sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Päin seiniä

Sain vihdoin aikaiseksi vaihdettua Luksun huoneessa naulakon. On mulla ihan syykin tähän saamattomuuteen, mun (nimenomaan mun, ei meidän) vatupassi on ollut syksystä asti lainassa ja kotiutui vasta viime viikolla.

Brukan naulakko on ihanan yksinkertainen, ihanan valkoinen ja ihanan kiiltäväpintainen.

Samaan hintaan sain sitten laitettua myös Habitatin Auto-taulun. Tämä on syksyn Tanskan tuliaisia. En tiedä onko tuo ihan Luksua (tai mua;), autoinnostus on jo menneen talven lumia. Riitelee muutenkin huoneen tyylin kanssa. Katsellaan.
Tämä Felix-pupun maailmankartta pysyy seinällä kunnes jokin fiksumpi tulee vastaan. Kartassa pitää ehdottomasti olla kaikkien valtioiden liput. Urheilijatko muka tyhmiä? Luksu, lukutaidottomana, tunnistaa yli 60 maan liput. Ihan vaan urheilua seuraamalla.
Luksun huone on muutenkin muutoksen tarpeessa. Tai lähinnä vaihtelun tarpeessa. Sitä punaista, tai farkunsinistä lankaa etsiessä.

P.S En yritä olla taiteellinen, koska sitä en ole. Kuvat on kuvattu vinoon heijastuksien takia. Pitäisi vihdoinkin opetella käyttämään kameraa.

20 kommenttia:

 1. Sähän oot ihan pro asentaja.

  Kauniin yksinkertainen tuo Brukan naulakko. Tuo autotaulu olisi meillä varmaan suosittu. Lippuja täälläkin opetellaan, mutta opettelu on tapahtunut kakkukoriste-lippujen kautta. Mutta Luksu on ihan haka, tosi hyvä muisti täytyy olla (ja tunnustan, en varmaan itsekään tunnistaisi 60 eri maan lippua...)

  VastaaPoista
 2. Lipputaulu on upea! Saako niitä jostain?

  Tykkään kyllä autojulisteesta ja naulakostakin :)

  VastaaPoista
 3. Just tänään mittailtiin, millainen naulakko sopisi seiska veen huoneeseen koululaukulle ja -repulle. Toi Brukan olisi ihan nappi! Montako koukku siinä on ja missä sitä myydään? Papagena? Mä asentelen ihan vatupassia, mutta siltä sitten näyttääkin...

  Meillä on opeteltu valtiot, pääkaupungit ja liput palapelistä, joka jostain syystä on ruotsinkielinen. Pitääkin hankkia toi juliste, niin pääsen helpommalla;)

  VastaaPoista
 4. siis ilman sitä vatupassia... Öitä!

  VastaaPoista
 5. Katri kiitos, niin olen:D Tai siis mielenkiintoa löytyy kaikkeen nassarointiin. Mut saa ihan ruokapalkalla kokoamaan Ikean hässäköitä;)

  Katja, tuo kartta on ostettu Saksasta.

  Violette, tossa on kolme koukkua ja leveys 40 cm, kävin mittaamassa. Sitä on olemassa myös leveämpänä, siinä on viisi tai kuusi koukkua. Benicosta ostin, voi löytyä Papagenastakin.

  VastaaPoista
 6. Vau, mikä kärsivällisyys! Violetten tapaan olisi nassaroinut naulakon ilman vatupassia ;) Hyvä yleissivistys pojallasi.

  Jossain vaiheessa tiettyjen huoneden sisustamisessa käytännöllisyys ja helppous( lapset) menivät tyylin edelle... Ja niin meille ilmestyi ruokailuhuoneen seinään http://www.michelin.co.uk/travel/other.htm Oli helpompi selittää maailmansotia, maailman napoja, maanjäristyksiä. Tai muistella aikavyöhykkeitä, lippuja, leveys-ja pituuspiirejä kesken aterioiden...

  VastaaPoista
 7. Hei
  Ihan mielenkiinnosta, tuo naulakko on niin upea, että minkätyylinen pojan huone muuten on? Olisi kiva nähdä ja saada kenties jotain vinkkejä.
  Meillä on menossa pojan huone uusiksi pikapuoliin.

  VastaaPoista
 8. Hieno naulakko! Ja mäkin tykkään tosta autotaulusta - ainakin noin irrallisena elementtinä!

  Meillä Emilin huoneessa myös odotellaan sitä punaisen langan ilmestymistä, eli jos se sinne tulee, niin kerro heti, haen sen sitten tänne teltä;).

  Luksu on kyllä TOSI haka lipuissa! Mäkään en tiedä, tunnistaisinko 60 maata.. tuskin.

