perjantai 22. helmikuuta 2013

Leffassa

Vuokrasimme Makuunista kolme leffaa viikoksi hintaan 12,50. Sopuhinta mielestäni.


Katsomme aika harvoin leffoja, ihan ajanpuutteen vuoksi. Arki-iltaisin ei paljon leffoja ehdi katsomaan ja viikonloppuisinkin ollaan harvemmin kotona.  Tai jos ollaan, niin on pitänyt odottaa, että kuopus menee nukkumaan ja sitten onkin jo niin myöhä, että harvoin siinä enää leffoja katsellaan. Meillä ei ole Elisa viihdettä tai muita systeemejä, mutta Canal+ CMore-kanavilta näkyisi käsittääkseni hyviä leffojakin. Ja uutuussarjoja. Ainakin maksan ihan käsittämättömiä summia kuukaudesta tästä lystistä. Meidän telkkareista ei kuitenkaan näy kuin urheilua, mikä sinänsä on ihme juttu. Varmaan kaapelit kytketty jotenkin virheellisesti. 

Nyt kun Luksukin voi katsoa K12 leffoja niin ollaan aktivoiduttu vuokrausrintamalla. Skyfall oli ensimmäinen isojen leffa, jonka Luksu näki leffateatterissa. Nyt kun pojan voi ottaa mukaan, niin me muutkin päästään toivottavasti useammin ihan leffateatteriin asti. Itse en ole enää vuoteen-kahteen käynyt katsomassa leffateatterissa lasten leffoja. Tiedän, että moni aikuinenkin katsoo niitä mielellään, itse en kuulu siihen joukkoon. Nykyään Luksu käy leffateatterissa myös kavereiden kanssa, ilman aikuisia. Tai siis aikuinen (yleensä minä) saattaa pojat saliin asti ja on odottamassa oven takana leffan loputtua. Tosi helppoa, siinä välissä ehtii mainiosti ruokakauppaan.

Miten teillä, katsotteko paljon leffoja? Ja jos katsotte, niin missä?

8 kommenttia:

 1. Katsotaan, tosi tosi paljon, koska mies ei "jaksa keskittyä" telkkarin sarjoihin (joista taas itse pidän). Äänitetään telkkkarista Elisa Viihteelle, vuokrataan Elisa Viihteen kautta, katsotaan Netflixistä ja aina joskus myös vuokrataan vanhanaikaisesti kivijalkakaupoistakin.

  Komediat ja kepeämmät action-jutut ovat mulle mieleen (esim. tuo Meduusan perintö oli oikein hyvä raina!), mutta en pysty ollenkaan katsomaan sellaisia leffoja, joissa lapset kärsivät (esim. kidnappaus-leffat yms.).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluaisin katsoa, tosi tosi paljon. Tänään piti katsoa, mutta tultiin juuri kotiin ja huomenna taas törkeän aikainen herätys, että ehkä joskus toiste.

   Mun suosikkeja ovat James Bond ja Jason Bourne. Myös 24:n Jack Bauer on hyvä. Huomaatko, kaikkien nimikirjaimet ovat JB. Varmasti joku johdatus:)

   Poista
 2. Äiti ja isi erikseen yleensä leffassa, viihdepaketista muutamia. Aika harvoin, koska mulla on taipumus nukahtaa heti, jos leffa alkaa kello 22 jälkeen. Tuo alimmainen tuosta pinosta on huono - varoitan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasin. Oli mulla reissussa mukana, jaksoin katsoa 20 min, ei se siitä mihinkään parantunut. Mun eka ja vika Vares:(

   Poista
 3. Eikö Luksu ole 8-vuotias? Miten niin voi nyt katsoa K12-leffoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. K-12 leffoihin pääsee vanhempien kanssa 9-vuotiaat. Ja ihan kohtahan tuo sen täyttää.

   Poista
  2. Kyllä he sisään pääsevät, mutta on ihan eri asia, onko leffojen sisältö ikärajaa nuoremmille sopivaa. Määrittelen näitä ikärajoja työkseni ja omiakin lapsia on, joten tiedän jonkun verran aiheesta. Jokainen ottaa tietenkin vastuun omista lapsistaan, mutta kerronpa nyt kuitenkin oman mielipiteeni, että ihan turhaan niitä ikärajoja ei laiteta.

   Poista
  3. Kiitos mielipiteestäsi, olet siihen täysin oikeutettu.

   Oletko työssäsi määritellyt esim. Salkkareiden ikärajoja, meno on aika paljon roisimpaa kuin Bondissa? Uutisista puhumattakaan, Syyrian tilanne on totta ja sen tietää 8-vuotiaskin. Liigakiekosta puhumattakaan, aivovammat ovat joka viikkoista kauraa ja nekin valitettavasti totta. Jajaja, näitä lööppejä nykylapset lukevat päivästä toiseen, mielestäni suurempi uhka kuin selkeästi fiktiiviset leffat.

   Poista