maanantai 4. tammikuuta 2010

K-35

Mä kadun tätä postausta jo etukäteen, mutta antaa mennä silti.

Olen viime aikoina (approx viimeisen vuoden) kartellut kameraa kuin ruttoa. Koska. Kuvissa on mun vaatteissa ja rungossa joku ainakin nelivitonen nainen. Okei, olen nukkunut liian vähän, syönyt epäsäännöllisesti ja ulkoillutkin aivan liian vähän. Duuni stressaa ja sitä muuta diipadaapaa. Alla kuva joka otettu nyt lomalla, jolloin olen sekä nukkunut että ulkoillut riittävästi. (Ei puhuta siitä ruokailusta näin joulun jälkeen.) Eli olen elänyt kuten ihmisen kuuluukin ja silti näytän nelivitoselta. Whaat? Ja ei, viinapöhöstä se ei johdu. Vaikka pikkujouluaikaan tuleekin vedettyä glögiä niin 10,5 kuukautta vuodesta olen ajokunnossa 24/7.
Myönnetään, tuossa kuvassa olen nauttinut muutakin kuin kansalaisluottamusta. Ja ilmekään ei niitä kaikkein fiksuimpia. Mutta silti.

Kirurgin veitseen en ole turvautumassa enkä botox-bileitä järjestämässä. Mutta onhan niitä nykyään muita keinoja, eikö? Mä olen niistä ihan pihalla mutta kiinnostaisi kokemukset tai edes kummin kaiman kokemukset. Ja anonyyminä saa kommentoida jos asia tuntuu muuten kiusalliselta.

Ja terveys-on-tärkeintä-korttia ei tarvitse tähän vetää. En ole tervettä päivää nähnyt vuosikymmeniin. Eikä sitä sisäistä kauneutta. Tai mitään muutakaan hurskasta.

Ja ei, en halua näyttää kaksvitoselta, mutta edes ikäiseltäni. Jotta lasten ei tarvitsisi kysellä miksi äiti näyttää niin vihaiselta.

Ja kaikki rakkikoirat, hus, menkää muualle räksyttämään.

52 kommenttia:

 1. Mun mielestä näytät ihan ikäiseltäsi ja pieneltä. Hankit lihaa luitten päälle, hoikat ihmiset rypistyy helpommin;-)

  Miia

  VastaaPoista
 2. Hei sä näytät ihan...Ninalta! Jotenkin ihan sellaiselta kuin kuvittelin : ). Etkä yhtään ikäistäsi vanhemmalta, mielestäni.
  Vuotta nuorempi hyvä ystäväni (asuu Tukholmassa) käy säännöllisesti ottamassa Restylanea "kulmakarvojen väliin" ja tehnyt nin parin vuoden ajan. Hänellä oli siinä sellainen huolestuneisuusryppy, joka sai aina kaikki (työ)kaverit kysymään, että onko hän kovinkin väsynyt. Kyseessä on muuten todella nuorekkaan näköinen ja hoikka ihminen jne jne jne.
  Kosmetologini aloittaa muuten Method Putkiston kasvojumpan vetämisen (kouluttautuu parhaillaan) ja ajattelin kokeilla, ainakin ensin ilman neuloja ja veistä ; ).

  Kukas muuten kertoikaan että Courtney Coxilta kun aikoinaan kysyttiin hänen hoikan vartensa salaisuudesta, hän vastasi että hän teki tietoisen valinnaan kropan puolesta (versus kasvot), koska jos on hoikka, rupistuu naama nopeammin kun rasvaa puuttuu. Mutta hän halusin mieluummin olla hoikka. Kasvot taas näyttävät "more plump" jos keho omaa rasvaa. ENKÄ nyt tarkoita että naamasi on rupistunut ennen aikojaan, vaan viittaan Miian kirjoittamaan kommenttiin. Kasvot tarvitsevat rasvaa etteivät kuihdu kokoon.
  Ostin muuten lomamatkalta jättipurnukat Perfectionistiä ja StriVectinin rasvoja...

  VastaaPoista
 3. Juu, Miia on oikeassa ainakin siinä, että liikakilot suojelevat rypyiltä :D
  Mun isä kävi korjauttamassa luomensa, meillä on roikko sellaiset ihan sukuvikana. Kai munkin on se joskus tehtävä.
  Harmaita hiuksia löytyy, mutta kun värjäysrumbaan en haluaisi ryhtyä.
  Muuten en osaa auttaa, nimittäin minun mittapuulla näytät hyvältä!
  Terveisin 30 liikakiloa ja muutaman harman hiuksen omistava Katja 38v.

