torstai 26. syyskuuta 2013

Kenkiä pojille isommissa kokoluokissa

Marjutilla, ja varmasti jollain muullakin, on ongelmia löytää kenkiä pojille joilla jalan koko menee yli lastenmallistojen kokojen. Lenkkareita tietenkin löytyy, mutta muiden kenkien kanssa on hankalampaa. Lasten mallistoissa koot loppuvat usein kokoon 39, mutta ei ole kovinkaan epätavallista, että reilu 10 -vuotiaan pojan jalan koko jo 40 paremmalla puolella. Miesten mallistot alkavat koosta 41/42, mutta niiden lesti on lähes poikkeuksetta liian leveä lapselle.


Jos ja kun lasten mallistot jäävät liian pieniksi, kannattaa katsoa naisten mallistojen suuntaan. Aika monilla merkeillä on unisex-tyylisiä kenkiä joista ei välttämättä huomaa, että ne ovat nimenomaan naisille tarkoitettuja (junnuille itselleen ei tietty kannata asiaa mainostaa). Merkeistä tuli ensimmäisenä mieleen Timberland, joiden mallit ovat suurimmaksi osaksi hyvinkin sukupuolineutraaleja (toinen samantyyppinen on Caterpillar). Jos ulkoilukenkiä ajattelee, niin esimerkiksi Eccon ja Merrellin naisten mallistosta löytyy pojillekin sopivia. Björn Borgilla on kivoja karvavuorillisia tennareita, ja niistäkään ei erota ovatko miesten vai naisten mallistoa. Ja loskasäihin sopii Sorelit.


Nuo kaikki ovat ulkoiluun ja vapaa-aikaan sopivia, fiksumpiin tilaisuuksiin saattaa ollakin tosi vaikea löytää. Toisaalta, tuon ikäiset eivät mielellään mitään formaaleja kenkiä pidäkään eli ongelma on sillä ratkaistu :)


Tei nopean haun isompien nettikenkäkauppojen valikoimiin. Laitoin naisten kenkien kokohakuun 41 ja kaikista löytyi ihan kivoja vaihtoehtoja. Vaatii hieman aikaa mutta kyllä sieltä jotain löytyy, kun jaksaa etsiä. Zalandolta löytyi jopa poikien mallistosta 50 osumaa koossa 41. Koossa 40 valikoimaa oli melkein 300 kengän verran.

Kannattaa katsoa tavaratalojen ja urheiluliikkeiden naisten tarjonta, sieltä voi hyvinkin löytyä. 


Kaikki kuvat ovat nettikauppojen (Zalandon) poikien kenkävalikoimia koossa 40 ja 41. Keräsin näitä muutama päivä sitten ja nyt huomasin, että osa oli jo myyty isommissa kokoluokissa.

Onko teillä antaa isokenkäisille vinkkejä?

6 kommenttia:

 1. Meillä on käytössä nyt viimeiset poikien kokoiset kengät, luistimet ym. Seuraavaksi siirrytään sitten aikuisten puolelle ja olenkin katsellut naisten mallistoja ihan siksi, että vaikka kokoa on niin pojan jalka on vielä aika kapea -> miesten kengät ovat aivan liian suuria.

  Noi Timberlandit ovatkin tosi hienot, voisin tuollaiset ostaa ensi talveen pojalle :)

  Urheiluliikkeistä onneksi löytyy aika hyvällä valikoimalla kenkiä isokenkäisille lapsillekin!
  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miesten kengissä on tosiaan aika paljon leveämpi lesti. Jossain italialaisissa ehkä kapeampi mutta ne eivät varmaan aja tarkoitustaan;)

   Joo olen huomannut saman, urheiluliikkeistä löytyy muutakin kuin lenkkareita.

   Poista
 2. Ei ihan vielä ajankohtainen, mutta pian varmaan. Pojalla 8v on nyt 37,5 jalka - varmaan parin vuoden päästä ainakin 40. Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luksulla saman kokoinen jalka mutta alan jo ennakoimaan tulevaan;) Ole hyvä:)

   Poista
 3. Hih! Mun aikuisella miehellä on koon 38 jalka. Ei ole helppoa löytä miehelle tuon kokoisia kenkiä. Monet kengät on ostettu naisten puolelta ja sitten jotain lasten, mutta tosiaan ovat yleensä liian kapeita. En siis osaa ollenkaan auttaa, jaan vaan ongelman miehen kautta vähän niinkuin toisinpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Eipä ole tullut mieleenkään, että miehelläkin voi olla noin pieni jalka. Ollaan sitten samoilla apajilla:)

   Poista