sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Itsepalvelukirppareista

En ole mitenkään kokenut kirpparimyyjä, kerran 90 -luvulla käynyt Hietsussa myymässä ja jokunen vuosi sitten Valtterilla. Kumpikaan reissu ei päättynyt kovin hyvin, kummallakin kerralla mukana olleet ystäväni totesivat, että ottavat mut mukaan "never again". Eipä siitä sen enempää. Inkan ollessa pieni myin paljon hänen vaatteitaan Lafkanilla. Tai äitini, joka asuu ihan vieressä, sitä hommaa masinoi, mun tehtävä oli lähinnä kerätä kamppeet kasaan. Muuta kokemusta ei itsepalvelu- tai normikirppareista ei aikaisemmin juurikaan ole.

Nykyään itsepalvelukirppareista kokemusta on muutaman kerran verran Akselista. Olen ollut siihen ihan tyytyväinen, paikka on siisti ja kurantti avara on tehnyt kauppansa. Niin aikuisten kuin lastenkin vaatteet, samoin kodin tarvikkeet, levyt, lehdet ja elektroniikka. Akselissa meillä on ollut pöytä yhdessä ystäväni kanssa. Käytännössä minä olen lajitellut ja hinnoitellut tuotteet ja kuskannut ne ensimmäisenä päivänä myyntiin. Ystäväni, jonka työpaikka oli ennen Mankkaalla, on käynyt siistimässä pöytää töistä tullessaan. Systeemi toimi vallan mainiosti siihen asti, kunnes ystäväni vaihtoi työpaikkaa. Meiltä on vähän turha matka Mankkaalle, varsinkaan kun muuta asiaa ei kummallakaan siihen suuntaan ole.

Piti keksiä uusi paikka ja asiaa täälläkin ihmettelin. Lukija ehdotti Mellukirppistä, hänellä oli ollut positiivista kokemusta paikasta. Sitä siis testaamaan. Meiltä on aika nopea reitti Mellunmäkeen ja Luksulla on pari kerta viikossa sählytreenit Myllypurossa, josta taas ei aja montaa minuuttia Mellunmäkeen. Mellukirppis on ehkä aavistuksen kirppismäisempi kuin Akseli. Haju on siis sellainen kuin noviisi kirpparin hajuksi kuvitteleekin ja myynnissä oli jos minkälaista rojua. Ei sillä etteikö Akselissakin välillä silmiään pyörittele. Henkilökunta oli kuitenkin ystävällistä ja oma myyntipaikka siisti. Tavara teki kauppansa ihan samalla tavalla kuin Akselissakin, ainoastaan aikuisten vaatteet jäivät käsiin. Mellukirppiksellä vaaterekit ovat erillään myyntipäydistä, tämä varmaan vaikuttaa asiaan. Tai sitten yksinkertaisesti vaatemakuni eroaa ostajien mausta.

Yllättävin ero Akselin ja Mellukirppiksen välillä oli siinä, että Akselissa hävikki oli huomattavasti suurempaa.

Kolmas paikka mitä olen ystäväni kanssa käyttänyt on Kaivarin Kanuuna. Tämä on ehdottomasti paras paikka myydä aikuisten vaatteita. Asiakaskunta on edellä mainittuja huomattavasti merkki- ja trenditietoisempaa ja tämä näkyy myös myyntihinnoissa. Keskimäärin myytävät tuotteet Kanuunassa ovat parempikuntoisia ja uudempia kuin Akselissa ja Mellukirppiksellä.

Muista pk-seudun itsepalvelukirppiksistä ei olekaan kokemusta, onko teillä? Lastenvaatekirppiksiä on käsittääkseni useita, mutta meille ne eivät ole sopivia, koska meidän kirppistuotteet ovat  pääosin muita kuin lastenvaatteita.

17 kommenttia:

 1. Mellukirppiksellä en ole käynytkään, pitänee katsastaa. Kaivarin Kanuunassa käyn joskus. Itse olen myynyt lähinnä Vekarakirppiksellä ja Hannan Piilossa, Hietsussa kerran kesässä, mutta siellä on aina niin mielenkiintoisia asiakkaita, että joka kerta teen sen never again-päätöksen, jonka pyörrän vasta seuraavana kesänä. Vallilaa korvaamaanhan on tullut sinne Ikean viereen uusi iso kirppis, en ole itse käynyt, mutta tutut ovat saaneet siellä ihan hyvin myyntejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko se Ikean vieressä siis perinteinen kirppis jossa itse myydään vai miten? Olen sen bongannut mutten sen kummemmin asiaa rekisteröinyt.

   Jep, noilla kirppareilla näkee kyllä kaikenmoista viheltäjää;)

   Poista
 2. Teillähän on toimiva fb-kirppisryhmäkin? Ja aktiivisia kirppareita muutenkin. Oletko kokeillut niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen jäsenenä noissa ryhmissä ja ajatuksen tasolla on ollut asian suhteen aktivotuakin.

   Normikirppareita on meillä paljon, mutta meidän viikonloput on niin buukattuja etten millään repeä kirpparipöytää silloin pitämään.