  VastaaPoista
 4. Mä olen nähnyt sut luonnossa ja näytät ikäiseltäsi!
  Joo ja mun siloposkien syynä on läski, joka tunnetusti silottaa:) Ja tämän lisäksi lätkin naamaani Estée Lauderin Anti Wrinkle-kosmetiikkaa, Perfectionistia aamuisin kosteusvoiteen alle ja iltaisin advanced night repairia sekä talvella kuivalle iholle tarpeeksi kosteutta eli rasvaa ulkoisesti ja sisäisesti. Tai sitten ne on ne geenit, mutsi on edelleen suht rypytön, vaikka on jo 64 v.

  Musta ei tainnut nyt kyllä olla kauheasti apua.

  VastaaPoista
 5. Miia, niinku vielä läskiä roikkumaan jo valmiiksi roikkuviin suupieliin?

  Gloria, tuota Restylanea just hain. Yritin googlettaa mutta dataa alkoi tulla siihen malliin, ettei ymmärrys riittänyt. Mulla on ollut otsa rypyssä jo kakskymppisenä, kiitos painavien luomien. Otsarypyt ei haittaa, ne on niin mua. Eniten häiritsee poskien roikkuvuus ja nenäjuonteiden syvyys. Tekee musta tosi vihaisen ja väsyneen näköisen.

  Katja, mun äiti kävi myös silmäluomien leikkauksessa kun roikkuvat luomet rajoittivat näkökenttää. Eli tämäkin on tulossa mutten ajatellut, että ihan vielä.

  Katri, mä taidan olla lost case noiden rasvojen suhteen. Ja joo, ne geenit.

  Itse asiassa kysyin kosmetologiltani mielipidettä ja hän ehdotti osittaista kasvojenkohotusta! No jotta. Joku raja rehellisyydessäkin.

  VastaaPoista
 6. Haa, hyvä sinä! :-D
  Ja minustakin sinä näytät aika pitkälti siltä, jollaisen kuvan olen sinusta saanutkin. Tosin tuossa kuvassa olet ehkä hiukan "lempeämmän" näköinen, kun olin kuvitellut. :-) Mutta tummaksi olin ajatellutkin ja hoikaksi.
  Minusta sinä et missään nimessä ole ikäistäsi vanhemman näköinen! Oletko edes ikäisesi näköinen... Minusta ehdottomasti kuitenkin nuorekkaan näköinen.

  Itse olen jo valmistautunut jossain vaiheessa miettimään luomileikkausta, mikäli sukurasite etenee minullakin. Muuten ongelmani ovat ehkä toisen suuntaisia. Iho kukkii hormonivaihteluiden (raskaus, imetys ja 3 eri hormoniehkäisyä) takia kuin teinillä...Ei kiva sekään!

  VastaaPoista
 7. Jassu, mähän olen lempeä, sellainen nykyajan äiti teresa;)Harvoin mä vihainen olen (paitsi joka pvä auton ratissa) mun ulosanti on vaan vähän... no siinä on opettelemista. Suoraviivainen voisi olla oikea termi.

  Tää lähtee nyt lukemaan kaikki kaksi tsiljonaa restylane-osumaa.

  VastaaPoista
 8. Höpsistä sinä mitenkään vanhemmalta näytä! Siro kolkytjavähänpäälle, sievä ja sirkeä kuin sika pienenä :) Mutta tunnistan kyllä tuon fiiliksen: itse olen kohta 32, ja katselen ihmetyksellä kahden vuoden takaisia kuvia, joissa näytän omasta mielestäni ihan rypyttömältä ja toooosii nuorelta. No, keskosvauva+koliikkia 4kk+yövalvomisia yli vuoden ikään on tainnut tehdä osansa, mutta jotenkin luulen, että tilanne on silti "oman pään sisällä" pahempi kuin luonnossa. Toivon ainakin :) Nostetaan me hännät pystyyn, ja panostetaan veden juontiin ja niihin muihin hyviin ja usein unohtuviin juttuihin :)

  Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista
 9. no ei tosta kuvasta saa neljävitosta vaikka kuinka kattois!

  VastaaPoista
 10. Ei kyllä tullut nelivitonen ekana mieleen =) Kaunis hoikka nainenhan sinä oot. Älä suotta mieti muita keinoja ku muutama hyvin nukuttu yö ja himppu omaa aikaa rentoutua. Tekee ihmeitä.

