maanantai 11. tammikuuta 2010

Yliolanlaukku

Toiveena oli vinkkejä yliolan laukuista. Mulla on nykyään kaksi kättä vapaana, joten en ole niitä sillä silmällä etsinyt, enkä valitettavasti osaa sanoa kuinka kattavasti näitä kaupoista löytyy.

Omasta kaapista löytyy kaksi mallia, jotka jättävät kädet vapaiksi. Tämä on tuoreempi, merkki on Tiger of Sweden, sain sen pojilta Tanskan tuliaisena menneenä syksynä. Itse en olisi kahta kertaa tätä kaupassa katsonut, mutta koska se on Luksun valitsema, sillä on erityinen tunnearvo ja olen sitä paljon käyttänyt.
Toinen, vanhempi versio on Luksun vauva-ajalta eli yli viiden (apua!) vuoden takaa. Tämä toimi hoitolaukkuna, sinne mahtuu lompakon, puhelimen ja avainten lisäksi vaippa ja tuttipullo (ja pullo pysyy siellä pystyssäkin). Laukku on Marc O’Polon messenger-mallinen nahkaveska. Tätä olen pantannut Inkalle, jos muutaman vuoden sisään kelpaisi (siis koululaukuksi ei hoitolaukuksi;).
Mulla ei ole koskaan ollut virallista hoitolaukkua, siihen aikaan kun mun lapset ovat olleet vauvaiässä, ei säädyllisen näköisiä hoitolaukkuja ollut saatavilla (ainakaan mun saatavilla). Hoitolaukuista en osaa sen tarkemmin sanoa, heitän siitä pallon vaikka Katrille. Ole hyvä kamu:D

Ja kuten huomaatte, mä olen laukkujen suhteen joviaali. Ei tarvitse olla mikään oikea laukkumerkki, riittää kun on musta ja nahkaa.

10 kommenttia:

 1. Pojallasi on hyvä maku :) Asiaa. Tämäkään ei omistanut hoitolaukkua. Vaippa & varatutti kääräistynä puklurättiin omassa käsilaukussa. That's all. Toimi 5:llä lapsella. Tällä vuosituhannella ;)

  VastaaPoista
 2. Tänks kamu:) Mulla oli Niklaksen kanssa Longchamps (tai miten tuon nyt kirjoitetaan) yliolan laukku hoitolaukkuna ja taitaa tuo sama vielä hyllyssä nököttää. Tavoitteena on kyllä päivittää oikean värinen laukku ennen vauvan syntymää. Joten yritän kasata tietoa:)
  Hah, mulla on kaksi värikriteeriä: joko musta tai lämpöisen ruskea:)

  Niin ja kiitos tarjouksesta lyhentää lampun johtoa - faija osasi sen käden käänteessä lyhentää.

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihanaa kun Luksu on valinnut sulle laukun! Eihän sitä voi olla käyttämättä vaikka olis valinnut mimmosen jätesäkin tahansa :) Mut toihan on oikeestikin tyylikäs valinta, jotenki niin ajaton! Tosta alemmasta mä tykkään ja lujaa. Meikäläisen suosikki laukku malliltaan on marimekon perus olkalaukku..ainut kriteeri siitä puuttuu sulle et se ei oo nahkaa.

  VastaaPoista
 4. Tää on jämähtänyt Marimekkoon. Edellinen laukku kun hajosi käyttäjänsä käteen, oli niin helppo vain astua sisään Marimekon ovesta ja ostaa uusi samanlainen:D
  Mulle riittää jo pelkkä musta väri.

  VastaaPoista
 5. Hyvä maku, tässäkin asiassa!
  Mullakin oli Katrin tyyliin pari eriväristä Longchampia, nahkaa ja canvasta ja ehdottomasti yli olan meneviä! Niitä ei niin kivoja näkee valitettavan paljon liikenteessä, me miehen kanssa pyöriteltiin silmiä erään tutun teutonia-laukun nähdessämme ja mietittiin että kuinka isoksi poika kasvaa ennen kuin näkee rouvalla jonkun muunkin laukun, nyt se on kolme ja...

  VastaaPoista
 6. En omista kuin yhden käsveskan,sekin vuodelta 2000. Sain ex-mieheltä ulkomaan matkalla. En vaan osaa kulettaa mukana puolta omaisuutta. Ja kun en sitä meikkiäkään koskaan sudi naamaan,ei niillekkään tarvitse paikkaa.

  Noi muksujen hoitolaukut on ollu mallia synnärin Liberolaukku. Sinne kun sopii siskolle tahi veljellekkin varavaipat ja varavaatteet mukaan. Eikä harmita jos menee kuraan vaunujen alla.

  VastaaPoista
 7. Myöskään mulla ei ole hoitolaukkua, tavan veskassa menee pojan kamat mukana siinä missä omatkin!

  Kivoja kasseja, musta on myös mun väri. Tosin kesällä laukku saa olla jopa värikäs, mistä lie johtunee.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkeistä!! Tosi kivan näköinen varsinkin tuo eka laukku. Hoitolaukkua ei meilläkään ole koskaan ollut.

  VastaaPoista
 9. Kivoja ja käteviä laukkua sulla; en minäkään pienellä käsilaukulla pärjää;-). Longchampia minäkin fanitan, ovat niin kestäviä ja pestäviä.
  (Tosin hullareiden versioon tuli reikä, ihan norm. tavaroiden kantamisesta, mutta muut ovat kestäneet vuosia ehjinä).

  VastaaPoista
 10. Hyvä saavutus kun tuossa iässä jo ymmärtää millaisia lahjoja äidille on syytä hankkia.

  Minulla ei ole tällä hetkellä yhtään yliolan laukkua. Oioi:n musta-harmaa hoitolaukku oli käytössä pienne vauvan kanssa, mutta sen jälkeen on varavaippa kulkenut milloin missäkin laukussa mukana. Joku laukku mulla on melkein aina matkassa.

  VastaaPoista