   Poista
 3. Mulla ollut pöytä kerran Akselissa, hyvin meni kaupaksi ainakin hyväkuntoiset lastenvaatteet. Hävikistä en suoraan sanoen tiedä, kun en erityisesti pitänyt silmällä.
  Toisen kerran oli pöytä lastenvaatekirpparilla Nella&Nutussa ja samoin siellä kävi hyvin kauppa. Asiaa tosin saattoi auttaa sekin, että mainostin pöytääni myös oman blogin puolella.

  Mulla on sellainen käsitys, että aikuistenvaatteissa on vaan selkeästi huonommat markkinat ja olen niitä sitten roudannut suosiolla Fidaan ym hyväntekeväisyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akselissa menee aikuisten kamoista parhaiten kengät ja urheiluvaatteet ja -varusteet. Kyllä vaatteitakin jonkin verran, mutta Kanuunassa huomattavasti paremmin.

   Noista lastenvaatekirppareista olen kuullut lähinnä vain posiitivisia kokemuksia, mutta meidän tapauksessa ei niihin kannata mennä.

   Meillä on hollilla useampikin hyväntekeväisyysjärjestö ja niitäkin on käytetty. Vauvanvaatteita olen aikoinaan vienyt ensikotiin ja olivat niistä tosi iloisia.

   Poista
 4. Larussa on Oranssitori joka on ihan ok, mutta ei ehkä matkan arvoinen jos ei asu/työskentele lähimaastossa.

  VastaaPoista
 5. Mulla on 1-2 kertaa vuodessa itsepalvelukirppiksellä pöytä. Ennen käytin lastentarvikekirppis villalyhytyä, joka sijaitsee Vantaalla rekolassa, pari kertaa on ollut pöytä mellukirppiksellä, kerran piilossa, nyt olen siirtynyt femmatorille tuusulaan. Tosi iso kirppiskamoja, paljon kävijöitä ja tavara menee kaupaksi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi iso kirppis, puhelin tykkää muuttaa sanoja ;).

   Poista
  2. Ok, kiitos infosta. Meiltä on vähän turhan pitkä matka mutta lähempänä asuville varmasti hyvä vaihtoehto.

   Jees, ymmärsin;)

   Poista
 6. Mä vein juuri eilen ison kasan tavaraa myyntiin Mellukirpparille. Toivottavasti kauppa käy! Tosin olen myynyt siellä ennenkin ja aina on kauppa käynyt. Ylipäätään voisi kyllä vinkiksi antaa, että ne joita ei käytä, kannattaa myydä pois nyt eikä kymmenen vuoden päästä ;)

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan se vinkki aiemmin just sulta? Niin tai näin, niin hyvä tietää. Mullakin jäi ihan positiivinen fiilis, vaikka ensin vähän epäilyttikin:)

   Poista
 7. Miten arvioit hävikin Akselissa? Itse en osaa ja ihan kauhistuttaa, mitähän on hävinnyt... Myin siellä ennen kaiken ykimääräisen, mutta kyllästyin pitkiin jonotusaikoihin, että sai vapaan pöydän, ja sitten hinnannousuihin.´

  Nellaa & Nuttua suosittelen, jos on myymässä lastenvaatteita, leluja, pelejä, urheiluvarusteita tai jalkineita. Paikka on kuin kauppa, tosi siisti Akseliin verrattuna. Ostajille ihan unelmapaikka.

  Uusin ´"löytöni" on Tapiolan Toinen kierros, sijaitsee Etolan vieressä. Vertaisin sitä Akseliin, mutta paikka on pienempi ja sijainti loistava (auto Stockan parkkiin). Vielä en ole myynyt siellä mitään, mutta olen ostanut kummallakin käyntikerralla, kun kävin vain tutustumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskin hinnoitteluvaiheessa paljonko kamaa vein, ja sitten paljonko tuli takaisin. Olen kuullut aika monelt taholta, että Akselissa olisi iso hävikki. En uskonut ennen kuin itse laskin. Menivät varmasti tarpeeseen :)

   Poista
 8. Minäkin olin tulossa tänne mainostamaan Tapiolan Toista kierrosta, tosi siisti ja valoisa paikka, jossa on aina ollut paljon porukkaa kun olen käynyt. Mulla oli siellä pöytä, ja oman tuntuman mukaan ihan mukavasti kävi kauppa, tosin kokemusta muista mestoista ei ole. Aika sekalaisesti kelpasi vähän mikä vaan, etenkin hyväkuntoiset miesten vaatteet lähti tosi nopeasti. Tosin vaatteet oli hinnoiteltukin erittäin maltillisesti, mikä varmaan vaikutti :) Jotain kamaa sielläkin pöydästä katosi, mutta just samaa mietin, että tarvitsee kyllä olla kovasti puutteessa, jos kirpparilta varastaa...

  Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos infosta.

   En usko, että mullakaan hinnan korkeus on ollut este. Päinvastoin, myyn kuulemma liian halvalla.

   Totta, jos kirppareilta pitää nyysiä, niin menee varmasti ihan tarpeeseen;)

   Poista