  VastaaPoista
 11. Ei kyllä tule minullakaan nelivitonen mieleen. Olisin itse ihan pähkinöissä jos näyttäisin kolmeviitosena yhtä freesiltä kuin sinä.

  Mistään voiteista en osaa sanoa kun olen niin laiska käyttämään mitään. Uskon että mun läskit pelastaa:D

  VastaaPoista
 12. En tiedä minkä ikäinen olet mut kuvan perusteella veikkaisin n. 10 vuotta vähemmän kuin mitä itse väität eli 35 on mun veikkaus!

  Julkkikset aina väittää et runsas vedenjuonti on ratkaisu kaikkeen, sitä siis mäkin suosittelen! ;D

  VastaaPoista
 13. Mielestäni näytät kyllä ihan ikäiseltäsi, et ainakaan 45-vuotiaalta eli turha stressi pois.Ja minä olen siis pari vuotta nuorempi eli ei johdu mielikuva siitäkään että olisin itse kaksikymppinen.Kukapa sitä olisi itseensä tyytyväinen, sillä minäkin kartan kameraa kuin ruttoa.Olen laiha ja teräväpiirteinen ja nyt esim. jouluisen suklaansyönnin ansiosta naama on täynnä näppyjä.Kaiken lisäksi yleinen mielikuva ulkonäköni perusteella on kuulemma tiukkis (ja tämän olen kuullut useammalta ja laitan siis itseäni eli en kulje verkkareissa) eli hyvin menee :D

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Oho. Sä varmaan käyt avannossa, kiipeät vuorilla ja uskallat tarttua liukuportaiden kaiteeseen paljaalla kädellä. Rohkeaa :) Vieläkö kaduttaa?

  Gloria: Restylanella voisi tähänkin otsaan pistää. Tai sit sitä voisi vaan muuttua harmaahapsiseksi rusinaksi? Miksei meitä voi niin photoshopata livenä? Hmmtti kun on vaikeaa olla nainen.

  VastaaPoista
 16. Kyllä tämä on ihan faktaa, muut huomasivat ennen mua. Mähän porskutin tyytyväisenä eteenpäin;) Eli olen aina väsyneen ja vihaisen näköinen. Lapset kysyvät lähes päivittäin, että miksi sä äiti olet vihainen. Ja se siis ihan eniten häiritsee.

  Mulla on sen verran rasvainen iho, että ikään kuuluvia ryppyjä ei niinkään ole, vaan noita syviä juonteita (erityisesti ne pitkittäiset juonteet nenän sivustoilla, nasaali-jotain).

  Olen siis 38 ja selkeä muutos alkoi tuossa 35 ikävuoden jälkeen. Mulla meni sitten muutama vuosi ennen kuin tajusin...

  Vettä juon tarpeeksi, mulla on ollut munuaiskivet kroonisena vaivana jo lähes 20 vuotta, ja kivikohtausten estämiseksi on juotava. Kroppa ilmoittaa parin tunnin viiveellä jos juominen on unohtunut.

  Unta ja ulkoilua, kunhan ehtisi.

  VastaaPoista
 17. Äh sä miltään vanhalta näytä.

  Tosta luomileikkausjutusta, se kannattaa tehdä n. nelikymppisenä, jos haluaa parhaan tuloksen. Eli meitsi seisoo jonkun hyvän kirurgin ovella noin seitsemän ja puolen vuoden kuluttua.

  Suosittelen muuten seuraavaksi meikkivoiteeksi HR:n Face Sculptoria, kuulostaa aika heviltä, mutta sillä tulee todella fresh ja ohut lopputulos.

  VastaaPoista
 18. Mitähän sitä vielä sanoisi. Sulle on jo ehdotettu kaikenlaista. Perusasiat on sulla ihan kunnossa (syöminen, juominen, liikkuminen, uni). Tosiasia on, ettet tosiaan ole neljävitosen näköinen, ja toinen tosiasia on, että monet kasvonpiirteet on ihmisillä ollu aina, mutta ikääntyessä (mikä viiltävä sana) ne vaan korostuu. Mua huomauteltiin kiukkuisen näköiseksi jo 15-16 -vuotiaana, koska neutraalissa tilassa suupielet oli vähän alaspäin jo silloin. Silloin se huomauttelu sattui, koska ei kai kukaan koko ajan itsekseen hymyile. Arvaa huvikseen, roikkuuko ne nyt enemmän...

