maanantai 31. tammikuuta 2011

Backup

Anni lähti reissuun, mutta ei hätää, mä olen luonteva valinta Annin tuuraajaksi, mitä ruokavinkkeihin tulee.

Aivan kipeän hyvää. Ja mikä parasta, urpokin osaa valmistaa.

Skippasin leivityksen, hyvää tuli silti.

Nieriä (Salvelinus alpinus) eli rautu on lohikala, joka elää kylmissä vesissä: Suomessa Pohjois-Lapissa ja Vuoksen vesistössä Itä-Suomessa, Keski-Euroopassa vuoristojärvissä. Se on maailman pohjoisimpana elävä sisävesikala. Jääkauden jälkeen paljastuvien virtojen ja lampien ensimmäisiä kaloja olivat nieriät. Jääkauden jälkeisiä eristyneitä reliktejä rautukantoja tavataan Suomesta vielä paikoin mm. Yli-Kemin vesistöalueelta Savukoskelta. Näitä pieniä paikallisia populaatioita uhkaa eniten ilmaston lämpeneminen, sillä nieriä ei siedä lämmintä vettä.

lähde: Wikipedia

9 kommenttia:

  1. Hei hyvin sä vedät! :D

    Eilen mä kikattelin sun auto-kommentteja Katrin luona ja tänään sait hyvälle tuulelle tällä. Tattis!

    VastaaPoista
  2. Haa, no on se hyvä että joku pitää huolta tänkin porukan ravitsemuksesta :-D Minä ja Nelli kävimme tänään(kin) vetämässä lounaaksi kiintiöllisen natriumglutamaattia riisillä. Oli hyvää!

    Mutta joku päivä mä vielä vetäisen tämän ohjeen mukaan raudun pannulle tirisemään!

    VastaaPoista
  3. Sulla on aina joku ässä hihassa! Tämä oli ihan loistava veto mutta missä on kuvaa valmiista ruoka-annoksesta a´la Ninan keittiö? Ohje oli kiva ja hyvin vaikuttava mutta se kattauspuoli vielä kehiin niin Anni voi huoletta jatkaa lomailua;-)

    VastaaPoista
  4. L on ihan ihmeissään mitä äiti hihittää ;)

    VastaaPoista
  5. Mä repesin taas:) Meillä syödään nieriää ja tuohan vaikuttaisi hyvältä reseptiltä. Kyllä sä hyvin Annia tuuraat:)

    VastaaPoista
  6. Joo, en mäkään usko kun ei ole todistuaineistoa kuvien muodossa ; ) Edes tyhjäksi syödystä lautasesta...
    Mitä tarjosit lisukkeena?

    VastaaPoista
  7. Nina, tattis itsellesi:)

    Jassu, kannattaa oikeasti kokeilla, hyvää ja helppoa.

    Aamunkukka, teille ei mikään riitä:). Meillä on niin nälkäistä porukkaa, että jouda mitään kuvia ottamaan.

    Lottis, sano äidille, että pysyy poissa. Mä olen odottanut tätä hetkeä:).

    Kiitti Katri, kokeile ihmeessä.

    Gee, sinäkin. Eikö noissa rasvatahroissa ole tarpeeksi todisteita. Lisukkeena oli ekalla kerralla ihan keitettyjä perunoita (mun mielestä paras valinta hyvälle kalalle) ja tokalla kerralla basilikarisottoa. Plus salaattia.

    VastaaPoista
  8. Hyviä lisukkeita...samaa mieltä että peruna on kalalle hyvä kaveri, ajattelin myös ihan että vaikka perunamuussia! Nam.

    VastaaPoista
  9. :) Mäkin olisin ilahtunut (vielä enmmän) kuvasta valmiista annoksesta:)!! Mutta joo, Anni voi tosiaan lomailla rauhassa - sä olet loistava korvike!

    VastaaPoista