sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Itiksen uusi Stocka

Uusi Itiksen Stocka avattiin pari viikkoa sitten ja avajaisbileet olivat viime perjantaina. Uusi on aina uusi, en oikein muuta osaa kommentoida. (Ja vanha oli tosi kulahtanut.) Tilaa on huomattavasti enemmän kuin aiemmin, mutta pikaisella tsekkauksella en uskalla väittää, että valikoima olisi sen suurempi kuin aiemminkaan, nyt tavarat ovat vaan tilavammin esillä. Uusi tavaratalo on ovaalin muotoinen ja siinä on nykyhengen tapaan valopiha keskellä. Avara ja valoisa, miinuksena se, että kakkoskerroksen joutuu kiertämään kokonaan ympäri halutessaan toiselle puolelle.

                                                                                                 Kuva Stockan sivuilta.

Meillä oli samana iltana vielä muuta menoa, joten ehdittiin olla avajaisissa vain tunnin verran eli voi olla, että puhun ihan puuta heinää, ja valikoima onkin todellisuudessa huomattavasti laajempi kuin aiemmin. Ainakin Akateemisen ja elektroniikkaosastoon valikoimaan olimme pettyneitä (minä ensimmäiseen, mies jälkimmäiseen). Ja lasten kenkäosasto on ihan käsittämättömän huono.

Itiksen Herkussa sen sijaan olen ehtinyt käymään pari kertaa ja uusi Herkku on huomattavasti isompi kuin aiemmin. Menee heittämällä ohi Jumbon ja Tapiolan Herkun ja sehän on tärkeintä. Siis se, että Herkku on isompi, ei se, että on parempi kuin muut. Uudessa Herkussa on oma pieni luomuosasto ja kokonainen hyllyrivi tarjolla gluteenittomia tuotteita, niistä plussaa.

Avajaisissa oli tarjolla syötävää ja juotavaa. Join elämäni ensimmäisen kerran  valkoista luomuviiniä ja luulen, että myös viimeisen. En nyt muista merkkiä, mutta ei ole tarpeen muistaakaan. Jouduimme lähtemään seuraaviin jo ennen kasia, joten illan parhaat otokset jäivät näkemättä. Tiedättehän: ilmainen viini nousee hattuun iästä riippumatta. Oli luomua tai ei.

Ihan positiivinen kuva jäi, ehkä kuitenkin olisin odottanut laajempaa valikoimaa... kaikkea. Toisaalta, ymmärrän hyvin, että toiveeni toteuttamiset eivät nykyisen nettiostamisen aikakautena ole kovin kannattavaa.

6 kommenttia:

 1. Mä NIIN kritisoin tota Stockan helsinkikeskeisyyttä... En tiedä paljonko Itikseen on panostettu, mutta ainakin täällä tuntuu, että kaikki paukut (ja tavarat) laitetaan keskustan Stockalle. Turun tavaratalo on t o d e l l a surkea (Sokos menee valikoimasa heittämällä ohi, siellä on vain muuten ihan venäläinen meininki), ainoa plussa on, että tilaavan Hgistä kaiken mitä vain keksii pyytää... Kannattaa maistaa luomua toisenkin kerran, mulla on ainakin positiivisia kokdemuksia paristakin eri luomuvalkkarista - merkkiä en tosin mäkään muista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän Helsingissä ole kuin kaksi tavarataloa, loput maakunnissa:)

   Mitä venäläisyyteen tulee... täällähän pystyy Stockalla maksamaan ruplilla.

   Poista
  2. Mun pointti olikin se, että Stockmann keskittää kaiken sinne keskustan liikkeeseen ja maakunnat (joiksi taidat Tapiolankin lukea ;) jäävät nuolemaan näppejään niin tavarantoimituksessa kuin tiloissakin.

   Heh, olipa huono vertaus tuo venäläisyys ;), nyt tosiaan muistan kuinka paljon venäläisiä on Hgin keskustassa. Mulla siis ei ole mitään venäläisiä varstaan - vaan sitä asennetta jolla usein täällä liikkuvat. Ja siis viittaus tuohon Sokokseen oli, että siellä ei saa minkään valtakunnan palvelua, katsotaan vain nenänvartta pitkin ja kaikki on t o d e l l a vaikeaa...

   Poista
  3. Jees, kyllä mä ymmärsin mitä ajoit takaa. Yritin vaan olla nokkela:)

   Poista
 2. Samoja fiiliksiä… Noh, onhan se uusi.

  Muuten kyllä sumppu. Ei hyvä. Herkku ok jos käy silloin kuin ei muita liikenteessä. Pitkä miinus aina täydestä ja ahtaasta parkkihallista… jonka paikoista 50% ei kunnon perheauto edes mahdu. Roposet menevät Keskustaan.

  Luomuvalkkareista mm. Lind Gewürztraminer Trocken Spätlese on ihan ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sullakin, etten puhunut ihan omiani.

   Eikö ne parkkihallit just uusittu, mahtuvat itänaapuritkin olemattomine parkkitaitoineen yhteen tai ainakin kahteen ruutuun;)

   Phyi, en juo.

   Poista