tiistai 5. kesäkuuta 2012

Juhliin

En tiedä mistä tämän tavan olen ottanut mutta kesäjuhlissa Luksulla on aina valkoiset housut / shortsit. Kaverina pikeepaita, lyhyillä tai pitkillä hihoilla, riippuen säästä. Jokin muu kuin valkoinen. Talvella juuri toisinpäin, valkoinen paita ja tummat housut.


Kauluspaita pelkästään ei oikein nappaa: se pikeepaitakin on herran sietokyvyn äärirajoilla, siisti ja silitetty pikeepaita on mielestäni siistimpi kuin helmasta repsottava ruttuinen kauluspaita (mitä kauluspaita L:n tapauksessa väistämättä tarkoittaa). Vaatteet ovat siis sellaisia, joita tulee käytettyä muulloinkin.

Pienempänä pojalla oli juhla-asuna usein kauluspaita ja slipoveri, mutta siitä on luovuttu vuosia sitten. Meidän kuumakalle hikoilee moisessa yhdistelmässä siinä määrin, että siitä on juhlavuus kaukana.

Kengiksi kelpuutan siistit (lue: uudet) tennaritkin (esim nämä). Siis kaikki muu kuin nappikset, skedet, crocsit ja kumpparit käy. En ole enää moneen vuoteen ostanut erikseen nahkaisia juhlakenkiä, niiden käyttö on niin vähäistä. Toki jos kyseessä olisi riittävän juhlava tilaisuus, niin hommattaisiin tilaisuuteen sopivat kengät.


Viime vuosina juhlat, joihin lapset ovat osallistuneet (meillä lapset juhlissa eivät ole automaatio), ovat olleet kaste-, rippi-, yo-, kesä- ja rapujuhlia. Tämä kesä on poikkeuksellisen vähäjuhlainen: viime viikonloppuna oli kahdet lakkiaiset, tässä kuussa on vielä kahdet kesäkauden avajaiset mutta siitä seuraavat taitavat olla elokuun rapujuhlat. Odottelen edelleen pariakin tuparikutsua:)

Luksu ei onnekseen ole ollut koskaan hautajaisissa ja toivon, ettei ihan hetkeen tarvitse mennäkään. Häitäkin on meidän ikäluokassa vähänlaisesti ja suvun / ystäväpiirin nuorisokin sen verran nuorta, että ihan hetkeen ei häitä tanssita.

Juhlat ovat  siis olleet aika epä-formaaleja (ainakin ne joihin poika on huolittu mukaan) eli pukua vaativaa juhlaa ei vastaan ole tullut enkä oikein keksi mikä sellainen olisi. Korkeintaan sulhaspoikana olo voisi vaatia tumman puvun. Taitaa mennä sinne rippijuhliin puvun ostaminen hänen kohdallaan.


Mitä mieltä te olette, mikä on riittävän juhlavaa perhejuhliin?

17 kommenttia:

 1. Useimpiin juhliin meillä puetaan samantyylista rentoa. Meillä kuitenkin kauluspaitoja pikeen sijaan. Nyt on parit trikoopaidat kauluksilla ja ne ovat ahkerassa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kauluspaidat ovat ihan tuskaa, aina sama valitus, kun joutuu sellaisen laittamaan päälleen.

   Poista
 2. Meillä samoilla linjoilla. Yhdet kengät säästetty juhlatilaisuuksiin ja ehdoton suoralippakielto:-)

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käppi olisi syytä lailla kieltää:)

   Poista
 3. Meillä juhlitaan kesällä myös valkoisissa shortseissa ja pikee / kauluspaidassa (kauluspaita on kyllä usein auki varsin rennosti) ja sitten niissä tennareissa. Mä myös ajattelen, että lapsilla ei ole erikseen mitään superjuhlavaatteita vaan samat menevät sitten myöhemmin siistimpinä arkivaatteina. Ja ne kengät.. Meilläkään ei ole tummia nahkakenkiä vaan siistit (tai siihen pyrimme..) tennarit. Eli mun mittapuun mukaan Luksun juhla-asu on varsin sopiva ja tyylikäs:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei meilläkään ole hetkeen ollut juhlia, missä tarvitsisi nahkakenkiä. Ajat ovat muuttuneet:) Kauluspaita auki rennosti = kahden minuutin päästä päällä on pelkkä aluspaita. Kun tuli kuuma;)

   Poista
 4. Samoissa mennään, chinot tai shortsit. Pikee tai kauluspaita. Ja tennarit.