  Mun naamaan auttoi viime syksynä, ylläri ylläri, säännöllinen ihon meikkaaminen. En tarkoita paksun pakkelin tuomaa hämäystä, vaan ilmeisesti meikki suojasi lämmönvaihteluilta, ilmansaasteilta jne. Kasvoja olen puhdistanut tarkkaan aina. Hyvät voiteet pitää olla, mutta se ei ole sulle mitään uutta.

  Jos päädyt Restylaneen, niin kerro ihmeessä kokemuksista! Täällä on varmasti jono ihmisiä odottamassa. Sä voit rohkeana olla eka:)

  Enempää en uskalla sanoa, sillä mulla ei ole varaa. Neljän vuoden unihäiriöiden (eka vuosi 10-12 herätystä yössä), yhden allergisen ja yhden keskosen jälkeen sain itseni niin huonoon kuntoon, että terveys petti. Lääkkeet pullisti mut micheliniksi ja nyt toinen puoli kropasta uhkaa taas prakata siihen malliin, että tarvitsen kortisonia. Onneksi tiedän, että alla on suht hyvä runko, ja turvotuksen alla oleva naamakin menettelee mulle, ja seuraava tavoite on saada ne taas esille. Nykyään nukunkin jo aika hyvin. Ehkä pitää tottua jo ajatukseen, kuten Gloria muistaakseni joskus sanoi, että liikuntaa ja kosmetiikkaa ja sitten Rolfilla loput;)

  VastaaPoista
 19. Hmm, et näytä mielestäni vanhalta, mutta tosiaan ehkä jonkin verran väsyneeltä.
  Vaikka sanoit, että et botoxia halua, niin noihin nenän viereisiin juonteisiin (jotka mielestäni eivät kyllä ole ainakaan kuvan perusteella häiritsevät) se voisi olla hyvä vaihtoehto. Itselläni ei ole kokemusta, mutta 32v. ystäväni on jo pari vuotta tasoittanut juonteita suun ympäriltä ja silmien välistä botoxilla ja tulos on tosi hyvä. Kasvot eivät näytä mitenkään halvaantuneilta tai ilmeettömiltä, vain tasaisemmilta.

  VastaaPoista
 20. Mikä ihana postaus!!! Älä turhaan kadu, aivan loistavaa. Ja siis ihan aluksi, et tosiaan näytä nelivitoselta, vaan hyvältä oman ikäiseltäsi naiselta!

  Mä olen painiskellut viimeiset puoli vuotta kauhean ulkonäkö- ja vanhenemiskriisin keskellä. Kolmas lapsi vanhensi mua enemmän kuin kaksi ekaa yhteensä ja tässä sitä nyt ollaan. Joulun suklaat tunkee naamasta ulos, eikä se mitenkään paranna tilannetta. Aina ennen olen ehdottomasti ollut eiei kaikelle kirurgialle, mutta nyt voisin jo harkita sitäkin... Valvominen näkyy TOSI ärsyttävästi heti...

  Olen itse asiassa tänään menossa kosmetologille, ja toivon saavani taas kerran kunnon päivityksen ihonhoitotuotteisiini - ja uskon kyllä, että hyvällä hoidollakin tehdään - jos nyt ei ihmeitä niin paljon kuitenkin... Mulle muuten kosmetologi totesi kun kävin aikaa varaamassa, että "et ole vähään aikaan tainnut käydä kosmetologilla". No, en ole, mutta eipä ollut hänkään käynyt asiakaspalvelukursseja... Olisin vaihtanut paikkaa, jos mulla ei olisi lahjakorttia...

  Mutta siis, häntä pystyyn, kyllä ikä saakin näkyä. Ja mä huomaan myös sen, että kun lapset syövät mun kiloja yksi toisensa jälkeen, niin sekin kyllä näkyy naamassa. Naama näyttäisi paremmalta jo viiden kilon lisäyksellä, mutta se taas ei tunnu muuten hyvältä... Eli valintojakin pitänee tehdä;).

