sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Lukuvalo


Gloria (siis lukijani ei se lehti) ehdotti joskus vuosi sitten meille Artemiden Tolomeo valaisimia. Merkki oli lehdistä ja messuilta tuttu mutta en ollut kuitenkaan niitä meille ajatellut. Kunnes ostin yhden, sitten toisen ja nyt niitä on jo neljä. Niin se perhe kasvaa;)

Olohuoneesta löytyy mega-lattiamalli, tämä tuli taloon kun marsu siirtyi ajasta ikuisuuteen (marsut siis purevat johtoja ihan samaan tapaan kuin kanit). Keittiössä on yksi keskikokoinen seinämalli, jonka saa vedettyä tarvittavaan kohtaan esim. silloin kun leivon tjsp ja tarvitsen lisävaloa. (Okei, mä en leivo mutta jos leipoisin niin tarvitsisin lisävaloa, eikö?).

Inkan huoneessa on uusin tulokas, pieni nipsusysteemillä oleva lukuvalo.Kuten huomaatte, valaisin ja sänky eivät sovi yhteen, tai siis sänky ei sovi meille ollenkaan. Se on kuitenkin lahjaksi saatu tärkeältä sukulaiselta, joten se pysyy.

Ja kuten ehkä olette huomanneet, mä olen valaisinfriikki, enkä tässä kohtaa mieti sopiiko ne toisiinsa, vähän joka lähtöön ja tyyliin löytyy.

9 kommenttia:

 1. Meillä taitaa olla aikalailla samat; löytyy mega, kaksi nipsua ja kaksi micro pöytämallia.
  Tolomeossa parasta on se, että se on niin eleetön plus tietty hyvä valo että sen suuntaaminen/liikuteltavuus. Siihen ei kyllästy. Värilliset versiot ovat namuja, mutta silti olen pysytellyt matassa alumiinisessa. Landelle aion ostaa lisää.
  Niin ja edullisimmat löytyvät Ambiente directistä, paitsi kerran Hullareiden nipsutarjous voitti ja lapset saivat omansa. Ambientessa on myös laajin valikoima.
  Hei, teillä taitaa olla Sofie-sohvasänky ; ) - äläkä kysy miksi mä tiedän sen ; ))).

  VastaaPoista
 2. Minulle ihan uusi tuttavuus, mutta kun huushollin tietää niin ei sinne mitään liian modernia voi tuoda :D
  Teini kyllä tykkäisi!

  VastaaPoista
 3. Juu,onpa tyylikäs lukulamppu! Luultavasti tyhmä kysymys, mutta kysyn kuitenkin; onhan turvallinen? Ei ylikuumene, eikä tipahda vuodevaatteille tmv..
  tollaset olisivat niin näppäriä, mä vaan olen tällainen elli-epäileväinen;-).

  ps. oliko sulla jossain postauksessa kuvaa niistä muista, saman sarjan lampuista? On tainnut mennä multa ihan sivu suun, kuvat meinaan!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, taas uusi tuttavuus minulle. Olen aikaisemmin ollut täysin tietämätön kaikista eri lampuista, ehkä hyvä niin. Mutta aina oppii uutta. Joo ja mäkin tunnistin ton sängyn, meidän Sofian huoneessa majailee samanlainen, on neidin mieleen.

  VastaaPoista
 5. Gloria, ymmärräthän olla ylpeä siitä, että kuuntelin sinua;)

  Katja, laitoinkin sulle kyssärin teinin lampusta.

  Aamunkukka, eipä ole tullut mieleen, enkä ole kokeillut. Niissä lampuissa on sellainen vipu mistä voi säätää kohdennusta, en ole siis tunkenut tassujani lamppuun;)

  Muista lampuista ei taida olla kuvia meiltä kotoa, mutta googlettamalla noita löytyy pilvin pimein.

  VastaaPoista
 6. Katri, ok, hyvä tietää tuon sängyn käyttöikä. Epäilin, että se on pian liian lapsellinen. Tai jotain;)

  VastaaPoista
 7. Juuh, täytyy äkkiä korjata sen verran että meillä ei ole Sofie-sohvasänkyä (eikä tule ; )), vaan se on meillä vaan sellainen inside vitsi joka liittyy sängyn nimeen (sitä kun mainostetaan aika ahkeraan).
  Musta olisi myös kiva väri (!) kokeilla ja sitten se kaksihaarainen esim. keittiöön.

  VastaaPoista
 8. Taas meni menillä maut yksiin. Viimeksi Vepsäläisellä esittelin Tolomeot miehelle, että "näitä sitten tulee meille" ja kotona näytin, että mihin ne voi laittaa jo nykyisessä väliaikaiskodissa. Vastaus oli "okei", mikä naisten kielellä tarkoittaa "joo, tosi hyvännäköisiä, mä tykkään".

  VastaaPoista
 9. Meilläkin on tuollainen nipsu poikien huoneessa lukuvalona ;)

  Kyllä se vähän lämpenee, mutta ei niin paljon, että siihen itseään polttaisi tms.

  VastaaPoista