lauantai 2. helmikuuta 2013

Lastentauti

 Näillä lähdettiin liikkeelle...
 
Olen todella avun tarpeessa:
Mulla on välikorvantulehdus.
 
Ihan törkeän kipeä ja ennen kaikkea ärsyttävä.
Toinen korva on ihan lukossa, nyt kahdeksatta päivää.
En kuule sillä mitään ja päässä humisee 24/7.
 
Sain maanantaina nappeja mutta ne mitään ole auttaneet.
Torstaina menin uudestaan kitisemään kipeää korvaani ja sain jotain suihkeita,
jotka eivät nekään auta.
 
... ja näillä jatkettiin.
 
Korva on niin jumissa, että pää (psyyke) hajoaa hetkenä minä hyvänsä.
(Työterveys)lääkärin mukaan seuraava askel on tärykalvon puhkaisu. Kuulostaa aika brutaalilta. Onko teillä kokemusta aikuisten korvatulehduksista? Mikä auttoi vai auttoiko mikään?
 
 
Kaikki (poppa)konstit ovat tervetulleita.

21 kommenttia:

 1. Voi ei, tuttua! Mulla ollut useita välikorvantulehduksia aikuisiällä, lähes aina kun sukellettu suomen vesissä. Mutta mulla on kyllä aina antibiootit purreet. Mutta se kipu, sinne lääkäriin on tosiaan mentävä heti kun se särky alkaa. Omien korvatulehdusten ansiosta en vähättele yhtään jos jollain lapsista on korva kipeä.

  Mulla oli myös lapsena paljon korvatulehduksia ja silloin aina (?) korva puhkaistiin. En muista muuta kun että aina pelotti.

  Tsemppiä! Toivottavasti apu löytyy ja kipu katoaa pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää on aika syvältä. Ja käy Inka näin jälkikäteen niin sääliksi. Reppana oli korvatulehduskierteessä yli vuoden ajan pienenä (söi kuurin joka kuukausi, kunnes korvat putkitettiin), enkä tietenkään tajunnut kuinka kakkamainen fiilis oli. En yhtään ihmettele, että puheenkehitys oli viiveistä, käyn itsekin nyt todella hitaalla (siis normaalia enemmän).

   Oma vikahan tämä varmaan on, mulla alkoi tosi voimakas yskä jo joulunalusviikolla, mutten vaivautunut lääkäriin kuin vasta nyt korvan kipeydyttyä. Yskä noilla napeilla helpottui, mutta tuntuu, että korva on päivä päivältä enemmän jumissa.

   Lääkäri väitti, että tuo olisi tehokkain antibiootti tähän vaivaan, tiedä sitten. Menen maanantaina kerjäämään lähetettä korvalääkärille.

   Poista
 2. Zithromax, sitä antibioottia on ollut lapsilla ja kerran mulla. Tehokas, mutta lääkärit ei mielellään sitä määrää.

  Tsemppiä täältäkin, korvakipu on ihan hirveää! Huomenna teen postauksen toisenlaisesta korvakivusta johon nyt ehkä sain avun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tota Inkakin aina söi. Miksei ne sitä halua määrätä?

   Mulla oli viime syksynä silmän verkkokalvon tulehdus ja se vei kyllä kivussa voiton. Mutta haluaisin silti tästä eroon.

   Ok, jään odottamaan;)

   Kiitti!

   Poista
  2. Ilmeisesti on niin stydi ab etteivät siksi määrää. Että yritetään ensin noilla lievemmillä ensin. Niin oon ainakin mä ymmärtänyt. Jiillä on ollu monta zithromax kuuria korvatulehduskierteesssä ja on kyllä lääkkeiden aatelia. Yleensähän sitä otetaankin vain 3 päivää mutta siinä on joku pitkäkestonen vaikutus.noi duactit on flunssaan tosi tehokkaita limakalvojen kuivattajia eli napsi niitä jos ne märät sieltä korvaatakin poistuis nopeemmin, siinähän ne pöpötkin elää.
   .. Ja tsemppii parantumiseeen ja älä missään nimessä mee lentokoneeseen! Mies menivuosi sitten kun ei tienny että on korvatulehdus. Järjettömän kivun lisäks toinen korva kuuroutui noin 2 kuukaudeks.

   Poista
  3. Pilkottu sipuli pitää niitä väyliä auki, että jos kestät hajun niin yöpöydälle ;)

   Poista
  4. Voiko ne sipulit laittaa suoraan sinne korvakäytävään, toimisko se tehokkaammin?

   Olen mä paljon kovempia lääkkeitäkin syönyt kuin tuo Zithromax. Ja jos se markkinoilla on niin pitkään ollut niin tuskin mä siihen kuolisin. Ennemmin tähän ..tutukseen.

