keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Kylpyamme

”Äiti, miksei meillä ole kylpyammetta?” Kysymys, joka toistuu lähes yhtä usein kuin ”Äiti, miksi meillä ei ole koiraa?”. No siksi.

Eihän tuo amme mitenkään huono idea olisi, meille vaan ei mahdu. Tai mahtuisi, mutta sellaista en kuitenkaan halua. Mummin luona Luksu kylpee siinä suihkualtaassa. Ja hyvin menee.

Eli hakusessa ei ole varsinainen amme vaan suihkuallas. Ja ei sellaista emalista (?) mönttiä vaan mielellään läpinäkyvä, onko se jotain lasin tapaista. Sellaisen olen jossain (hotellissa) nähnyt ja sellaisen haluaisin meille. Yritin googlettaa, en löytänyt. Onko sellaisia edes olemassa, tietääkö joku?

Tällä hetkellä kylpyammeen virkaa toimittaa Ikean pesuvati. Kyllä, lähes 130 senttinen poikani saa tungettua itsensä tuohon. Mutta eihän se kauhean ergonominen ole.Ja en halua sellaista kokoontaitettavaa lastenallasta. Olkoon kuinka kokoontaitettava tahansa niin ruma se on kuitenkin. Kokoon taitettunakin.

23 kommenttia:

 1. Ei meijän hitelleissa ole ollut lasisia altaita :o Kuulosta kyllä mageelta. Koska en osaa auttaa, toivon onnea etsintään ja suihkujumlalien johdatusta.

  Btw, meillä nuo kylpee sellasissa pienissä puhallettavissa altaissa, olisko halkasia joku 80cm ja saa muuten tungettua aika pieneen tilaan tyhjänä -prismasta tms. saa ja maksaa ehkä 2 euroo ;)

  VastaaPoista
 2. :) - niin, meillekkään ei moni asia mahdu. Tai siis tarkemmin ottaen mahtuisi, mutta en halua. Koiran kyllä haluaisin.

  Eikös lasitiilestä voi tehdä?? Niitä altaita siis... Mielestäni olen nähnyt jossain. Jos se on jotain sinnepäin mitä ajattelit, voin kysellä tarkempia detaljeja tuosta olkkarin puolelta;).

  VastaaPoista
 3. Tanja, meinasitko ihan kiinteää versiota? Mulla siis hakusessa sellainen irtokaluste.

  Anana, olen melko varma muistikuvastani, siinä oli pyöristetyt reunat.

  VastaaPoista
 4. Joo, mä tarkoitin kiinteää, sorry! Hmm, lasinen liikuteltava..kuulostaa extremeltä...

  VastaaPoista
 5. Meillä kylvetään kans puhallettavassa altaassa, tosin meillä on iso pesuhuone ja ammeeseen mahtuu polskuttelemaan koko lapsikatras : )

  VastaaPoista
 6. Oi, amme olisi kyllä ihana!
  Juuri kesällä remontoimme kylppärin ja hetken mietin ihan kiinteän ammeen hankkimista. Sitten realiteetit kuitenkin iskivät...kuka sitä jaksaa joka käytön jälkeen hinkata puhtaaksi!?

  Meilläkin tyttö polskuttelee siinä minipienessä puhallettavassa, mutta ehkä ihan siihen ei Luksu saisi itseään taivuteltua vaikka melkoinen Houdini tuntuu olevankin! :-D

  VastaaPoista
 7. En osaa auttaa, mieleen tuli vain joku jumalattoman suuri akvaario=on liikuteltava ja lasinen!

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. En osaa auttaa tässä asiassa. En muista nähneeni tuollaista muuten kuin ehkä osana suihkukaappia. Mutta haetko siis vain allasta?

  Meille kaipailisin ihan ammetta. Tilaakin olisi, mutta vielä ei olla ehditty sitä hankkimaan. About 4 vuotta on tässä vasta asuttu...

  VastaaPoista
 10. Mä vaihtaisin ammeen suihkuun milloin tahansa (täällä Saksassahan amme on enemmäkin sääntö kuin poikkeus). Joas taas ei - onhan kylpeminen lähes joka iltaista puuhaa ja pieni rakastaa sitä! Hyppii nakuna ammeen edessä ja yrittää epätoivoisesti kiivetä sisään heti kun hanan laittaa päälle :)

  Lasinen suihkuallas? En valitettavasti oo koskaan sellaiseen törmännyt.

