sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Paras blenderi?

Se on kotikokki täällä taas päivää. Olen kunnostautunut köökin puolella oikein urakalla. Kyllästyin smoothien kantamiseen kaupasta, joten olen alkanut valmistaa sitä ihan itse.


Valmistus on sujunut ihan perinteisellä sauvasekoittimella. Meidän bamix on ysäriltä ja toimii edelleen kuin unelma. Kyllä ne sveitsiläiset osaa. Ajattelin kuitenkin ostaa ihan kunnon blenderin. Ja tässä kohtaa tarvitsen teidän apua.

Dualit olisi klassikko, mutta se on liian korkea. Näin olen kuullut. Toinen tuttu tuotenimi on KitchenAid. Ehkä kuitenkin liian retro...

Meidän muut esillä olevat keittiökoneet ovat harjattua (matta) terästä, olisi kiva jos uusi tulokas matsaisi niihin.

Mikä on paras blenderi? Suosittele. Sen pitää olla käytännöllinen, helppo pestä ja tulee mahtua korkeudeltaan keittiön välitilaan. Ja tietty hyvännäköinen (tuo nyt on itsestään selvyys).

29 kommenttia:

 1. Vitamix, mutta mahtuuko välikköön... no se on ihan välikön koosta kiinni.

  VastaaPoista
 2. Jahas, onnistuin lähettämään keskeneräisen viestin. Siis on korkea malli, mutta meillä mahtuu (ei stantardiväli) Ehdottoman hyvä, tehokas ja helppokäyttöinen. Onnistuu kaikenlainen raakakakkujenkin vääntäminen, ja smoothieissa ehdoton! Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan standardiväli. Kiitti, tutustun tuohon.

   Poista
  2. Vitamix taitaa olla "pro". Kitchenaid mustana tai valkoisena. On ihan ookoo. Ratkaisevaa oli vetoisuus ;)

   Poista
  3. No jos se pro on, niin sittenhän mä ostan sen:) Ei se KitchenAid oikein nappaa...

   Poista
 3. Meillä tämä http://www.philips.fi/c/mehun-ja-sekoittaminen/aluminium-collection-750-w-2-litran-lasikannu-ja-suodatin-hr2094_00/prd/ ja olen ollut tyytyväinen. Smoothie tulee nopsaan ja helposti ja kannu puhdistuu koneessa tai tavistiskissä helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tsekkaan. Ehdottomasti pitää olla helposti pestävissä.

   Poista
 4. Meillä on (tuolla kaapissa käyttämättömänä) OBH Nordican harjattu matta teräksinen blenderi. Ihan vakio kokoa. Ostettu Stockalta muutamia vuosia sitten. Silloin kun päätettiin alkaa tehdä itse smoothiet ja muut....

  Noi KitchenAidit on kivoja, mutta omaan makuun liian retroja. Kivoja kyllä muiden keittiöissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo KitchenAid on liian retro.

   Päätitte alkaa? Ette sitten alkaneetkaan?:)

   Poista
  2. Juu ei alettu. Tai ehkä pari kertaa tehtiin. Liian sotkuista. Kannun peseminen liian työlästä. Eli kannetaan kaupasta mieluummin. Hyi meitä.

   Tai eihän sitä tiedä jos vielä innostutaan? ;)

   Poista
 5. Pysy vaan Bamixissa! Meillä ikuisen vanha (oranssi, vintage) Moulinex, mutta silti Bamixilla (suoraan 70-luvun alusta) hoituu homma helpommin. Blenderin kannu/kulho on liian korkea jääkaappiin, joten joutuu osan smoothiesta laittamaan toiseen kannuun ja voi sitä tiskin määrää. Niinpä vedän Bamixilla hommat suitsait, kaadan lasiin ja kannu lopun mönjän kanssa jääkaappiin.
  Tai tietenkin, jos teillä edelleen on se reilu 100 neliöö kaappeja/varastoa ja asutte 30 neliössä muuten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo alla oleva siis sulle. Liian monta liikkuvaa osaa..:)

   Poista
 6. Hah, tuota kannun sopivuutta jääkaappiin en ajatellutkaan. Meillä kylläkään mikään jääkaappiin asti säily, notta sillä.

