lauantai 21. elokuuta 2010

Kuin kaksi marjaa

MaT:n klassikkotakki on saanut seuraa.Mololta.Ohhoh, oli spontaani reaktio. Ymmärrän vielä jotenkin, että halpisketjut kopsaavat kalliimpia, mutta tämä on musta hieman tökeröä. Vai onko ne vaan mun silmissä ihan samanlaisia?

16 kommenttia:

 1. No onhan toi Molon takki nyt selkeesti rumempi :)

  VastaaPoista
 2. No eivät tosiaankaan ole samanlaisia! Ja jos pitäisi valita, niin ehdottomasti ottaisin Molon takin, MaT:n on RUMA!

  VastaaPoista
 3. Ai tästä tulikin joku takkien kauneuskisa?

  Samankaltaisuutta löytyy, mutta juuri sen verran ovat erilaisia ettei suoraan pääse plagioinnista syyttämään. Varmasti kilpailijat pitävät silmällä muiden suosittuja malleja ja vetävät peliin oman versionsa.

  VastaaPoista
 4. Mä luulen (voi olla että olen ihan väärässäkin) että kodinkoneteollisuudesta tuttu juttu alkaa vallata vaateteollisuuttakin. Hilataan kustannukset mahdollisimman alas eli: yksi ja sama tehdas tekee monelle firmalle vaatetta. Samoilla kaavoilla ja detaljeilla. Ompelijat osaa homman ja virheitä ei synny. Lisätään vain sitten lähes valmiiseen tuotteeseen ne omat jutut. Nythän jo kodinkoneissa tuohon törmää. Esim. mikroaaltouunit on joka merkillä samanlaiset. Kyljessä vain lukee eri merkki. Kaikki tehty samassa tehtaassa alihankintana.

  VastaaPoista
 5. En kyllä näe noissa muuta yhteistä kuin resorit, ja niitä on aika monella. Mitä sellaista samaa noissa on, mitä ei olisi jo monissa muissa takeissa?

  VastaaPoista
 6. No onhan ne aika samanlaiset mutta Molo on ehkä hiukka rokimpi ;)

  VastaaPoista
 7. Toinen vuosi ei tee mistään klassikkoa tai tietyn merkin omaa

  VastaaPoista
 8. Onhan niissä yhtäläisyyksiä, mutta myös eroja. Yhtäläisyyksiä on yhdessä jos toisessa vaatteessa. Muoti luo samankaltaisuutta.

  VastaaPoista
 9. No on kyllä aika paljon samaa. Mut tuntuu,että vaateteollisuudessa on usein eri merkeillä samantyyppistä vaatetta myynnissä. Ja varmaan tuo Katjan pointti pitää paikkansa.

  VastaaPoista
 10. Ihan peruspusakkamallisia kummatkin ja siihen ei taida copy rightia saada kukaan...itse asiassa ihan erilaisia omasta mielestäni muuten, taskut, nappilistat, soljet ym detaljit ovat erilaisia.

  VastaaPoista
 11. Juu, no rumiahan ne ovat kumpikin ja ehdottomasti aivan erilaisia.

  Tuo MaT:n takkimalli on lähes yhtä vanha kuin merkkikin enkä ole muilla vastaavaa nähnyt. Okei, menin halpaan, sehän tässä kismittää.

  *jupisee itsekseen: liian samanlaisia*

  VastaaPoista
 12. Geen tapaan: peruspusakat. Ei sytytä.

  VastaaPoista
 13. Hauska postaus;-) ja vastaavia kopioitahan löytyisi monen muunkin merkin välillä.
  Meillähän oli viime talvena tuo Mat:n takki harmaana ja tähän vuoteen se tulee mustana. Kuopus perii isoveikan vanhan,joten laatu maksaa itsensä takaisin. Ehkä tylsä, mutta just mun makuun. Tyylikäs ja ennenkaikkea, laadukas.

  Molo on merkkinäkin vähän "rokimpi", niinkuin joku jo fiksusti heitti. Jotain samaa, mutta ei kuitenkaan liikaa. Hyvä niin!

  VastaaPoista
 14. ei minust a samanlaisia mutta tylsää kun kommentoidaan ohi aiheen, -mä en tykkää, ruma-tyyliin-

  VastaaPoista
 15. Aamunkukka, niin, tuo takkihan ei ole edes tylsä, siis mustaksi lasten toppatakiksi. Ja Molo on rokimpi, se täytyy myöntää.

  Muuten aiheesta, en ala jankkaamaan;)

  VastaaPoista