  VastaaPoista
 11. Voi Inka minkä teit!
  Olen nyt tunnin verran etsinyt netistä omaa unelmaani, eli lasten kylpyammetta jonka kerran näin Köpiksen lentokentällä jossakin sisustuslehdessä. (enkä ehtinyt sitä lehteä tietenkään ostamaan).

  Eli oletko koskaan törmännyt missään sellaiseen jättikokoiseen muffinsivuoka-ammeeseen, materiaali ainakin näytti muoviselta.

  Olen myös pitänyt silmällä sinulle sitä läpinäkyvää allasta, mutta noup - ei löydy sitäkään.

  VastaaPoista
 12. Jassu: sä varmaan haet tätä?

  http://www.design-3000.de/kinderland/kinder+bad/kuebel+sweet+cake+gruen.html?scrolltop=1194

  VastaaPoista
 13. Eikö sellaista siis ole olemassa? Kun oikein kovasti jotain haluaa nähdä... Niinkö tässä kävi?

  Onhan sellaisia lasisia pesualtaikin niin miksei suihkualtaita? Okei, unohdetaan.

  Kiva tuo Saaran linkittämä. Pihalle.

  VastaaPoista
 14. Voi KIITOSKIITOSKIITOS Saara! :-D
  Juuri tuota olen etsinyt!!!

  Nyt vaan saattaa olla niin, että sitä etsiessä tyttö kasvoi jo liian isoksi, mutta lähden nyt tutkailemaan noita sivuja!

  VastaaPoista
 15. Mullekin tuli ensin mieleen kiinteä lasitiilistä bygattu, mutta ei väkisin:)

  Meillä on toisessa kylppärissä amme, on tosi ahkerassa käytössä. Toisessa pesuhuoneessa on vauva-amme, siinä Niklas kylpee saunan yhteydessä. Vielä mahtuu. Joskus änkeää itsensä (+lelut) ihan tavalliseen pesuvatiin:)

  VastaaPoista
 16. Tällainen tuli vastaan, mutta ei tämäkään lienee mitenkään siirreltävä..

  http://www.apartmenttherapy.com/sf/look/look-transparent-bathtub-from-regia-080100

  VastaaPoista
 17. Etsivä löytää... Gruppo treessellä on sellainen Milo http://www.gruppotres.it/. Vaihtarina tarvisisi tietää mistä löytyy neliönmallinen 140x140 piripintaan allas. Kuplilla kiitos. Luulin Starckin altaaksi, mutta ei löytynyt... Apuva!

  VastaaPoista
 18. Tassa sulle puhallettava design amme :)
  http://www.tuvie.com/rubber-tub-portable-washing-up-bowl/

  VastaaPoista
 19. No niin, alkoihan niitä löytymään;) Ei ihan sitä mitä tarkoitin, mutta olen kovin kiitollinen näistäkin.

  VastaaPoista
 20. Nina: sorge- suihkuallastahan sä etsit, mutta voihan tossakin suihkutella ;)

  VastaaPoista
 21. Täysin ohi aiheen mutta huomasin, että olet postannut Snö of Swedenin koruista.Oletko ajatellut siivoilla kaappeja ja myydä sellaisia pois johon olet jo kyllästynyt;) Itse pidän ko. koruista kovasti mutta netistä niitä ei juuri saa ostettua ja kaupoissakin on aika rajatut valikoimat :D

  VastaaPoista
 22. Viidenäiti: kuten sanoin, arvostan löytöäsi (kuten muidenkin). On sellainen suihkuallaskin oikeasti olemassa, ihan oikeasti.

  Anonyymi: toiveesi on rekisteröity. Kyllähän niitä tuolta kätköistä löytyy. Kunhan ehdin;)

  Ja alla olevaan postaukseen, en jaksa edes kommentoida nyt. Palaan siihenkin asiaan.

  VastaaPoista
 23. Tässä vielä yksi allas väliaikaiseen käyttöön
  http://www.bebes.fi/kauppa/product_info.php?products_id=1219&cookiecheck=1

  VastaaPoista