tiistai 20. maaliskuuta 2012

Scootti


Olisin taas avun tarpeessa.

Mikä olisi hyvä scootti? Olen ihan pihalla näiden kanssa ja aihetta sivuavien keskustelupalstojen jälkeen entistä enemmän sekaisin. Nuoriso puhuu ihan käsittämätöntä kieltä, ei ymmärrä.

Eli edes yhden kesän kestävä potkulauta olisi  nyt tarpeen. En ajatellut maksaa siitä kolmea sataa, mutta ne neljänkympin rimpulat on niin nähty.

Alan liikkeestä saa varmasti apua, mutta olisi hyvä tietää mitä noin suurin piirtein on ostamassa. Olisiko tuo kuvan JD Bug mistään kotoisin?

28 kommenttia:

 1. Hei jos yhtään lohduttaa niin en mäkään tajuu...nykylapset puhuu jotain käsittämätöntä kieltä.

  En osaa auttaa, mut tollaseen meilläkin säästetään. Scoottaus on nyt pop...sen verran mäkin ymmärrän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin meni vähän aikaa, että tajusin scoottauksen olevan vanhaa kunnon potkulautailua:)

   Poista
 2. Jos tilaat JD bugin jostain, voisin olla myös kiinnostunut tunkemaan samaan tilaukseen. Mä olen kuullut että ne kestää, mutta noi pyörät tuossa mallissa on niin pienet että tökkää kyllä jokaiseen epätasaisuuteen. Eli pyörät on pakko olla isommat että on hyvä.
  J:llä menee lauta kesässä, viime kesänä taidettiin sama lauta vaihtaa 3 kertaa stockalla aina uuteen, meni se jarru rikki joka kerta, muuten kesti. Padmélla lähti erupyöri irti, koko holkki oli murtunut poikki, lauta oli suhteellisen uusi. Eli samat ongelmat täällä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostan sen ihan kaupasta, jos en kickbikesta sopivaa löydä, niin sitten jostain ulkomailta.

   Meillä on mennyt kolme potkulautaa palasiksi per kausi. Jos vähän laadukkaampi vaikka kestäisi...

   Poista
  2. Siis ei noitte renkaide tartte olla isommat jos noi renkaat on pienet nii ei se haittaa kuin boxissa menoa :D eli pelkkää rahan tuhlausta jos ostaa isot renkaat ja isot renkaat ovat vaarallisemmat koska nuo isot renkaat kyllä tössää paremmi ja sit on naama ruvella että jos pitäis mini-wheelit vaa :D

   Poista
  3. Toi ei oo scootti vaa potkulauta ja scootis o viel pienemmät renkaat et osta madd flow kokoon hitsattu eikä muute kräkkää eli (hajoo) maksaa vaan 119€ intersportilla.

   Poista
 3. Meillä kuljetaan scootilla kouluun koko vuosi (ne pari viikkoa kun on lunta ja liukasta kävellään). JD Bug oli meidän aiempi, mutta siitä meni kahvojen pehmusteet rikki puolessa vuodessa. Scootti kesti lopulta kolmisen vuotta. Nyt satsattiin vähän enemmän ja ostettiin micro-scootti. Se kuulemma kestää parhaiten :-) Vasta puolen vuoden käyttö takana eli vielä en osaa sanoa, pitääkö tuo paikkansa. Ainakin pienten lasten micro-scootti menetti auringossa värinsä, mutta pysyi ehjänä sen pari vuotta, jonka kokonsa puolesta nuorimmaiselle sopi.

  Aurinkoisin terkuin,
  FrauR

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitti tiedosta. Eli takoitat sitä micro scooter merkkiä? Sori tyhmä kysymys;) Osaatko sanoa, missä sitä myydään? Kickbikessa olisi kaikki muut merkit jotka tunnistan, paitsi tuota...

   Poista
  2. Micro Scootereita saa vaikka maahantuojan omilta nettisivuilta tai sitten voi livenä testata Kämp Gallerian Kids' Outdoorissa... viheltelee ja mainostaa ystävienä busineksia...

   Poista
  3. Hyvä, että viheltelet:) Sinnehän me suunnataan!