  VastaaPoista
 5. Täällä myös sama linja. Poikien ollessa pienempiä, ostin vielä juhlia varten kenkiä, mutta 40-80e/kengät/poika on liikaa yhtä tai kahta käyttökertaa kohti. Tytöllä sen sijaan on useampia juhlakenkiä, koska käyttää niitä mielellään myös muulloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mieti kuinka epäekologistakin noin vähälle käytölle jääneet kengät. Ja jää enempi tilaa äidin kengille:))

   Poista
 6. Mistä ostat Luksun vaatteet, luin jostain ettet käytä nettikauppoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tavarataloista, täältä lähinnä Stockalta. Kentiltä tulee myös ostettua, ajan kuluksi:) Harvemmin enää käyn missään lastenvaateliikkeissä, ei oikein sopivia ole tarjolla. Peak Store on hyvä ja ihan Stadium & Intersport. Luksu ei vielä osaa vaatia noita nuorisokauppoja, sekin on vain ajan kysymys.

   Poista
 7. Piti vielä kysyä missä Luksu on nyt lomalla kun olette vielä (?) töissä? Pärjääkö Inkan kanssa kotona vai onko hoito järjestetty muuten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymys lienee retorinen? Fudisleirillä tietty, nyt loman kaksi ekaa viikkoa. Sitten isovanhempien kanssa reissuun/mökille ennen meidän lomien alkua. Pärjäisivät varmasti kotonakin, mutta eivät jaksa katsella toisiaan viikkotolkulla;)

   Poista
 8. Samoilla linjolla meillä pojat myös puetaaan, joskin meillä on yleensä yksi paitapusero/kausi/poika. Ekaa kertaa tänä keväänä on sen käytöstä isoveljen kanssa keskusteltu. Slipareita olen myös sitkeästi aiemmin ostellut, mutta samanlaisia kuumakalleja täälläkin ja kun olen parit sliparit lappuineen päivineen kiertoon laittanut, olen niistä luopunut. Kengissä koiteaan myös aina pitää yhdet tennarit (yleensä superstarit) siistimpänä, välillä on ollut purjehduskenkiä, nillä on sitten syksyllä voinut mennä kouluunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ne sliparit oikein nappaa täälläkään, enkä ole minäkään niitä vuosiin ostanut. Ja ovathan ne turhan lämpimiä, pojat ovat varmasti ihan oikeassa siinä.

   Mäkin yritän säästellä joitain kenkiä parempina, mutta syyskuussa viimeistään ovat ihan arkikäytössä.

   Poista
 9. No voi kun tuli just oikeaan paikkaan sun kirjoitus! Meillä kummipojan rippijuhlat puolentoista viikon kuluttua ja juniorin asua ihmettelin. Postasinkin siitä pari päivää sitten, kun mietin, että voiko mennä punaisissa housuissa ja ruutupaidassa... tennarit meilläkin on, nahkaiset uudet valkoiset saa kelvata (eli ei niitä, mitkä mun postauskuvassa on)mutta noita housuja mietin vielä... että pitäiskö kans hakea vielä kaupasta valkoiset housut? Ne olis kyllä vähän siistimmät kuin nuo punaiset.
  Ja ehdottomasti pikeepaita käy mun mielestä! Itse en näe järkeä ostaa valkoista kauluspaitaa ja "kulmahousuja" kun niitä ei sitten sen kerran jälkeen tarvita. ja sitten kun tarvitaan, niistä on kasvettu ulos.
  Kiitti tästä postauksesta, tosiaan mielenkiinnolla luin myös kaikki saamasi vastaukset! Tänks =)

  VastaaPoista