torstai 1. maaliskuuta 2012

Lapset, syömään!


Mä olen perso hyvälle ruualle, mutten kovin etevä keittiössä.

Huono yhdistelmä.

Puhumattakaan siitä, että arki-iltaisin mennään minuuttiaikataululla
ja lapset kuitenkin tarvitsevat ruuan ennen illan treenejä.
Aikaa kokkaukseen on 10-15 minuuttia.
Uskoisin, että tuo aikarajoitus on haastava paremmillekin kokeille,
saati mulle.

Onneksi on jotain puolivalmiita eineksiäkin,
 jotka eivät maistu liian teolliselle.

 

Pastella tuorepastaa syödään viikottain.
Uutuutena tuoteperheeltä on tullut
Tiedä sitten mitä lisäarvoa se tuo,
mutta onhan aina kivempi ostaa luomua.

Sekaan purkkipestoa tai sitten jotain kastiketta purkista,
tämän hetken suosikki on Stockan mascarpone-tomaattikastike.
Ja jos aikaa on niin kastikkeeseen mukaan 
kananpojan maustamattomia fileesuikaleitea.


Toinen helppo ja hyvä on Bagelit.
Denniksen bagelit ovat parhaita.
Tässä ehdoton perusaines on 
Philadelphia tuorejuusto
olen pysynyt samassa merkissä jo ysäriltä asti.
Väliin esimerkiksi jääsalaattia ja graavilohiviipaleita
tai tomaattia ja mozzarellaa,
se on siinä.
Ja jos oikein kiire tulee, niin tämän voi syödä take away.

Olisiko teillä hyviä ja nopeita ruokavinkkejä?



18 kommenttia:

  1. Onpa teillä ihanan herkullista pikaruokaa, kelpais mulle. Mutta ei Minille. Ehkä sitten kun se ja ne kasvaa?

    Tuli nälkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se oppii syömään. Meillä on helpot lapset, syövät melkein mitä vaan. Ovat onnellisia, että ylipäätään saavat ruokaa:)

      Poista
  2. Samassa ajassa meillä valmistuu (Stockan omat) raviolit tai -uskomatonta mutta totta - poronkäristys ja perunamuusi, molemmat tosin pakastealtaan antimia. Lapset söisivät aina myös pinaattikeittoa ja kananmunia, kiehuu edelleen samassa ajassa. Vartissa valmista tulee myös noodelihässäkästä, jonne voi kookosmaidon sekaan kipata kaiken mitä pakastimesta löytyy, usein katkarapuja ja vihanneksia. Onhan noita, aika usein mennään tällä aikataululla ja parina kertana viikossa tarjoilen päivällisen takapenkille matkalla hallille....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. L ei syö raviolia, en tiedä mikä siinä tökkii. Ja poronkäristys on niitä harvoja ruokia, jotka teen hyvin. Ja hartaasti ja pitkään. Siitä ei oikaista millään pikaversioilla;)

      Pinaattikeitto, hyvä idea. Itse en sitä syö, mutta lapset tykkäävät. Onko niissä eroja, mikä olisi hyvä?

      Ja nuudeleitakin syödään, varsinkin niitä valmiita purkkeja.

      Poista
  3. Mä tuunkin sitten huomenna teille syömään bageleita:)

    Meillä mennään aika perusmättö linjalla: pastaa ja kastiketta, toissa päivänä väänsin pikawokkia - kananpaloja, pakastevihanneksia ja keitettyä riisiä. Nam. ja useasti väsään itselleni jonkun salaatin. Mutta tänään mies huolehti safkoista ja yllätys yllätys - noutoruokaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa!

      Riisin keittokin on vähän siinä ja siinä, että ehtiikö. Siinä menee kuitenkin aikaa veden kiehumisineen ja hauduttuminiseen.

      Poista
  4. Meillä kiirepäivän ruoka on useimmiten munakas. Toinen mikä on nopea ja helppo on pinaattikeitto, se valmistuu alle 10 minuutissa. Ja jos kiirepäivää edeltää ilta jolloin on aikaa, kurpitsakeitto on nopeahko tehdä jääkaappiin valmiiksi (valmistus kestää n.20 min) ja sitten vain lämmittää seuraavana päivänä annokset ruisleivän kera. Täällä Australiassa missä me asutaan on yllättävän vähän tarjolla mitään valmisruokia tai puolivalmisteita, siksi meidän tulee aika usein turvauduttua siihen vaihtoehtoon, että teemme edellisenä iltana valmiiksi seuraavan päivän ruoan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otan sen pinaattikeiton listalla. Ja kaupoissa muuten myydään niitä lasipurkeissa olevia keittoja, makuja on vaikka miten paljon, niitäkin pitää kokeilla.

      Kiitti vinkeistä, näin sitä taas uusia ruokia, mitä ei itse muistakaan.

      Poista
  5. Tuppewarella on riisinkeitin, joka toimii microssa. Sillä saa riisit oikeasti siinä kymmenessä minuutissa (ei täysjyväriisiä, mutta muut), eikä tarvitse vahtia hellan ääressä. Suosittelen!

    VastaaPoista
  6. http://www.unclebens.fi/riisit/pikariisi

    VastaaPoista
  7. Meidän pikaisin on savulohipasta - pilko kylmäsavulohi, paista pannulla, lisää kermaa ja ruohosipulia ja keittele hetki kasaan, sekoita tuorepastan joukkoon ja tarjoile. Jos on esim. sitruunaista tuorepastaa, sen kanssa toimii varsin hyvin, mutta tavallinenkin käy, voihan siihen lisätä myös itse vähän sitruunaa. Joku vuosi sitten sellaista löytyi ainakin Stockalta, mutta olen pudonnut kärryiltä Suomen ruokatarjonnasta täällä Jenkeissä asuessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo kuulostaa hyvältä. Ja nopealta/helpolta. Lapset söisivät lohta niin paljon kuin annetaan. Öö, miten kauan sitä lohta paistetaan pannulla? (kuten sanottu, en ole kovin etevä näissä puuhissa..)

      Poista
  8. Meidän pikaruoka on pestopasta, poikien suosikki.

    Ja edellisen päivän riisistä tulee nopeasti paistettu riisi. Sekaan kasviksia, muna ja ehkä katkarapuja tms jos on ja mausteita. Pyöräytetään pannulla sen aikaa että riisi ehtii lämmetä. Kasvikset saa jäädä rapsakoiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pestopastaa meilläkin syödään. Tuntuu vaan kokeneen inflaation vuosien varrella.

      Mistä ihmeen edellisen päivän riisistä?;) Miellä mitään edellisenäkään päivinä ehditä keittelemään...

      Poista
    2. No jos vaikka viikonloppuna ehtisi keittämään riisin. Meidän riisinkeittimessä olisi kyllä ajastumahdollisuuskin, mutta en ole vielä kertaakaan perehtynyt sen käyttöön. Voisi siis ladata keittimen valmiiksi aamulla. Tavan kattilalla en taida enää edes osata keittää riisiä.

      Poista
  9. Itse sanoisin kyllä niin, että jos on perso hyvälle ruualle ja huono kokki. Siitä se paras yhdistelmä yleensä juuri tulee!

    VastaaPoista