keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Pitkästä aikaa H&M:llä

Luksun ollessa pieni, ostin hänelle usein Logg -malliston trikoita. Nyt en ole pariin vuoteen ostanut HM:ltä mitään. Pari vuotta sitten vedin oikein kunnolla herneen nenään, kun Loggit venyivät parin pesun jälkeen muodottomiksi enkä sen koommin ole siellä asioinut. Tiedän, moinen ehdottomuus on tosi tyhmää, kyseessä saattoi olla pari maanantaikappaletta.


Nyt kevätvaatteita kaivellessa poika muisti viime kesän lempihousunsa, HM:n vihreät chinot. Ne ovat auttamatta liian lyhyet ja toiveena oli saada samanlaiset housut. Tällä kertaa (oranssin)punaisena. Tilaukseen lähti mukaan pojan toiveesta collegetakki. Käytettävyys jäi epäselväksi, mutta kai sitä jossain voi käyttää.


Lahkeen pituus 152 cm:ssä on juuri sopiva, mutta aika paljon pitää vyötäröltä kiristää. Eikä kyseessä ole mitenkään erityisen laiha lapsi.


Bonarina Mario -college. "Äiti, saisinks mä oikeesti ton?" Raukka.


Takavuosien "pakko olla huppu" on kääntynyt "ei mielellään huppua" -moodiin.

16 kommenttia:

 1. H&M ei ole ollut mulla mitenkään boikotissa, mutta silti tuntuu ettei sieltä löydy nykyään yhtään mitään kivaa. Ei itselle eikä lapsille. Ja jos löytyy, on koot loppu. Ehkä siis kannattaa kurkata vielä kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä mitään íhmeellistä sieltä lyötänyt, mutta käy katsomassa:)

   Poista
 2. Kevään mallistossa oli pojille muutama kiva juttu, esim. nuo chinot on tosi hyviä, vetää ihan vertoja TH:n vastaaville... eikä sitten tule suru puseroon, jos polvessa on heti reikä. Urheiluvaatteista tykkään myös, en tiedä riittääkö niissä koot teille? Monissa poikien jutuissa on tavoiteltu Scotch Shrunk -meininkiä, ja joskus ihan onnistuneesti. Toinen juttu on sitten se, että Henkkamaukan toimintaperiaatteista on Ruotsissa paljastunut epäselvyyksiä, ja yritän olla vastuullinen kuluttaja. Ja hei, noilla hinnoilla ei kai ole suurikaan yllätys, että alihankkijoita riistetään ja pidetään nälkäpalkalla. Joten sen takia Henkkamaukat jää nyt vähemmälle. -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nuo chinot ovat pojan mieleen, niissä on kuulemma hyvä juosta. Muuten kyllä preferoin niitä TH:n versioita, ei tule pussia vyötärölle.

   Ihan totta, paljon mieluummin sitä ostaa eettisesti tuotettuja vaatteita, ja niistä maksaa mielellään enemmän.

   Poista
 3. Ihanan ennakkoluuloton L, ei mitään "tyttöjen värit/poikien värit". Tuota samaa olen yrittänyt ylläpitää tytölläkin, vaikka selvästi huomaa, että tarhasta yrittää tarttua sitä stereotypiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikien pelipaidat ovat punaiset, luulen, että se on syy punaisen suosimiseen. Välillä kelpaa vaaleanpunainen ja pinkki, välillä ei.

   Poista
 4. Laatu varsin vaihtelevaa.Yhdet chinot ja kolmet farkut kuluneet puhki alle kk:ssa meidän tyttöjen käytössä.Samaa ei voi sanoa TH tai esim POP:n housuista.T-paitojen kangas on niin ohutta,että näkee läpi ja college kankaat nukkaantuvat ekassa pesussa... Toisaalta niillä hinnoilla on kai turha odottaa laatua saavansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en jaksa vaihtelevaa laatua, en vaikka se maksaisi vähemmän. Maksan ihan mielelläni kolminkertaisen hinnan jos tiedän, että vaate näyttää vaatteelta vielä pesusta tullessaan. Puhumattakaan siitä jätteen määrästä, kun noita kertakäyttölumppuja karsii vaatekaapista.

   Ihan totta, TH:n kangas on paljon napakampaa ja niistä lähtee tahratkin helpommin pois.

   Poista
 5. Joo, olen samaa mieltä. Olen luopunut H&M vaatteista juuri näistä syistä ja koska H&M:llä ei ole omia tehtaita tuotteet tehdään varmaan halpatuotantona aina siellä, missä halvimmalla se onnistuu eli ei varmastikaan eettisesti ja ekologisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Toisaalta tiedä missä nuo kalliimmatkaan on tehty.

   Nykyään on onneksi tarjolla myös eettisesti tuotettuja tuotteita, joiden tuotantokin on käsitykseni mukaan paremmin valvottu.

   Poista
 6. Mulla on kolme poikaa, jotka pukeutuu punaiseen mielellään. Itsekin ostan mielellään punaista heille, koska mulle on tärkeää, että vauhdikkaat lapset näkyy (tungoksessa, liikenteessä jne) ja lisäksi punainen on hyvännäköinen väri. Meidän pojat ei koskaan ole pitäneet punaista tyttöjen värinä, sillä sehän on palomiesten väri, Ferrarin ja urheiluautojen väri... Ja me asutaan Sveitsissä, joten täällä yleensäkään ei koeta punaista tyttöjen väriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä tiedä pidetäänkö sitä täälläkään nykyään tyttöjen värinä. Joskus ysärillä tilanne oli ehkä toinen, kun tarjolla oli tasan kaksi väriä: sininen ja punainen. Hyvin sukupuolikoodattuja.

   Aika monella futis-ja lätkäjengillä on punaiset pelipaidat, joten kyllä ne värit pikkukundeillekin kelpaavat:)

   Poista
 7. Mikä ihme noissa collegetakeissa on? Meilläkin vinkui viime kesänä Berliinistä sellaisen ja piti sitä koko ajan päällä... meillä on viime kesältä oranssit H&M:n chinot ja muuten ok, mutta toi leveys vyötäröllä on älytön ja kiristysnauha on tapissa:)
  Niistä oransseista kyllä lähti osa väristä jo ekoissa pesuissa, mutta ei kuulemma haittaa, on vaan mageemmat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmä tajuu, kai se on joku ikäasia?

   Meillä pysyi vihreissä väri, mutta tahrat eivät oikein lähteneet, vaikka tahranpoistomenetelmät olivat ihan samanlaiset kuin muissakin vaatteissa.

   Poista
 8. Mä olen huomannut, että ostan H&M:ltä enää perusjuttuja niin lapsille kuin itsellenikin. Ja perusjuttuja on trikoopaidat. Miten musta tätä nykyä siellä on kaikki jotenkin tosi "halvan" oloista, kankaat huonoa laatua jne. Ei vaan jotenkin innosta.. Ja 8-vuotiaalle tytölle ovat niin pimumaisia että huh... Sama kyllä 38-vuotiaallekin ;)

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne isompien tyttöjen (yli 128 cm) on muistini mukaan suurimmaksi osaksi ihan kauheita. Ja täytyy myöntää etten ole ostanut itselleni kyseisestä ketjusta vaatteita sitten viime raskausaikani eli vuoden -04 jälkeen.

   Poista