torstai 5. syyskuuta 2013

Havaintoja poikien housuista osa xxx

 
Olen aika usein narissut täällä vaikeudesta ostaa sopivia housuja Luksulle. Housujen vyötärön väljyys on ikuinen ongelma, kaikissa merkkeissä vyötäröä pitää kuroa oikein huolella. Luksu on hoikka mutta ei missään nimessä laiha, voin vain kuvitella miten epätoivoinen tilanne on vielä kapeampien poikien kohdalla. Suurimmassa osassa housuja on säädettävä vyötärö, mutta kyllähän se housujen istuvuus kärsii, kun niitä kiristää hyvällä lykyllä sen 15 cm:ä...Toinen asia, mikä ainakin meillä pitää ottaa huomioon on se, kuinka helppo housuissa on juosta. Jos juokseminen ei onnistu, niin ei housuja silloin tule käytettyäkään. Housujen mallia tärkeämpää on se, miten ne antavat liikkumatilaa. Luksulla on esimerkiksi yhdet Dieselin farkut, jotka ovat mallia slimfit, mutta niissä on elastaania sen verran, että juokseminen onnistuu. Toisaalta taas muuten niin kivannäköiset baggymalliset Pompin housut ovat jääneet tosi vähälle käytölle, koska niissä ei, mallista huolimatta, kuulemma pysty juoksemaan. Verkkareiden jälkeen suosituimmaksi housumalliksi ovat nousseet chinot, ne kelpaavat merkiltä kuin merkiltä kunhan kiristää vyötäröä. Ja chinojen kohdalla olen tehnyt saman havainnon kuin muidenkin housujen kohdalla: mitoitusta on vuosien varrella suurennettu.


Kuvassa olevat Guessin vihreät farkut ovat juuri sopivan pituiset, mutta toisin kuin merkin kapeahkot paidat, housuissa on vyötäröllä todella paljon ilmaa. Housuissa ei ole säädettävää vyötäröä, mutta housut ovat muuten hyvät jalassa, joten poika jopa vaivautuu käyttämään vyötä. Vihreät Name Itin farkut ostin Amsterdamin V&D:n loppualesta, hintaa housuille jäi vähän vajaa neljä euroa. Housut ovat osoittautuneet tosi hyviksi, vaikka malli on aika slimmi, niin nekin joustavat tarpeeksi. Ja ovat kestäneet käyttöäkin tosi hyvin. Nuo eivät normihinnallakaan paljoa maksa, joten suosittelen katselemaan syksyn värejäkin.

15 kommenttia:

 1. Poikien vaatteista en ymmärrä juuri mitään, mutta pakko sanoa - vähänkö mahtavaa, että L pukee noin makeita värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, housujen pitää olla värillisiä: punaisia, keltaisia, vihreitä, kirkkaansinisiä, kaikkea paitsi beigeä;) Onneksi musta ja harmaakin ovat värejä:)

   Poista
 2. Saako esittää toiveen Luksun dagns-tyylistä. Ei mitään stailattuja kuvia vaan ihan normaaleja arki/kouluvaatteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä? Miten niin ei stailattuja? Mä en lähde tohon.

   Okei, joo katson mitä löytyy.

   Poista
 3. Kaikkea muuta kuin beigeä ;) Meillä taas chinot piti ehdottomasti saada beigenä. (Tosin muutakin väriä kaapissa on.) Käytössä siis kasa mustia collegehousuja ja kasa värikkäitä chinoja. Ja kaikissa pitää ehdottomasti olla säädettävä kuminauha.

