keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Peas Rug

Mä olen niin kypsynyt meidän nukkamattoihin. Olen katsellut niitä viisi vuotta enkä aio katsoa enää hetkeäkään. Ainakaan olohuoneen mattoa. Tällä hetkellä siinä on harmaa, aiemmin oli kaksi eri vaaleaa. Toinen vaalea on ystävälläni, toinen on Luksun huoneessa.

Pohdin vakavissani Day Homen mustavalkoraidallista puuvillamattoa, mutta luulen, että kypsyisin siihen nopeasti. Ja mieluummin villamatto. Vaikka puuvilla on helpompi pestä, niin kyllä se helpommin likaantuukin.


Tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona harmaa Hayn Peas Rug matto. Tai vaalea Turf Rug. Onko kenelläkään kokemusta näistä Hayn matoista?


Pieni pyöreä pöytä on edelleen kaupassa.

8 kommenttia:

 1. En ole mattojen suuri ystävä, joten meillä nukkamatto on ollut vasta pari vuotta ; ). Meillä on villan ja pellavan yhdistelmä ja pariin otteeseen on erikoispesussa lähtenyt kunnon punaviinit läntitkin kokonaan pois...

  Todella kauniita nuo Hayn matot, täytyy painaa mieleen seuraavaa mattohankintaa varten - jos vaikka ensin uudet sohvat ja sitten uusi matto? Näyttää jotenkin ihanalta tuo keltainen tuoli harmaalla matolla vai onko se vaan kevään kaipuuta?
  Mä luulen myös että siihen musta-valkoiseen mattoon kyllästyy todella nopeasti, se (tai Ikean versio) on ollut jokaikisessä sisustusblogissa Suomessa ja Ruotsissa...

  VastaaPoista
 2. Meillä harrastetaan mattoja toodella vähän. Tällä hetkellä kämpän ainoat matot tytön huoneessa ja kylpyhuoneissa!

  Meillä on tässä kämpässä lattialämmitys, joten en osaa edes kaivata mattoja. Tosin, eipä niitä montaa edellisessäkään kämpässä ollut.
  Summa summarum: Ei niin mitään apuja mattojen suhteen odotettavissa täältä :-)

  VastaaPoista
 3. Meillä on neljä mattoa, yksi eteisessä (ihan pakollinen), yksi olohuoneessa ja lasten huoneissa kummassakin yksi. En siis erityinen ole mattojen ystävä minäkään.

  Ja mattojen pesusta, yhtään mattoa en ole koskaan pessyt, joten ihan sama miten ne pestään, pesulaan menevät kuitenkin;).

  Ja se Ikean matto on, sori vaan, kyllä niin nähty...

  VastaaPoista
 4. Onpa tosiaan kauniin väriset matot. Mä en pidä matoista ja siksi meiltäkään ei löydy kuin neljä mattoa: eteisestä, molemmista lastenhuoneista sekä olkkarista. Sit kun/jos joskus on lattialämmitys, niin häviää ainakin vielä olkkarin matto.

  VastaaPoista
 5. Merkeistä en osaa sanoa, mutta ihan ehdottomasti villamatto! Eikä sellainen villan ja pellavan yhdistelmäkään ole huono vaihtoehto. Meillä on villa/pellavamatto lasikuistilla ja on muuten ihan paras portaikkoon ja puhdistuu tosi hyvin vaikka vain kerran vuodessa pestään se.

  VastaaPoista
 6. En minäkään Nina mattojani itse pyykkää, erikoispesu tarkoittaa mattopesulaa.
  Sekä Dayn että Ikean matto on todella niin nähtyjä tai no, ainakin Ruotsissa.

  VastaaPoista
 7. Minä taas niin haluaisin sen Dayn maton, joten jos vaan tiedät mistä Suomenniemeltä (tai netistä) saisi, niin kerrohan toki.

  VastaaPoista
 8. Maria, teillä siis sama mattoarsenaali kuin meilläkin:)

  Katja, villa/pellavasekoitus on hyvä. Edellinen matto oli villa/viskoosisekoitetta ja se toimi myös hyvin.

  Gee, joo en sitä epäillytkään. Huomautin vaan asiasta, ennen kuin joku mummeli (nehän tätä just lukee) tulee mainostamaan puuvillamaton helposta pesusta;)

  Venny, Nougat ja Benico ainakin myy Dayta, kokeilepa niitä. Voisin kuivitella, että Benicosta ainakin saisi (tilaamalla).

  VastaaPoista