  VastaaPoista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Mä en ole 35, enkä toivottavasti näytä siltä, mutta tunnen itseni vähintäänkin sellaiseksi! Elämä on muutenkin potkinut jo pitkään, niinpä ajattelin nyt alkaa satsaa mun hyvinvointiin ja vaihtaa kuntosalia...ei se huonommaksi ainakaan voi mennä...vai voiko? Lisää asiasta blogissani! :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 23. sama ongelma. alkoi tosiaan 35v ja jatkuu. 6,5 v tauotta raskaana ja/tai imettämistä ja yövalvomiset niin aika kauheeta jälkeä saa aikaan. lapsi kysyi miksi äiti sun iho on ihan näppyläinen ja muhkurainen. eli aika tekee tehtävänsä ja olen itse päättänyt selvitä tästä meikkaamisella (jota en ennen ole harrastanut). hyvä pohja meikkivoiteilla ja mitä-kaikkia-niitä-nyt on, tummat silmänaluset piiloon ja valokynää kehiin ja tervettä punaa poskiin.

  VastaaPoista
 24. Höpö höpö sinä miltään nelivitoselta näytä! Kun pitää itsensä tuollaisena huoliteltuna ja hoikkana, näyttää vanhempanakin nuorekkaalta, vaikka jossain jotain roikkuisikin. Tulee mieleen jonkun lehden Jari Sarasvuon (ei, en vertaa teitä) kuvavertailu nyt ja muutama vuosi sitten. Vaikka nyt on varmaan enemmän juonteita tms, on poskien kaventuminen nuorentanut olemusta.
  /Peppi

  VastaaPoista
 25. Komppaan edellistä, huoliteltu olemus ja sirous/tyttömäisyys pitää kokonaisvaikutelman nuorekkaana, muutamasta rypystä viis. Tämän olen huomannut työkavereita katsellessani, joukossa monia freessejä 5- ja 6-kymppisiä. Ja säännölliset käynnit kosmetologilla, rypyille kosmetologi ei mahda mitään, mutta ihonväri pysyy tasaisena ja heleänä. Mun anoppi on tästä loistava esimerkki, näyttäisinpä itse samalta eläkeiässä.

  Mun kosmetologi sanoi mulle viimeksi suorat sanat: "noihin ryppyihin kulmakarvojen välissä botox tehoaisi tosi hyvin. Voin suositella lääkäriä..." Ja olen siis 36 vee. Ei ollut käyty asiakaspalvelukoulutusta sielläkään. Mutta ymmärsin siis, että just näihin "huolestuneisuusryppyihin" botox tehoaa erityisen hyvin. Ehkä joskus, vielä en halua luovuttaa.

  Joku sanoi joskus, että "lapset näkyy naamasta"... tai ei ehkä ne lapset, mutta hektinen elämä ja liian vähän uni. Sulla ei kyllä ole mitään hätää, mutta raskaat yläluomet, tummat silmänaluset ja ne huolestuneisuusrypyt omaavana ymmärrän sun pointin täysin. Taistelu on käynnissä täälläkin.
  -Hanna

  VastaaPoista
 26. Mä eilen illalla vilkaisin tänne nopeasti ja katsoin että Maria Guzeninako se siinä poseeraa?!;-) Ei kun oikeasti, sähän olet nuori vielä; mikä ihmeen nelivitonen? Ja sitäpaitsi, olet PALJON nuoremman näköinen kuin MG;-).

  VastaaPoista
 27. MG lienee 42 vee, give or take, hyvän ystäväni luokkakaveri ja siksi tiedän iän.

  VastaaPoista
 28. Hirmuisesti vastauksia, kiva! Ajattelin, että aihe saattaa kiinnostaa muitakin kuin mua.

  Mä menen konsultointiin loppuviikosta. Vain konsultointiin. Tai sitten tulen niin sileänä takaisin, että ette tunnista mua. Tai tunnistatte niistä piikin jäljistä...

  Siitä meikkaamisesta. Se oikeasti auttaa, tässä iässä. Kunnollisella meikillä saa multakin heittämällä viisi vuotta iästä pois. Itse vaan en osaa ja se harmittaa etten nuorempana opetellut. Voin sanoa, että sileään ihoon treenaminen menee helpommin, kuin tähän, ei ihan niin sileään. Että nuorisolle tiedoksi.

  Teille varasin samalla ajan näöntarkastukseen, kaikille. Jonoon mars!

  MG on mua kaks vuotta vanhempi. Sillä oli melkein mun kolttu päällä linnassa...