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on beige ja ruskea ehdottomat ei:t. Ostin sille kiitämättömälle tosi kivan ruskean nahkatakin ja arvaat vaan miten kävi:(

   Poista
 4. Meillä on beiget chinot, sitten löytyy punaista/harmaata/vihreää/mustaa/sinistä housupuolelta. J on laiha myös, päiväkodissa ja eskarissa velourhousut oli ainoat mitä surkea lattiamateriaali+riehuva poika ei saanut rikki-suosikeista loppui kuitenkin koot.. Oon yleensä hakenut mummolta ompelukoneen, paketin kuminauhaa ja läpihyppyhousuja. Ja ommellut kuminauhat jossei säädettävää vyötäröä ole ja housut silti on mieleiset..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis omepeletko ne kuminauhat siihen vyötärönauhan päälle sisäpuolelle, vai miten? Ei sillä, että mä siihen pystyisin, mutta noin teoriassa kiinnostaa:)

   Onneksi suurimmassa osassa on säädettävä vyötärö;)

   Poista
  2. Sisäpuolelle, että jälki ei ehkä ihan priimaa muttei näkyviin jää kuin kaksi pientä jälkeä.

   Poista
 5. Tämäkin postaus oli taas tervetullut! Ihana kriteeri, "pitää pystyä juoksemaan", niimpä. Voisitko laajentaa vielä enemmän tavallisiin sinisiin farkkuihin, vai onko teillä niitä käytössä?

  Onko nuo NameItin housut sellaiset, joissa on vähän muotoonommellut polvet? Meillä taitaa olla samat keltaisena, malli on kohtuullinen, mutta jotenkin viimeistelemätön, en tiedä miksi mulla on sellainen olo. Mutta kuten sanoit, ei todellakaan hinnalla pilattu ja meillä kyllä kovassa käytössä.

  Vinginon farkkuja olen koittanut katsastaa. Harmi vain kun niistä malleista on mielestäni vaikeaa sanoa ja jos maksavat yli 50€ niin saisivat sillä hinnalla olla täydelliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just nyt on niin hyvä asento sohvalla, etten jaksa nousta joten vedän hatusta vastauken:) L:llä on kahdet Dieselin farkut, toiset ihan slimmit ja toiset kapeahkot. Kummassakaan ei ole säädettävää vyötäröä mutta Dieselin lahkeenpituus on niin reilu, että koko 9 ja 10 A menee vielä ja niissä vyötärö just passeli. Nämä ovat käytetyimmät farkut, eivät ihan halpoja ja vaativat ehdottomasti sovituksen. Yhdet Outfittersit kelpaavat myös ja sitten on yhdet ikivanhat Name Itin verkkarimalliset farkut (olen niistä joskus vuosia sitten postannut, mutta mallia ei valitettavasti ole pariin vuoteen näkynyt). Levikset, Timbet ja SS:tkin löytyvät mutta eivät mitään hurraa huutoja ole aiheuttaneet.

   Valehtelematta voin sanoa, että melkein kaikkia merkkejä on kokeiltu mutta mitään yhtä ylitse muiden ei ole eteen tipahtanut. Vinginot ovat kapeita mutta niistä ei yhtä mallia lukuunottamatta ole sopivaa löytynyt. Ja Vinginokin on sellainen, että ehdottomasti pitää sovittaa, malleissa on tosi paljon eroja.

   Sori en osaa oikein auttaa:(

   Poista
 6. Samat tuskat täälläkin, Nikke on laiha ja housut putoaa. Tai jos on vyötäröltä hyvät, niin lahkeet ovat liian lyhyet. Pompin viime syksyn resorivyötärö- farkut oli suosikit, koska inhoaa myös nappeja ja vetskareita. Pompin kapeammat collegehousut pysyy myös jalassa. Ja beige on meillä kanssa nou nou, värejä pitää olla:)

  Farkkukokemuksia mäkin haluaisin kuulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ks. yllä:)

   Meillä on muuten tapahtunut editystä viimeisen vuoden aikana: napit ja vetskarit eivät enää ole ongelma. Eli toivoa on teilläkin:)

   Poista
 7. Laihalle pojalle on tosiaan vaikea löytää sopivia housuja. Kokeilin jopa Elloksen B-mitoitusta, mutta oikean pituisina nekin putoavat jaloista. Ja vyötä ei voi käyttää, kun kavereillakaan ei ole. Jatkossakin kuljetaan siis lyhyissä lahkeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten hyvä pointti, kun kavereillakaan ei ole...

   Mut hei, nilkkapituushan on ihan trendikäs:)

   Poista