  Meillä ne vaan neliöt lisääntyy sun matematiikan mukaan:)

  VastaaPoista
 7. Joopa joo. Been there... Meillä kans joku (en jaksa lähteä kaivamaan sitä esiin kodinhoitohuoneen kaapin perukoilta) josta jaksoin innostua ehkä yhden kesän verran. On se oikeasti aika sähläämistä niiden pesujen kanssa. Että ota edes sellainen jonka voi kaikkinensa vaan törkätä pesukoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirrveen negatiivinen asenne. Mulla ei ole yleiskonetta tai muutakaan ylimääräistä kapinetta, niin voin panostaa yhteen:))

   Poista
  2. LOL :-D Ankeuttaja pyytää anteeksi yleistä nyreyttään. Mut camoon, mitä muuta tällaiselta keittiögurulta voi odottaa!

   Poista
 8. Krupsilla on myös mustaa / terästä olevia blendereitä: http://www.krups.fi/All+Products/Blenders/Blenders.htm

  S

  VastaaPoista
 9. Meillä Obh Nordican blenderi pistachio-mallina, aka limenvihreänä :D tuota saa kyllä muistaakseni teräksisenäkin. Mahtuu hyvin meidän normi välitilaan, osat on helppo irrottaa ja kannun voi pestä pesukoneessa. Itse en oo terää laittanut koneeseen (syystä että???), vaan huuhtaissut sen aina kuumalla vedellä ja tuutannut kuivauskaappiin, muut osat on pyörineet lukemattomia kertoja tiskarissa ja hyvin pelaa! Kauheeta mökäähän toi pitää, mutta niin kai ne kaikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, se siis toimii. Se olisi aika näppärän kokoinen.

   Poista
 10. Obh nordican isompi tuli joululahjaksi ja hyvältä muutaman pirtelöntekokerran perusteella vaikuttaa. On muuten teräksisenä hyvällä alella netanttilalla. Iso puolentoistalitran lasikannu ja paljon tehoja:) Korkeus tossa on n. 37cm.

  VastaaPoista
 11. Uusimmassa menaisissa, sivu 65 on näitä kojeita ja siellä harjatttua terästä oleva uutuusmalli Philpsiltä. Robust, "Kaksiteräinen tehoihme töräyttää juissit kovemmistan aineksista". Hinta reippaasti 300, et sen perusteella pitäs tehdä ne smoothiet sun puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googletin tuon Philipsin, mageen näköinen. Ehkä kuitenkin vähän liian...liikaa:)

   Poista
 12. Vitamix Prep 3 ehdottomasti!

  Se on hintava laite, mutta pitkä takuu turvasi oman mielenrauhan tuossa sijoituksessa. Tehoja on riittänyt raakaruokien leivontaan eikä ole hyytynyt kesän helteilläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kävin tsekkaamassa. Ehkä turhan hoocee meille, kun ei smoothieta kummempaa valmisteta. Mä en edes ymmärrä mitä termi "raakaruokien leivonta" tarkoittaa:)

   Poista
 13. Minkä ostit? Sama ostos edessä kun vanha susi sanoi sanoi sopimuksensa irti..
  T. Piude

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mitään. Vielä. Tässä ole joutanut:)

   Poista
 14. Parhaat blenderit saat www.ssj-import.com. Itse ostin sieltä omegan blenderin, 3 hp ja sillä menee jääkuutiot, kahvipavut ja kaikki mitä olen sille syöttänyt. Jos haluaa hyvän. Jos ei tarvitse pitkäikästä, kannattaa hakee anttilasta joku halpa....

  VastaaPoista