lauantai 30. marraskuuta 2013

Joulun juhliin 9 -vuotiaalle

Pikkujouluja ja muita kinkereitä on hipattu parin illan viikkotahdilla ja edessä aika monta lisää. Tänä vuonna on poikkeuksellisen paljon juhlia, joihin myös lapset ovat tulossa mukaan ja se aiheuttaa lievähköä päänsärkyä 9 -vuotiaan vaatetuksen osalta. Aiemmin on joulun ajan juhlat selvitty yksillä housuilla ja muutamalla vaihtopaidalla, mutta nyt pitäisi investoida enemmän, eikä yhtään kiinnostaisi ostaa yhtäkään kertakäyttöistä vaatetta lisää. Varsinkaan kun vaatetettavaa ei kiinnosta sitäkään vähää. "Mä en laita sitä enkä tätä enkä ainakaan mitään mitä ehdotetaan..." Tai laittaa, mutta olisi kiva, jos tekisi sen ihan vapaaehtoisesti, ilman vääntöä.Kauluspaidat eivät oikein nappaa, pikeepaidat vielä vähemmän. Neuleet käyvät, mutta eivät tietenkään ne äidin mielestä siistimmät. Olisittepa nähneet ilmeen, kun yritin tarjota neuletakkia, voi sitä halveksunnan määrää. Housuista huolisi ne kaikkein värikkäimmät, mikä kuulostaa kivalta. Todellisuudessa ne kaikista kirkkaimman väriset chinot eivät oikein toimi. Joulunpunaiset housutkin kuulostavat tosi kivalta, mutta 9-vuotias onnistuu stailaamaan ne niin, että siitä on tyylikkyys kaukana.

Ostin pojalle uuden TH:n punaruudullisen kauluspaidan, valkoinen neuletakki on vanha ja siinä ja siinä onko liian kesäinen. Espritin tummanharmaat sammarit ovat kompromissi, äidin mielestä tarpeeksi tummat ja siistit, pojan makuun sopivan rennot. Nuo housut ovat viime vuodelta ja niitä on tullut käytettyä yllättävän paljon, yritin etsiä vastaavaa mallia seuraavassa koossa, mutta ainakaan vielä ei tärpännyt.

Kengät ovatkin sitten asia erikseen. Tänä vuonna käy flaksi eikä uusia nahkakenkiä tarvitse ostaa, koska saadaan ystäväni pojalta kerran ylipormestarin itsenäisyysjuhlissa käytetyt kengät lainaan. Talvijuhlien kengät ovat yksi ikuisuusongelma, mielestäni keväällä ja kesällä siistit ja puhtaat tennarit sopivat juhliinkin, mutta talvivaatetus vaatii vähän jäykemmät kengätkin eikä ulkokengillä kovin pitkään sisätiloissa mielellään seisoskele. Millaisilla kengillä teillä kouluikäiset pojat juhlivat talviaikaan?

7 kommenttia:

 1. Hyvä setti! Ei liian sliipattu ja varmaan myös 9-vuotiaan kriittiseen makuun. :)

  Poikien juhlakengät on ikuisuusongelma. Ei kait siihen edelleenkään mitään ratkaisua ole. Sisälle jotkut mustat siistit (nahka)tennarit?

  Meniskö jotkut tällaiset läpi? Näillä pärjäisi lyhyet siirtymiset ulkonakin.
  http://www.zalando.fi/giga-nauhakengaet-sininen-gg114a00v-503.html
  http://www.zalando.fi/camper-pelotas-persil-matalavartiset-tennarit-musta-ca313a005-802.html
  http://www.zalando.fi/nike-sportswear-paul-rodriguez-matalavartiset-tennarit-musta-ni114a034-802.html
  http://www.zalando.fi/converse-gates-korkeavartiset-tennarit-musta-co416a04m-909.html

  (juu ei, en edelleenkään saa mitään provikkaa.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mustat nahkatennarit oli viime vuonna. Ja noista sun linkkaamista ainakin kahdet ekat sopisivat hyvin.

   Tällä hetkellä ei sopivankokoisia ole kuin yhdet t.sin canvastennarit ja ne ei oikein skulaa. Onneksi saadaan nyt lainaan kengät, niin saa skipattua ainakin yhden koon näillä kertakäyttökengillä.

   Poista
 2. Mä niin tiedän ton tuskan, voi pojat! Kaikki verkkareita fiinimpi vaatetus aiheuttaa aina kamalan väännön..."me ollaan menossa kylään, eikä mihinkään Linnan juhliin, kyllä ne on nähny mut verkkareissa ennenkin".
  Mä ostin Henkkamaukasta beiget sammarit (vaihtelua viime vuoden harmaille) ja niiden kanssa on sitten pari erilaista ruudullista kauluspaitaa (Gant ja Hilfiger), viileämmille keleille vielä Gapin ja Benettonin harmaat v-aukkoiset neuleet (hups, ostin vahingossa tuplat, ei sitä aina voi muistaa, mitä kaikkea on tullut hankittua).

  Ja ne kengät, joo! Nyt on jo kolmatta vuotta tämäntapaiset: http://www.ellos.fi/redoute-creation/nilkkurit/374174?N=1z141pgZ1z141x8Z1z141o7&rcnt=100&Ns=RankValue7|1&Nao=31
  tosin tummanharmaata nahkaa. Kompromissi, johon molemmat ovat tyytyväisiä!

  Innolla teinivuosia odotellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, just tuo vakio "ei tässä Linnan juhliin älä viitti ragee..." :)

   Meillä on neuleita ja on kaikennäköistä canvashousua ja muuta, mutta ne on aina niin stylesti yhdistetty, että oksat pois.

   Joo, todellakin odotellaan;)

   Poista
 3. Hups, en ole edes miettinyt kenkiä... ehkä ajaudumme nyt sille tutulle "suomalaistenmiehenhoitamattomatkengät" linjalle.
  Nyt uusin on tämä että punanen ei kelpaa, ehdotin samaa paitaa ja... ei. Siis poika joka on tähän asti pitänyt punaisesta aina... Mennyt aika utopiaksi koko vaatehomma ja halvaksihan tämä tulee kun mikään ei kelpaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta, ei tartte mitään ostaa, kun mikään ei kelpaa. Ajattele kuinka paljon säästetään ostamalla ei mitään. Tarjosin toki vaihtoehtoa: "pysy kotona". Tarttui täkyyn. Jatkoin: "ilman ruokaa". Oli autossa ensimmäisenä.

   Meillä kelpaa punainen ja tulee varmasti aina kelpaamaan, koska pelipaidan väri on punainen. Nyt valitsi ihan itse kirkkaanpinkit nappikset (joka ei siis aiemmin ole kelvannut missään olosuhteissa). Mua vähän otti silmään punaisen ja pinkin yhdistelmä mutta pysyin viisaasti hiljaa:)

   Poista
 4. Pikainen kommentti kenkiin, meillä mennään talven juhlat Timben vuorettomilla nilkkureilla ja Conversen vuorellisilla tennareilla. Ulkojuhlat Uggeilla. Ei kovin juhlavaa mutta mielestäni tarpeeksi siistiä.

  VastaaPoista