sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Crustum


Käytiin brunssilla Pursimiehenkadun Crustumissa. Saksalaista leipäkulttuuria Helsingissä. Erittäin miellyttävä kokemus. Palvelu oli todella ystävällistä ja pöydät siivottiin välittömästi, samoin buffapöytää täydennettiin koko ajan.

Tarjonta oli enemmänkin aamiaisbrunssimainen, lämpimiä ruokia ei ollut tarjolla (enkä itse pidä sitä edes tärkeänä). Tuotteet olivat laadukkaita ja monipuolisia.  Vaikka kyseessä onkin kahvila – konditoria, jossa on erittäin tasokkaat leipomotuotteet, niin vatsan sai tyytyväiseksi ilman niitäkin. Leikkeleet eivät olleet lähi-Siwasta kannettuja vaan niihin oli panostettu, samoin vihannekset olivat tuoreita. Paikan lohi oli taivaallisen hyvää, käsittääkseni omistajat tekevät sen itse. Ja pesto-mozzarella-tomaattia santsasin useampaan kertaan. Ainoan miinuksen annan suppeasta hedelmävalikoimasta, tarjolla vain appelsiiniviipaleita. Toisaalta saksalaiseen kahvilakulttuuriin ei hedelmät muutenkaan kuulu.

Tarjolla oli myös useampaa sorttia mehuja ja tietysti myslit lisukkeineen. Paikan peruskahvi oli niin hyvää, että ostin sitä kotiinkin. Laukkuni tuoksuu vastajauhetulta kahvilta vielä pitkään.

Wlan kuuluu hintaan, samoin kattava saksankielisten lehtien valikoima.

Ja nyt ulos, siellä on mieletön ilma. Ja ainakin Helsingissä on tänään tarjolla erilaisia ulkoilutapahtumia.

6 kommenttia:

 1. Voi vitsit, miksei noita brunssipaikkoja ole täällä meidän kulmilla! Pääseehän sitä toki autolla, mutta sitten pitäisi ensiksi syödä jonkunlainen aamupala, että jaksaa lähteä etsimään sieltä parkkipaikkaa. :-)
  Vai joko alkaa helpottamaan, onko kadut jo kunnossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on yksi syy, miksi asutaan missä asutaan. Ei tartte itte kokata:)

   Kadut on osin sulaneet lähes kokonaan, ne kadut jotka eivät ole (kuten oma kotikatu) ovatkin sitten todella huonossa kunnossa. Kädet ovat kyynärpäitä myöden ristissä ettei tipu autoista pohjat:(

   Poista
 2. Kesällähän tonne vois suunnata täältä kauempaakin, vois jopa saada parkkipaikan ilman aamupalaa kotona:)

  Herkullisen kuuloista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällähän voi tulla kauempaakin:)

   Poista
 3. Moni on kehunut, pitää kokeilla. Pitääkö/saako sinne varata pöydän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmä tiedä. Me ei varattu, käveltiin vaan sisään. Paikka ei ole iso, mutta hyvin siellä asiakkaat vaihtui.

   Poista