   Poista
 3. Voi ei, onpas kamalaa :-( En pysty mitenkään auttamaan neuvoilla, mutta toivottavasti paranet pian!

  VastaaPoista
 4. Tuttua... Mä oon 40 ja lastentaudit vaivaa. Mulla tulehtuu oikea korva aina vähitellen, on vähän tukkoinen ja sitten menee kuulo kokonaan. Aina ei tartte ollaflunssaa tai muuta sellaista, se vaan tulehtuu... Siihen ei auta lääkkeet, vaan tarvitaan tärykalvopisto eli korvan puhkaisu. Heti palaa kuulo ja olo normalisoituu.

  P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just. Onko se kuinka kivulias? Ja olen sitten kierteessä lopun ikääni, niinkö?

   Poista
 5. Ei se kivuliasta ole. Tärykalvo puudutetaan ensin, korvassa pyöritellään ikäänkuin vanupuikkoa pikkuisen liian syvällä :) ja se tuntuu inhottavalta. Varsinainen pisto ei sitten miltään tunnukaan.

  Ei sen pitäisi erityistä kierrettä aiheutta, eikä syntyvän arven vaikuttaa kuuloon tms.
  Mulla se pisto tehdään kyllä suunnilleen kerran vuodessa. Mulla on ongelmana laajat allergiat ja homealtistukset ym. jotka sen tulehduksen aiheuttavat, kun ei ilma kierrä tuolla pään onkaloissa :)

  P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, sitten mä tilaan sellaisen ajan huomenna. Jotenkin kuvittelin, että olisi kovinkin kauhea kokemus.

   Poista
 6. Pikaista paranemista. Mulla on pari kertaa aikuisena ollut korvatulehdus ja tiedän sen järkyttävän säryn. Mä saan aina yleensä Zithromaxia, kun olen tosi allerginen penisilliinille ja sen johdannaisille. Ainoa ongelma on yleensä se, että jos eka kuuri ei auta, että löydetään toinen sopiva lääke...

  Toivottavasti tauti helpottaa pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitti infosta. Eiköhän tämä tästä helpota.

   Poista
 7. Pikakommentti... Ei muuta kun puhkaisuun. Helpottaa heti. Kokemusta aikuisiältä x 2.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, menen. Olisi ehkä pitänyt avautua aiheesta aiemmin..

   Mulla huutaa munuaiset hoosiannaa, en ensin tajunnut yhdistää tähän lääkekuuriin, mutta taisi syykin selvitä.

   Kumpaan menisi ensin, tärykalvon puhkaisuun vai urologille, siinäpä kysymys.

   Poista
 8. I feel you.... mulla oli nyt viime talvena raskaana ollessa toinen korva kuukauden verran lukossa, kunnes se lopulta aukeni. Se tunne, kun kuuli vihdoin kunnolla oli uskomaton! Ei siis ollut korvatulehtus, vaan johtui lääkärin mukaan jostain limakalvojen turvonneisuudesta, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä luulen, että fiilis voi olla aika mahtava, jos tällä jotain kuulisi. Nuhaa ei siis ollut ennen lääkitystä, nyt sekin tuli kuvioihin, mutta niistäminen ei ole auttanut asiaan. Terveempi korva reagoi niistäessä mutta kipeä korva ei mitenkään eli on todella jumissa.

   Poista
 9. Voi ressukkaa! Pari vinkkiä a) erikoislääkäri b) tärykalvopisto c) anna puhjeta itsestään(!). Ja aa tekee siis tuon been. Mitä ei hyvä äiti testaisi. Kipua? On tullut testattua korvatulehdukset. Niin välikorvan kuin korvakäytävän :( Onneksi vasta äitinä.

  Kumman ottaisin yhden tärykalvopiston vai 5 synnytystä? Arvaa. Ekalla kerralla en tiennyt mitään asiasta. Ja jalat meinasi mennä alta. Tokalla kerralla pyysin miehen mukaan ja mahdollisuuden päästä makuuasentoon. Huh. Kolmannella… ei puhuta siitä. Enkä puhu synnytyksistä.

  Mutta siis helpottaa oloa ja korva "tuulettuu" eli paranee pikaisemmin. Korvatulpat korvissa suihkuun. Ei muuta haittaa :) Duactit peliin jos on nuhaa. Tai jos lennät. Pysyy poissa. Ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen sairasta lukijaa mulla, joka toisella ollut korvatulehdus aikuisena:) (Luulin oikeasti potevani aivan ennen kuulumatonta vaivaa).

   Suurin ongelma ei enää ole korva, vaan munuainen, tunnen kuinka siellä on kehittymässä jonkin asteen hydronefroosi. Se on nyt akuutimpi, ja huomattavasti kipeämpi, siihen pitää saada ensin ratkaisu.

   Poista