tiistai 19. helmikuuta 2013

Korallia

 Ostin Inkalle korallinpunaisen paidan kevääksi. Hyvin ennakoitu.

"Kiva oranssi paita", tyttö totesi. "Se mikään oranssi ole vaan korallinpunainen", sivistin. "Aha".


Ostin myös Luksulle korallinpunaisen paidan. "Onko hyvä", kyselin toivekkaana. "Ei ole, en halua vaaleanpunaista paitaa". Oranssi - vaaleanpunainen? Onko mun lapset värisokeita? Kumpikin? "Tämä väri ei edelleenkään ole oranssi, saati vaaleanpunainen. Tämä on korallinpunainen", artikuloin niin hitaasti ja selkeästi kuin ikinä kykenin. "No kato, me ei olla eletty kasarilla, me ei tunneta noita kasarivärejä". Ihme, ettei tähän keskusteluun vedetty dinosauruksia tai jotain muuta yhtä kulunutta.


Yritin vedota mieheen, jolle tuli yhtäkkiä kiire viemään roskia. "Älä mua kato, mä olen mies, en todellakaan erota eri punaisen sävyjä. Pinkki, vaaleanpunainen, koralli. Sama se mulle, ei mun kuulukaan tietää." Se ei pysty vetämään kasarikorttia peliin, mutta heteromieskortti toimii aina. Ei tarttekaan tietää, epäilyttäväähän se olisi. Oranje on sentään tuttu väri.

Tämä samainen eimuntarttekaantietää -mies tuli yksi päivä kotiin ja kysyi mikä on hipsteri? Miten niin? Kun joku puolituttu kundi oli sählypelin jälkeisellä "yksillä" todennut miehen tullessa baariin, että sieltähän se yli-ikäinen hipsteri tulee. Repesin. Ei sille vieläkään ole valjennut mistä nimitys johtui. Yli-ikäinen hipsteri:)

9 kommenttia:

 1. Muhahaa, mitähän sillä yli-ikäisellä hipsterillä mahtoi olla päällä tuolloin!? Jakoon!

  Ei meilläkään olisi mies tunnistanut KORALLINpunaista, vaikka pinkkiä kauluspaitaa onkin pitänyt. On sen verran egoa kuulemma, että kestää kavereiden vinoilut. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmä muista, jotkut vaatteet. Tuota hipsteri-termiähän viljellään nykyään miten sattuu. Mutta hilpeä kommentti se silti oli.

   Joo, on miehellä sekä pinkkiä että vaaleanpunaista, mutta ei se niitä toisistaan erota. Oikeasti varmasti erottaa, kunhan esittää.

   Poista
 2. Ihana koralli ja persikka, mä tykkään ja kuvittelen et ne jollain tapaa sopiikin. Ootko bongannut mop:in persikka-sini-valkoraitaisen tunikan. Pitäs käydä sovittaa, kuvissa näyttää kivalle.
  Ja mäkin haluun tietää vaatetuksen, hipsterin yläikää aina välillä tulee välillä pohdittua yhden tutun osalta. Tai siis lähinnä et ei kai sitä voi sillai määrittää, toisille hieman vanhemmillekin sopii tyyli hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mutta persikkahan unohtui ihan täysin. Tarttee aloittaa oppitunti alusta: tämä tässä on persikka, tässä on nektariini jne. Kyllä tuosta perheriita kehitellään;)

   En ole bongannut, mutta sellaisen beige-keltaisen neuleen bongasin. Sopisi Jassulle kuin nenä päähän.

   En edes muista mitä sillä oli päällä, Makian palttoo ainakin. Sehän on jo perus-Ranen mittarilla selvä hipsterin merkki. Ja mies siis ole hipsteriä nähnytkään, ei ainakaan tunnista sellaista:) On siinä kuule google laulanut, kun toinen on etsinyt vastausta nimitykseensä;)

   Poista
  2. No hei, hyvin mietitty - sovitin Oulussa sitä kelta-beigeä, mutta ei ollut oikeaa kokoa! :D Hyvä kun muistutit, käyn huomenna kattoo löytyiskö keskustasta!

   Poista
  3. Oikeesti? Tosiaan, mielsin sen heti sun päälle. Osta se:)

   Poista
 3. Äläkä unohta vadelmanpunaista oppitunnilta.. Vaikka se ei kyllä taida kuulua tähän joukkoon, ei ainakaan ole mikään kevään trendiväri. Kaupassa tuo koralli näyttää aina hyvälle, mutta mun päällä ei (pitää kai ruskettua ensin). Vaaleanpunainen on mun juttu - kunnon possu.

  Ihanat hipsterikeskustelut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni en ole korallia ostanut, en tiedä sopisiko. Ehkä sitten kun saa väriä pintaan.

   Joo, meillä käydään tällaisia elämää suurempia keskusteluja harva se ilta:)

   Lisätään vadelma listalle;)

   Poista
 4. Käytiin Putte's pizzassa syömässä. Siippa kysyi "Täää taitaa olla hipsterimesta?" Sitten toiveikkaalla äänellä "Olenko mä nyt hipsteri kun syön täällä?"

  VastaaPoista