoreissa kääntövaraa vielä, Emil on nyt siirtymässä kokoon 104 normimitoituksessa, joten olisiko näissä pienten vaatteissa kuitenkin sitten aika pitkät lahkeet..
  Harmittaa, että huppari jäi tilaamatta.. pitää vissiin tilata vielä toistamiseen...:)

  VastaaPoista