  VastaaPoista
 29. Sä näytät ikäiseltäs. Ja tää on 24-vuotiaan kommentti. Musta sellaset pienet pinnassa olevat rypyt vanhentaa oikeastaan enemmän ja sähän sanoit, että sulla niitä ei oo. Mulla on tosi ohut iho ja tuntuu, että se alkaa jo nyt rypistymään (toivottavasti se on vaan kuvittelua!). Mua luullaan aina mun isosiskoa vanhemmaksi ja se ottaa päähän. Olisin tyytyväinen, jos näyttäisin 38-vuotiaana yhtä nuorekkaalta kuin sä.

  VastaaPoista
 30. Kävin viisi vuotta sitten ystävän kotona pidetyillä meikkikutsuilla, vai miksi niitä sanoisi. Ajankohdan muistan hyvin, sillä odotin silloin kuopusta ja oli syksy. Kutsuilla ei myyty ja ostettu mitään tuotteita, vaan Raili Hulkkonen ja Ilkka Ruotsalainen meikkasivat meistä jokaisen ja teki lopuksi jokaiselle listan itselle sopivista tuotteista, merkit ihan laidasta laitaan. No, pointti oli siinä, että tilaisuuden teema oli yli kolmekymppisen meikki. Mulla meni kerralla selkäytimeen, sillä muistan hyvin vieläkin: oleellista yli kolmekymppisille on 1) pohjustus, 2) pohjustus ja 3) pohjustus. Kunnon aineet alle, niin meikki näyttää hyvältä ja pysyy. Eihän kukaan maalaa vanhaa ja kulunutta seinääkään ennenkuin paklaa kolot, hioo, vetää praimerit alle ja sitten vasta värimaalin. Ja taas on seinä/naama kuin uusi:)

  VastaaPoista
 31. Jaa, minulla ei taida olla asiaan mitään lisättävää. Tosi hyvä ja mielenkiintoinen aihe. Konsultointikeikan kulumisia odotellessa.

  Omassa naamassa häiritsevät enenevässä määrin roikkuvat silmäpussit eikä liian vähäinen uni tee niille hyvää.

  Violetten meikikutsut kuulostavat tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 32. Violette: Ilkka on pikku-R:n kummisetä ja oli muuten eka joka huomautti mun otsarypyistä. Taidan kuitenkin eka turvautua otsikseen kuin laittaa Botoxia.

  VastaaPoista
 33. Kiva nähdä sut oikein kunnolla. Olet itsesi ja omanikäisesi näköinen, et mitenkään vanhemman.

  Mähän olen kanssa aina vihaisen näköinen, lasten mielestä. Kuopus vielä tokaisi, että hämähäkki voisi kiivetä noita PORTAITA pitkin äidin otsalla.

  VastaaPoista
 34. Tämäpä kiinnostava postaus! Näin päälle kolmevitosen näkökulmasta :) Täällä nimittäin myös yksi aina vähän vihaisen ja väsyneen näköinen äiti... joka on viimeisen vuoden ajan taistellut mitäliekeski-iän (?) kriisiä vastaan. Sekä ulkonäölliseltä kantilta, että olenko saanut elämässäni mitään merkittävää aikaiseksi -kantilta... Mutta mitä tulee tähän maallisempaan ulkonäköpuoleen, niin minäkin odotan enemmän kuin mielenkiinnolla konsultaatiokäyntisi antia! Itsekin kun olen alkanut viime aikoina tuumia, pitäisiköhän sitä oikeasti turvautua johonkin Estee Lauderia "varmempaan" nuorentumiskeinoon. Tai äh, en halua niinkään näyttää nuoremmalta - haluan näyttää freesimmältä, pirteältä! Mullakin on ollut oikeastaan koko elämäni ajan kulmakarvojen välissä pystyrypyt (mitkä tosi kivasti jäävät ruskettuessa valkeiksi juoviksi) ja ne on osa minua mutta näihin silmäpusseihin ja -ryppyihin en meinaa tottua. Huoh. Vaikka kuinka pitäisi osata ajatella, että rypyt on osa elämää, ja luonnollinen juttu näin iän karttuessa... Mutta hieman helpottaa kun tietää, ettei ole näiden(kään) ongelmiensa kanssa yksin ;))

  VastaaPoista
 35. Musta suomalaiset naiset näyttää aina järkkyvanhoilta, siis 35v:t järjestään 45v:lta, jos he ovat äitejä (lapsettomat kai hoitavat myös itseään, äideillehän se ei ole sallittua, heh!). Yleensä syynä on kyllä YLIpaino ja tanttatanttatanttarallaa tyyli! :D

  Sinulla Nina ei ole kumpaakaan eli siis ISO +++!

