torstai 7. helmikuuta 2013

Muutosta 8-vuotiaan huoneeseen

Luksun huone on ollut samanlainen jo kuusi vuotta ja kaipaisi jotain uutta. Huonekalut ovat ajan myötä muuttuneet: sänky kasvattanut kokoaan ja suurin osa huonekaluistakin tarpeiden muuttuessa vaihdettu. Seinät ja kalusteet ovat valkoisia ja tulevat näin olemaankin, muuhun väritykseen (eli tekstiileihin) kaipaisin muutosta. Vauva-aikana pojan huoneen tekstiilit olivat vaaleansinisiä, valkoisia ja beigejä, sellaisia söpöjä pikkupojan värejä. Pojan ollessa 3-vuotias beige vaihtui denimin- ja tummansiniseen sekä punaiseen. Kivoja ”reippaita” värejä, mutta niin kuluneita.

Tässä nykyinen väritys.

Tällä hetkellä alus-ja pussilakana Himlalta. Voin suositella, erittäin hyvälaatuisia.

Järjestyksen ihmisenä myös pyjamat sävysävyyn.
 
Siirsin Inkan huoneesta harmaan Muuton 27 Luksun huoneesen.

Esimerkiksi tämän Inkan setin voisi kierrättää pikkuveljelle.

Eri huoneissa seilannut vaaleanharmaa säkkituoli voisi palata pojan huoneeseen.
 
Harmaita tyynynpäällisiä meillä on kaapit täynnä.

Rajoitteita aiheuttaa pojan huoneessa olevat kaksi taulua, joissa on kirkkaita perusvärejä: sinistä, vihreää, keltaista ja punaista. Eli ajaton musta ei toimi niiden kanssa. Meillä on paljon harmaita tekstiilejä ja varsinkin Inkan huoneesta liikenisi harmaasävyistä sisustusroipetta: vuodevaatteita, koristetyynyjä ja verhoja. Haluaisin siis hyödyntää jo olemassa olevia tekstiilejä, kun niitä kuitenkin on kaapit pullollaan. Mutta se harmaakaan ei ole ihan optimaalisin väri. Olisiko teillä ideoita, miten lähteä hommaa rakentamaan? Pojalla itsellään ei ole mielipidettä asiaan, voisi vähempää kiinnostaa.

15 kommenttia:

 1. Keltainenhan on nyt pop ja sillä saisi harmaan sävyihin väriä (ja sitä oli taulussa), ehkä lisäksi (jos ei ihan mustaa) niin tumman harmaata..

  T. Satunnainen kävijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mietin ihan samaa. Meiltä löytyisi tuo 27 keltaisenakin. Toisaalta poika tykkää enemmän punaisesta... Siniselle siis etsin vaihtoehtoa ja tuo harmaa taitaa olla ainoa potentiaalinen.

   Poista
 2. En ole varma, ottaako kukaan mun sisustuskommentteja enää tosissaan sorsa-gaten jälkeen, mutta komppaan satunnaista kävijää: keltainen on harmaan kanssa vallan viehkeä yhdistelmä (iPhonessa tänään napsittuja kuvia keltaisen ja harmaan yhdistelmästä)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se voisi olla hyvä. Keltainen sopisi paremmin harmaan kaveriksi.

   Mutta.

   Punaista löytyy paljon ja poika itse tykkää siitä enemmän. Ei siis ilmaise mielipidettään, mutta voi mieli muuttua, jos punaisten tilalle tulee keltaista.

   Tässä päästään taas ikuisuusaiheeseen, lempiseurojen logoissa on punaista. Eli punainen pysyy mukana.

   Poista
 3. Laita sitä harmaata eri sävyissä sellaiseen, mitä ei ole helppo vaihtaa (esim. matto, päiväpeitto tms.) ja sitten helposti vaihdettavat jutut (verhot, koristetyynyjen päälliset jne.) jollakin piristevärillä. Nyt keväällä vaikka keltaista ja syksyllä sitten esim. jotain muuta tauluista löytyvää väriä tai mistä poika sattuu silloin tykkäämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sillä harmaalla mennään. Se on helpoin ja turvallisin. Eikä tarvitse edes kauppaan mennä, omista kaapeista löytyy.

   Poista
 4. Pidä entisellään ;), ekat kuvat näyttävät enemmän reippailta urheilijapojan jutuilta, vikat taas hyvin tyylikkäiltä mutta aika aikuismaisilta.
  Jos pitäisi värimaailman sekä raidat ja poistaisi tähdet ja liput?

  - Anni A.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tähän lopputulokseen olen itsekin tullut. Ajattelin vaan, että jos teillä olisi jotain parempia ideoita:)

   Tähdet ovat jo poistuneet, mutta liput (ja viirit ja muu vastaava) ovat se juttu. Niitä ei voi poistaa.

   Poista
 5. Mä lähtisin samoille linjoille Anni A:n kanssa, eli pidä sellaisenaan, jos kerran poika on tyytyväinen. Väritkin ovat mukavan reippaat ja ajattomat.
  Toisaalta keltainen ja harmaakin ovat tosi upeat yhdessä, mutta jos punaista on oltava, niin ehkei istu samaan niin hyvin...

  -Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin teen. Keltainen ja harmaa ovat olleet Inkan huoneen värit pari vuotta, pitäkööt romunsa:)

   En ajatellut tuota punaista ja harmaata ihan loppuun asti: ei oikein sovi. Ei puutu kuin tonttu, niin olisi joulu kesät talvet:)

   Poista
 6. Äläpä nyt rupee siellä intoilemaan. Kysy järkevältä nuorelta mieheltä itseltä mielipidettä. Jos hän tykkää nykyisistä, anna olla.
  Jos hänelle on aivan sama, roudaa sitä harmaata Inkalta vähemmälle ja laita punaista ja keltaista joukkoon. Ettei ihan pelkällä harmaalla ja punaisella ala tonttu-ukot hyppimään keskellä kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos, pirkkokin palannut joulun vietosta:)

   Olisi pitänyt lukea tämä kommentti ennen kuin vastasin edelliseen. Eli joo, olet jälleen kerran oikeassa;)

   Poista
  2. Miten niin palasin? Aloitin vain joulun 2013 vieton.

   Poista
 7. Minkä merkkiset nuo ihanat harmaat lakanat mahtaa olla? *ryntäämässä kauppaan*
  terveisin Vierailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on Lacosten. Logo nätisti jemmattuna kuvissa:) Ainakin neljä-viisi vuotta vanhat eli voi olla, ettei niitä enää mistään löydä.

   Poista