  VastaaPoista
 9. Ihanan simppeli naulakko! Ja kyllä naulakoiden ja taulujen pitää olla ihan suorassa, olen aika natsi sen suhteen. Suoristelen tauluja vähän melkein kaikkialla, sattuu muuten niin silmiin.
  Meillä maailmankartta löytyy kirjoituspöydän alustasta, toimii hyvin koululaisella - mutta lippuja ei samaan versioon mahdu.

  VastaaPoista
 10. Jee Nina, pääset meille koska vaan kokoamaan Ikean mööpeleitä!
  Harmi kun olisin tiennyt ton viime viikolla, niin täällä olis odottanut varsinaiset gourmetpöperöt sua. Pikku-R:lle tuli uusi vaatekaappi ja tilattiin ihan kokoaja erikseen, kun miehellä olis mennyt kasaamisessa varmaan vähintään yksi päivä ellei enemmänkin.

  Kaivelitkos muuten kenkävarastoja?

  VastaaPoista
 11. Laura, löytyy yhdet, Rasse saa ne heti kun ehdin ostamaan uudet seuraavaa kokoa. Addun nappikset, käytetty hiekkakentällä eli ulkoasu on sen mukainen. Ehjät kuitenkin, kokoa 33.

  Muille, palaan illalla paremmalla ajalla.

  Nina

  VastaaPoista
 12. Lauralle vielä, kuva uutena löytyy 22. elokuuta, ota tuosta sivupalkista kengät -kohta.

  -N-

  VastaaPoista
 13. Tykkään! Raikasta ja simppeliä, autotaulukin olisi tosi pirteä, toivottavasti Luksu vielä tykkää.

  VastaaPoista
 14. Mulla on hakusessa maailmankartta ja vähän tyylikkäämpi karttapallo, uusimmasta Tilasta bongasinkin ihan kivan.

  Inkalla oli aikaisemmin maailmankartta pöytään laminoituna, enää ei tarvitse/halua. Luksu ei ole niinkään kiinnostunut mantsasta, ellei se liity urheiluun. Tietää suurimman osan Euroopan pääkaupungeista, jotain on vielä vähän hakusessa. Espanjan pääkaupunki on Luksun mukaan Real Madrid. Ja mitään Iso-Britanniaa ei ole olemassa, on vain Englanti, Skotlanti ja Wales (koska niillä on omat liputkin). Etelä-Amerikan tietous on myös sattuneesta syystä hanskassa. Ja kyllähän kaikki tietää miltä Kamerunin lippu näyttää. Joopa joo.

  Luksun huone on valkoinen, seinät ovat valkoiset, samoin kaikki huonekalut. Verhot ovat sini-valkoraidalliset, ja nykyään huoneessa on olohuoneen vanha valkoinen nukkamatto (en suosittele autofriikeille, autot eivät liu nukkamatolla, en myöskään legofriikeille, hukkuvat mattoon). Vuodetekstiilit ja tyynynpäälliset ovat (farkun-) siniset. Väriä huoneeseen tuo esim nyrkkeilysäkki ja sählymaali. Joo-o. Olen ihan tosissani. Ja epätoivoinen.

  VastaaPoista
 15. Mun kommentti katos. Siis joo, upeat on tossut ja hierotaan toki kauppaa.

  VastaaPoista
 16. Kiva naulakko ja muutenkin huone kuulostaa minusta hyvältä! Mutta jos etsit muutosta, niin kysy Luksulta. Hänhän siellä kuitenkin asuu (tai ainakin nukkuu)! Ja 5v osaa kyllä jo valita itse. :)

  F

  VastaaPoista
 17. Luksulta on kysytty ja tuloksena täysin varusteltu urheiluhalli. Enää en kysy. Eikä sitä paljon nuo naulakot ja taulut kiinnosta, asenne on, että akkojen touhuja tuollainen kaikenpäiväinen sisustaminen;)

  Nina

  VastaaPoista
 18. Sari bongasi muuten jostain joskus ihan mahtavan futisnaulakon. Siis joo kuulostaa hirveältä, tiedän, mutta siinä oli rivi pöytäfutispelaajia, tosi hauska ja simppeli. Luksu varmaan diggais:)

  VastaaPoista
 19. Tuolta löytyy Sarin postaus: http://www.minityyli.fi/?p=2672

  VastaaPoista
 20. Joo, aika kiva. Ei tartte näyttää Luksulle;) Mä olen kyllä lähes vakavissani suunnitellut pöytäfutiksen ostoa, jos tohon olkkarin nurkaan tyrkkäisi...

  VastaaPoista