sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Tuntuu ihan lottovoitolta

…tuo auringonpaiste. Miten sitä voikaan ihminen olla innoissaan.

Koko talven kämppä on ollut vähän sinnepäin, mutta nyt kotia tekisi mieli laittaa kevätkuntoon. Haluaisin vaihtaa kodin tekstiilit kevyempiin: silkkiverhot pellavaan, samoin neulotut tyynynpäälliset pellavaan ja puuvillaan. Ehkä maltan kuitenkin vielä hetken; siihen kunnes hiihtokausi on ohi.


Yhden päällisen vaihdoin jo,
meidän lattiatyynynpäällinen sai uuden
Ikeasta ostetun Ursulan.


Ja tähän väliin marinaa. Ikean isot tyynynpäälliset ovat kokoa 65x65 cm, ja kunnolliset tyynyt standardin 60x60 cm. Ikeassa on myytävänä sopivankokoisia sisätyynyjä, mutta ne ovat niin littanoita etten tykkää. Meillä on sisätyynynä käytössä Marimekon tyyny koossa 60x60 cm ja vaikka sen täyte ei olekaan untuvaa, se säilyttää hyvin muotonsa. Laitoin kuitenkin Marimekon tyynyn Ikean päällisen sisään, vähän jää vajaaksi mutta eiköhän se toimi. Linumilla olisi oikean kokoisia päällisiä, mutta en löytänyt mitään kivaa kuosia.Kadut ovat osin sulaneita, jee!

12 kommenttia:

 1. Ihan samaa mieltä auringosta, niin lottoovoitto! Ja se valo!! Ihanaa!
  Meillä juhlittiin syntsiä viikonloppuna ja päivittelin samalla vähän tekstiilejä. Etsin myös uusia tyynyjä ja olin näkevinäni Linumilla myös tuollaista pellavakuosia - siis kuositonta pellaavaa ja tossa värissä. Saattoi tosin olla, että sitä oli vain pienemmässä koossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihanaa. Valo.

   Linumilla on tuota isompaakin kokoa, just nyt ei vaan sattunut hollille.

   Poista
 2. Peset päällisen 90 asteessa niin kutistuu sopivaksi, 60 astettakin voi riittää.
  Ja se aurinko, saa hymyn huulille vaikka olisi pahakin päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, tosiaan. Kyllä sä olet kätevä:) Mitäs jos menee liian pieneksi? Laitan pienemmän tyynyn sisään;)

   Poista
 3. Voi hitto. Valkaistu Ursula olisi tullut tarpeeseen ja just tänään juoksi Ikean läpi. Hitsin vitsi.

  Lattialla on neljä noita Ikean tyynyjä, ilman päällisiä. Siivosin kaappeja joku aika sitten ja päätin heittää ne menemään, kun en just tykkää niistä kun ovat liian littanoita. Mutta W erehtyi roudaamaan ne aluksi olkkariin ja pojathan on niistä aivan innoissaan. Mini vetää niiden päällä päikkäreitä ja niistä tehdään majoja ja milloin mitäkin. Kai ne pitää jättää. Ainakin hetkeksi. Mutta päälliset niihin pitää saada. Noi valkoiset Ursulat olis tosi jees.

  Kiitos vinkistä. Pitää siis tehdä uusi retki sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Ja ne Minin päiväunet, niistä on tullut jo klassikko;) (olen siis kertonut eteenpäin tarinaa "erään kaverin" pojan päiväunettomuudesta:))

   Poista
 4. Valo on kyllä uskomaton ilmiö! En millään olisi malttanut tänään tulla kotiin lumikenkäilemästä, mutta eväät unohtui kotiin ja voimat alkoi ehtymään.
  Olen tässä viikon päivät taistellut itseäni vastaan, etten vaihtaisi vielä tyynyjä (verhoja meillä ei olekaan) ja etten miettisi kesävaatteita. Tiedän näillä perukoilla sen takatalven vielä yllättävän, valitettavasti. Mutta en valita, tämä on ihmisen parhaina aikaa, totaalista valohoitoa lumiefektillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei haittaa lumi lainkaan, kun aurinko paistaa. Otan kuitenkin sen lumettoman version:)

   Poista
 5. Valo on tosiaan lottovoitto ja sulat kadut, mitä ylellisyyttä:) Ja sula moottoritie, ihanaa. Pitää vaan vielä odotella niitä kesänopeuksia:)

  Täälläkin koti oikein kutsuu laittamista ja päivittämistä. Et tervetuloo vaan meille:) Ensin pitäs kyllä pestä ikkunat, järkyn näköiset kun aurinko paistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit, likaiset ikkunat. Äh. Ja minkä määrän pölyä, jota ei pitäisi olla olemassakaan, auringonvalo tuo esiin.

   Poista
 6. No niin tuntuu! Kyllä tätä on odotettukin. Kyllä se kevät alkaa tekemään tuloaan. Ja itselläkin tullut vimma laittaa kotia kevät -kuntoon.

  Nyt vihdoin sain aikaiseksi laitettua kutsun sinulle toiseen blogiini.

  VastaaPoista