  Mutta jos iho rypistyy, niin se rypistyy. Tunnetusti vitamiinit auttaa taistelussa, mutta nekin lähinnä sisäisesti. Hyvät aineet tasoittaa ja saa ihon hehkumaan, muttei oikeita ryppyjä poista.

  ELI miksi hitossa kärvistellä ja hurskastella, ettei kirurgille??? Tätä en ymmärrä. Menen itse heti, kun on tarvetta. :) Jos tuntee, ettei viihdy omassa kehossaan tai kasvot näyttää vanhalta ja väsyneeltä ja haluaisi näyttää muulta, niin miksi ei korjaisi? Esim. otsarypyt ja roikkuvat yläluomet tekee helposti väsyneennäköiseksi ja korjaustoimenpide on taas suhteellisen helppo ja vaaraton. Miksi ei?

  Kannustaa,
  Finette

  VastaaPoista
 36. Mä oon aina inhonnut pallopäätäni, jossa kaikki on isoa, paitsi korvat. Eikä siihen auta edes laihuus. Laihana näytän vain tikkukaramellilta, iso pää, pieni kroppa. Mutta pian 36v:na kai pitää sitten olla siitäkin onnellinen, lommoposkiset on vanhemmannäköisiä ja ryttyisiä.

  -F:)

  VastaaPoista
 37. Hmm, jos sä näytät vanhemmalta ni miltähän sitten minä... En suostu näyttämään vanhemmalta joten säkin näytät ihan just ikäiseltäs :)
  Rohkee veto, rispektit ^^

  VastaaPoista
 38. Siinä näit - aivan loistava aihe! Ihana lukea, että melkein kaikki meistä painiskelevat saman ongelman parissa!

  MArja sanoi hyvin - mullakaan ei ole tarve näyttää itseäni nuoremmalta, mutta freesiys ja raikkaus ei olisi yhtään pahitteksi.

  Ja... konsultaatiot ovat erittäin tuhoisia..;)

  VastaaPoista
 39. Joo, olin tulossa komppaamaan Marjan termiä.

  Eli freesiys on se mitä haen.

  Ja olen rekisteröinyt muidenkin kommentit, laiskuuksissani en jaksa kaikille erikseen vastata.

  Mutta hienoa, ymmärrätte ongelmani.

  Terkuin,
  -siloposki-

  VastaaPoista
 40. Ninaaa!!! (lue: äänellä Eeeeeemeli)
  Sä tartutit tän varmaan meihin kaikkiin! ;)

  Aloin illalla aloin arpoa, roikkuuko luomet ja miten paljon roikkuu ja tänä aamuna mietin, johtuuko graavilohesta ja pihvistä vai roikkuuko luomet? Minkä verran pitää roikkua, että p ä ä s e e luomileikkaukseen??? Mä luulen, että ne on vasta vähän turpeat (oikea termi?), mutta ei varsinaisesti roikkuvat. Ou ja 40v:nkin on vielä 4v!

  Finette "paniikissa"

  VastaaPoista
 41. Mä kuulen jo äitini äänen: "Nina kuule, miettisit nyt vähän." Uskokaa pois, olen kuullut tuon moneen kertaan. Ei oo helppoo olla mä. Eikä etenkään mun äiti;)

  Ei vaiskaan, äiti mulle ilmoitti, että tuo silmäluomileikkaus on edessä mutta noista muista ei tiedä. Vielä:D

  Eikä missään tapauksessa ollut tarkoitus lietsoa hysteriaa.

  VastaaPoista
 42. Yksityisesti pääsee vaikka heti luomileikkaukseen, mutta Kela korvaa, kun yläluomi peittää yli 50 % näkökentästä. Hammaslääkärituttu kävi ko. leikkauksessa, koska yläluomet haittasi työntekoa, ja oli tyytyväinen operaatioon ihan ulkönäönkin takia. Ikävää on vain se, että yläluomilla on tapana "kasvaa" uudelleen, joten kirurgin veistä tarvitaan myöhemminkin, jos haluaa pitää saman lookin.

  Oletteko nähneet viime aikoina kuvia Esko Ahosta, joka aikoinaan kävi tässä operaatiossa? Näyttää siltä, että edessä on taas leikkaus, jos aikoo nähdä alta. Heh, en muista miksi Aho oli julkisuudessa, mutta yläluomet jäi mieleen...

