keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Ärsyttävä ongelma

Mulla on ongelma (joko taas, ajattelette kuitenkin). Mun jalka on kutistunut. Huomasin sen jo viime vuonna, mutta nyt se on kutistunut entisestään. Tiedän, tässä iässä, sen pitäisi kasvaa, tai ainakin leventyä.


Alkuperäinen jalan koko, silloin nuorena, oli kapea 39. Luksun raskauden aikana (ne kuuluisat reilu 20 kiloa neljässä kuukaudessa) ja sen jälkeenkin se kasvoi lähemmäs kokoa normaali 40,5. Useamman vuoden kuljin koon 40 kengissä. Vuosi-pari sitten huomasin, että koko 39,5 on se kaikista sopivin. Kesäkengät ovat enimmäkseen kokoa 40 (kun sitä puolikasta ei ole ollut saatavilla). Ja niitä ei voi enää käyttää. Viime vuonna ne olivat vähän väljiä, tänä vuonna siinä määrin isoja, etteivät pysy jalassa. Ei auta täytteet päkiän ja kantapään alla, ja sandaaleihin on aika huono mitään pohjallisia tunkea.


Kuulostaa joka naisen unelmatilanteelta, mutta sitä se ei ole. Koska kaikki menevät vaihtoon. Kerralla. Laakista. Tietää ajan ja rahan menoa. Ei mulla hermo kestä näin kokonaisvaltaista projektia.

Ihmettelen oikeasti tätä suurehkoa eroa viime ja tämän kesän jalan koossa. Se on oikeasti aika merkittävä. Voisikohan jalan lihakset urheilun seurauksena olla sen verran vahvemmat, että nostavat, ja sitä kautta kaventavat jalkaa? Onko sellainen mahdollista?

18 kommenttia:

 1. Mä meinasin ostaa samaiset sandaalit :)

  Mulla sama ongelma, jalka kasvanut koon tai kaksi. Kivakiva.

  VastaaPoista
 2. No mut niitä 40-koon kenkiä tonne myyntiosastolle vaan, mun koko :)

  VastaaPoista
 3. Maria, nuo on ihan klassikot. Mulla oli aikaisemmin nudena. Ja liian isona;). Mutta älä luovu toivosta, jalka saattaa palautua.

  Sanna, joo:). Kun jaksaisi. Kaveri on menossa kirpparille, ehkä tungen sinne..

  VastaaPoista
 4. Sä oot ollu vaan liian "kevytkenkäinen" ;)...

  VastaaPoista
 5. mulla kàvi samoin, 39:n nrosta 40:een.... Ei ole enààn kutistunut takaisin, ja vikasta synntyksestà on jo 2.5v.

  VastaaPoista
 6. Kuinkas sattuikaan, juuri tänään kiroilin, että mun jalka on tosiaan kasvanut koosta 39 kokoon 40! Prkl. Just kun tilasin ne Burchitkin.. Kolme viimeisintä kenkäostosta mennyt ihan pyllylleen eikä mitkään venyttelyt auta. Kalliiksi tulee. :-(

  Jassu
  (blogger hylkii mua taas)

  VastaaPoista
 7. Mul on kans kaapissa ihanuuksia kokoa 38 :( mut myös raskauden aikaisia 40-numeroisia. Nyt näyttää siltä et mun jalka on sen 39 eikä miksikään muutu

  VastaaPoista
 8. Mulla on jalka myös pienentynyt! Ja siis jopa näin raskausaikana :O Mulla on nyt vko 25 neljännessä raskaudessa ja mm. viime kesänä ostetut ihanat kiilakorkokengät sinkoilee jalasta jos niillä yhtään kovempaa kävelee. Sitkeästi siis yritän pitää niitä... ;)
  Yleensä kuulee vaan kuinka jalan koko kasvaa raskauksien myötä ja jää sellaiseksi.