   Poista
  4. Totanoin. Malmissa on fin scoot sielt kyl löytyy hyviin kamppeit scoottamiseen ite heitän vanhan avioton menemään mut parantaa kyl jonkun disstrikin (scootti)

   Poista
 4. Näihin pitäisi varmaan taas paneutua. Microista minäkin olen kuullut hyvää, mutta omaa kokemusta ei ole.

  VastaaPoista
 5. Enpä ymmärrä minäkään. Naapurin poika oli tässä yhtenä päivänä lähdössä "hallille skuuttaamaan". Piti kyllä vähän kysellä, että mitäs poika onkaan menossa tekemään.. Mun lapsuudessa (josta ei muuten ole kauan :D) noi oli ihan vaan potkulautoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kuulostaahan skuuttaaminen paljon coolimmalta kuin temppupotkulautailu:)

   Poista
 6. Viime vuonna löysin jonkun harrastelijafoorumin aiheesta. Sieltä jäi tosiaan se käsitys että se hinnat alkaen malli ei JD:ssäkään kestä mutta vähän hinnaakkaampi jo kestää. Tosin, siinä käyttäjät oli niitä jotka nimenoamaan hyppivät, reilaavat jne. eli ei niin paljon "matka-scuuttailua" jota ainakin meidän lapsilla tulee. Kestoa isommaksi ongelmaksi mielestäni silti nousee pyörien koko, sillä laatoilla/sadevesisyvennykset vaativat ainakin isommat pyörät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä foorumeita on pilvin pimein, teksti vaan huonosti ymmärrettävää:) Hinnat alkaen malli ei ole hyvä vaihtoehto yhtään missään, kannattaa yleensä panostaa parempaan kuin karvalakkimalliin.

   Meillä ollut sekä pienillä että isommilla pyörillä, kumpikin käy. Meillä nimenomaan ongelma kestossa, L:lla on painoa ja voimaa siinä määrin, että joutuvat aika koetukselle.

   Poista
 7. Meillä pojalla jo suositeltu sveitsiläinen micro (Sveitsistä ostettu) ja kestänyt pojalla aika rajussakin käytössä 1,5 vuotta. Just Sveitsin reissulta ostettiin uusi takapyörä kuluneen vanhan tilalle. Pyörien kooksi veikkaan n. 20 cm ja se on mielestäni oikein hyvä kaupungissa.
  Lisbeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistatko mallia?

   Mies oli ostanut sen samaisen kapineen juuri tänään. Sveitsistä:)

   Poista
 8. Meillä on ollut pojalla kovassa käytössä JD Bug nyt vuoden, ensin viime kesänä ulkorampeilla ja nyt käy hallilla viikottain sillä. On kestänyt hyvin kulutusta, kun noita marketversioita meni neljä parhaimpana kesänä. Pojan versiossa on tuommoinen "one piece" tanko, jonka pituutta tai mitään ei siis voi säätää ja se tekee vempeleestä tosi kestävän.

  Niin ja renkaiden koko on 100mm, niillä pystyy temppuilemaan. Isompia tohon JD Bugiin ei kait saakaan ja nehän oisi ihan "lällyt"...

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rose! Totta, tangon säädettävyys on aika riski sille kertävyydelle.

   Poista
 9. Olinkin tulossa vastaamaan, että juuri sitä micro scooteria tarkoitin. Meillä on ihan perusscootteri isoilla renkailla (taitaa olla 200mm). Löysin myyjän Suomessa, mutta hinta oli huima. Eli kannattai ostaa Sveitsistä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään en tiedä minkälaiset renkaat ovat, mutta eiköhän se kohta selviä:)

   Poista
 10. Lisääkin saa kommentoida, uskoisin, että kevään tullen aihe kiinnostaa lukijoita.

  VastaaPoista
 11. ehdotan ostamaan tätä http://www.skatehut.co.uk/scooters/complete_scooters/razor_ultra_pro_blacklabel_scooter.htm se on halpa scootiksi ja hyvä :)

  VastaaPoista
 12. Meillä on micro scooter ja on hyvin pelittänyt pojalla.

  VastaaPoista
 13. käykää skate24 nimisessä netti kaupassa

  VastaaPoista