  VastaaPoista
 43. Mahtava! Kaikessa ärsyttävyydessä niin rehellinen. Aina en ole kanssasi samaa mieltä mutta ihailen rohkeuttasi puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

  Keep on rocking!

  t.Vakilukija

  VastaaPoista
 44. Salitreeni kiinteyttaa myos kasvot.

  VastaaPoista
 45. Violette Juu, julkisesta sairaanhoitoa en odota saavani, ei mun luomet ole näkökentässä. :D Ei ole (vielä?) äidilläkään, vaikka hän on kohta 70v! Mutta Esko Ahollahan on sen malliset silmätkin, semmoset Karviset...

  F

  VastaaPoista
 46. Totta, salitreeni kiinteyttää muutenkin. Usein yli nelikymppiset salilla aktiivisesti kävijät ovat kovin kuivakoita muutenkin. Eli se ei taida auttaa Niinan tilanteessa.

  VastaaPoista
 47. Moikka F, juu en edes kuvitellut, että menisit julkiselle leikkauttamaan luomiasi, vaikka pääsisit! Yksityisellä saa sentään valita lääkärin ja käsialan itse. Ei ihan houkuta mennä jonkun ekakertalaisen koekaniiniksi?:) Mullakin riittää toistaiseksi jääkylmä vesi silmille aamuisin, mutta kauanko riittää enää, apua!!!

  VastaaPoista
 48. "juu en edes kuvitellut, että menisit julkiselle leikkauttamaan luomiasi, vaikka pääsisit! Yksityisellä saa sentään valita lääkärin ja käsialan itse."

  juupajuu tuossa se olikin. yli-ikäisiä pissiksiä.

  VastaaPoista
 49. Oi kun ihanaa! Eka kerta kun mua sanotaan pissikseksi!! Olen takuuvarma, että jokainen, joka mut oikeasti tuntee, ei ikinä sanois niin, mutta täällä voi sanoa mitä vaan. Enkä ihan ymmärrä, mitä yksityislääkärin käyttö liitty pissiksiin, edes yli-ikäisiin... Mut on niin paljon muutakin, mitä en ymmärrä.

  Tarkoitus oli nyt kuitenkin sanoa, että en (edelleenkään) voi kuvitella, että useiden vuosien aikana tutuksi tullut F menisi terveyskeskukseen pyytämään silmäluomileikkausta, vaikka luomet alkaisi miten roikkua. En minäkään menisi, sillä tk:ssa on on ruuhkaa ihan vakavammistakin tapauksista. Ja kyllä se vaan on tärkeää, että saa tarvittaessa valita lääkärinsä itse.

  VastaaPoista
 50. Hyvä aihe-paljon kommentteja.

  Kiitos kuvasta.
  Kolmevitonen on hyvä ikä huomata ettei kuulu näyttää enää kaksvitoselta. Neljävitonen pitäisi olla vielä parempi ikä, muksut alkaa itsenäistyä jos niitä on tullut hankkineeksi. Oma elämä, oma tahto, oma vapaus, nenä kohti tulevaisuutta.

  Sanoisin, että litratolkulla lisää raikasta puhdasta vettä. Juotko riittävästi? Hyvät rasvahapot kehiin. Ei ole syytä olla ylipainoinen, mutta elimistö tarvii rasvaa, laadukasta. Aineenvaihdunta ei tule toimeen ilman sitä.Ravinteikasta ruokaa, kaikki lightit roskiin. Unta, unta, unta ja ulkoilmaa.

  Nasaalit on monesti perinnöllisiä. Vahingossa katsoin itseäni puolihämärässä junanhytissä peiliin. Kääk, sieltä tuijotti takasin joku suuri helttakaula! Minne oli kadonnut kaunis joutsenkaulani? Joku varastanut...Pahin järkytys on se, miten eräänä päivänä alat näyttää enemmän äidiltäsi kuin äiti itse. Aivan kamalan järkyttävää. Just 35-45 vuosien välillä ne tyttäret näyttää samassa kuvassa aivan vanhoilta vihaisilta väsyneiltä akoilta ja nuo isoäidit säteilevät nuorekkuutta ja hyvinvointia. Kukaan muu huomannut??? miten tästä toipua. Hyvä, että miehiä sentään varoitellaan eukkoa valitessa, että jos anopin pärstä ärsyttää kannattaa vaihtaa morsianta ennen papin aamenta.Tyttäret alkavat näyttää äideiltään tässä iässä.

  VastaaPoista
 51. Ihanasti jollain leikkasi taas kiinni! ;))
  -F

  VastaaPoista