keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Viikon viherpeukalo vinkkeineen, tai niiden tarpeessa


Mun rosmariini on edelleen elossa, jo kolmatta viikkoa. 
En yhtään tiedä miten olen tässä onnistunut?
Tiedättekö te?

Rosmariini on käsittääkseni kokemukseni mukaan
erittäin vaikea pitää hengissä talviaikaan sisätiloissa.
Paras lämpötila olisi +10 astetta ja meiltä ei sellaisia lämpötiloja löydy.

10 kommenttia:

  1. No idea, miksi teidän rosmariini pysyy hengissä ;D (ehkä oot jutellut sille tarpeeksi), mutta mun pysyy hengissä vanhan kivitalon ikkunalaudalla, kun sen työntää ihan ikkunan viereen, jossa on mukavan viileää eikä kastele sitä liikaa (koskaan) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, puhunut korkeintaan rumia:) Meillä on niin uusi talo ettei lämpötila tipu edes kovilla pakkasilla. Eikä ole niitä ikkunalautojakaan.

      Poista
  2. Haastavinta on saada Se paleltumatta kotiin ;)

    VastaaPoista
  3. Ostin tänään rosmariinin, kun alan tekemään ihan just focacciaa. Veikkaan, ettei ole enää hengissä viikon päästä. Istutitko sä sen johonkin multaan ihan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En istuttanut, ihan on omassa purkissaan. Ehkä mulla on vaan käynyt flaksi. Laitan loton vetämään:)

      Poista
  4. Hih, tuota sun linkkiä kun klikkasin löytyi hauskaa faktaa. Rosmariini kuuluu huulikukkaiskasveihin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä sovi lapsille ja raskaana oleville. Niinku what? Ei kai kukaan sitä purkkikaupalla vedäkään.

      Poista
  5. Minulla on rosmariini ollut mullissaan keittiön ikkunalaudalla kuukauden päivät. Ilmeisesti tykkää vaikkei lämpötila ole lähelläkään 10 astetta, pikemminkin 20 astetta:) Se matkaa puutarhaan heti kun pakkaset on muisto vaan. Yrttitarha on haaveissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa ovat kehitelleet jonkun paremmin lämpöä kestävän lajikkeen:)

      Poista