  VastaaPoista
 9. Jahas, etten suinkaan ole ainoa! :D
  Mun kenkäkaapista menee kaikki kiertoon/myyntiin/hävitykseen, kun jalan koko on kasvanut.. Ehkä parit raskausaikana ostetut tennarit + varvastossut jää käyttöön, muuten meni uusiks. Ihanahan se on "luvan kanssa" kenkiä ostella, mutta rahan menoa se kyllä tietää.. *huokaus*
  Jos haussa kokoa 38 jollakin, vilkaiskaas mun tämän päivän postaus :)

  VastaaPoista
 10. Kyllä, ärsyttävä ongelma, itsellä sama. Juuri hain suutarilta yhdet 39 kengät, joiden takaremmiä oli pakko lyhentää. En raskinut heittää pois. Mulla 39 on muuttui ensin 38,5 sitten 38. Olisiko kenkien mitoituksessa tehty muutoksia

  VastaaPoista
 11. (Heh, en pysty kirjautumaan omalla nimellä, mutta anonyyminä kyllä... eli edellinen tuli Miialta :) hauskaa juhannusta!

  VastaaPoista
 12. Viime kesä oli niin lämmin, että silloin ostetut kengät olivatkin ehkä sopivia vain jalkojen turvotuksen takia?

  VastaaPoista
 13. Täällä myös yksi kenkiä nettiin myyntiin toivova ilmoittautuu :)

  40 on just passeli koko, ja esim. noi kuvassa olevat Tommyn kiilakorot voisivat mielellään muuttaa meille :)

  Suvi / www.sincerelyyourssuvi.blogspot.com

  VastaaPoista
 14. Jos joku tietää mistä kutistuminen johtuu niin otan vinkit heti käyttöön! Mun siro 37 on raskauksien myötä leveä 39!
  Mukavaa jussia!

  VastaaPoista
 15. Juu jumppa ne jalat on luultavasti pienentänyt. Eli usein raskaus tai muu painon lisäätyminen rasittaa jalkaa niin, että jalkaholvi madaltuu, josta seuraa jalkaterän leveneminen ja pidentyminen vaakatasossa, eli jalka "kasvaa". Joissain tapauksissa kun henkilöllä on ollut syntyjään niin korkea jalkaholvi, että sen takia on pitänyt hankkia isompia kenkiä kuin muuten olisi tarpeen, olen kuullut raskauden myötä tulleen jalkaholvin laskeutumisen aiheuttaneen kenkäkoon pienenemisen. Jonkin verran jalkaholvi saattaa myös palautua painon poistuttua sen päältä, mutta noin paljosta en ole ennen kuullut ;), ahkera jumppaaja.

  - Anni A.

  VastaaPoista
 16. Tickler, joo mulla on vähän taipumusta siihen:).

  Anna, älä hoppuile, mulla alkoi tämä palautuminen vasta reilu viisi vuotta synnytyksen jälkeen. Olen muuten yrittänyt kommentoida sun blogiin, muttei ole onnistunut. Luen kuitenkin innolla:)

  Jassu, mitä niille sun Toryille tapahtui? Onko ne naftia vai normaalia kolmeysiä? T. kiinnostunut

  Heli, malttia! Ei sitä vielä tiedä.

  Veerushka, oi tiedän tunteen. Miespuolinen kollega kysyi yksi päivä töissä, että olenko kännissä, kun kävely on niin epävakaata? Naiset tajusi heti, että mulla on liian isot kengät:)

  Iitunen, kiitos vinkistä, ihan noin siro ei kavioni ole:).

  Miia, en usko, että se mitoituksesta johtuu, ainakaan mulla, kun olivat ostettaessa sopivia. Samoin:)

  Ano, jos lukisit tekstini tarkemmin, niin huomaisit, että kyse ei ole viime kesänä ostetuista kengistä;).

  Suvi, sori, nuo ovat uudet. Ja sopivat. Kokoa 39. Mulla oli samanlaiset aikaisemminkin, ne ovat nyt työkaverin jaloissa:)

  Katja, samoin!

  Anni, muakin ihmetyttää tämä aika radikaali muutos. Olen nyt alkuperäisessä jalan koossani ja kapeudessa. Ehkä se on se liikunta:) Kävin talvella kiipeilemässä kerran viikkoon, ehkä jalkapöydän/-holvin (tjsp) lihakset ovat siinä treenautuneet.

  VastaaPoista
 17. Itselläni pieneni 1,5 koolla jalat, kun aloin harrastaa enemmän liikuntaa. Kyllä harmitti pistää iso kenkäkokoelma uusiksi.:(

  VastaaPoista
 18. MouMou, uskon, että myös mulla viimeiset puoli kokoa on lähtenyt liikunnan ansiosta. Mä en ole vielä edes aloittanut uusimista..

  VastaaPoista