lauantai 15. tammikuuta 2011

Pientä ystävää etsimässä

Olen jo tovin, yli vuoden, etsinyt pientä sivupöytää sohvan viereen. Sen ei tarvitsisi olla iso, kunhan siihen saa kahvimukin ja läppärin mahtumaan. Pyöreä olisi kiva.

Fritz Hansenin Little Friendia olen katsellut sillä silmällä jo pitkään. Se on melkein sitä, mitä etsin. Hinta vaan menee kipukynnyksen yli (lue: on tärkeämpiäkin sijoituskohteita). Toisaalta kyseessä on klassikko. Mutta tuohon hintaan sen pitäisi olla täydellinen. Ja kyseessä on kuitenkin vain apupöytä. Mun kahvikupille.Hayn DLM (Don’t Leave Me) on supertrendikäs. Liian trendikäs. Ja tuo stonga tuossa keskellä pöytää on ihan killeri. Näin jo silmissäni, kuinka lasken mukin juuri siihen kepin nokkaan. Ja itseni luuttuamassa lattioita, lasten ilkkuessa vieressä ”kukas nyt sotki”.Frostin Wishbone Table olisi potentiaalinen. Ja hintakin yli puolet vähemmän kuin Pienessä Ystävässä.Kaikissa yllä olevissa, ja muissakin mitä olen hiplaillut, on yksi yhdistävä negatiivinen tekijä. Jalat ovat metallia ja näin ollen pöydät pitävät siirtyessään ärsyttävää meteliä. Ja kyllä, meillä liikkuu kaikki sohvaa kevyemmät huonekalut ihan itsestään. ”Sori äiti, mä en huomannut, että se oli tuossa.” ”Et huomannut ruokapöytää, joka on aina samassa paikassa?” ”Niin, kato.” ” No katos vaan.”

Kartellilta löytyisi muovisia. Pyöreänä esim Tip Top. Mutta ei, ei kelpaa muoviset. Ehkä johonkin opiskelijaboksiin, mutta ei keski-ikäisen tädin olohuoneeseen.


Musta hevonen: Dieselin Overdyed. Ei pöllömpi. Vain mustana.


Kuvat ambientedirect, formverk ja hay.

Ideoita?

12 kommenttia:

 1. Tää on muovia ja ei pyöreä=ei yhtään sitä mitä haluat. Laitan kuitenkin ;)
  http://verkkokauppa.vepsalainen.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=41295012

  VastaaPoista
 2. ei ideoita, mutta tuo Frostin Wishbone Table on aika pätevän näköinen. meillä liikkuu myös kaikki, mikä ei ole "pultattu" (kirjahyllyt ja muut vastaavat ovatkin kiinnikkeillä kiinni seinässä). jopa se 8-istuttava kulmasohva liikkui. nyt se on viety pois ja odottelemme vähän pienempää yksilöä. haaveilen myös, että joko voisi jotain pienen pöydän tapaista ajatella, mihin saisi vaikka pöytälampun tai jotain muuta, vaikka just sen kahvimukin laskettua...

  VastaaPoista
 3. Noiden sun esittelemien vaihtoehtojen lisäksi mulle tuli mieleen vaatimuksilla pyöreä apupöytä + ei metalliset jalat tämä:

  http://www.paloranta.org/product/324/tablo-tarjotinpoyta-53cm-korkea

  Meiltä löytyy toi pelkkä vati ilman jalkoja eli en osaa sanoa miten toimii pöytänä. Kahvikupille varmaan hyvä (ja jos se kaatuu, niin sisältö ei valu lattioille ;) ), mutta toi laitojen kaarevuus haitannee läppäriä käytettäessä. Ja onhan noi jalat vähän kömpelön näköiset verrattuna noihin miettimiisi. Tuota saa myös mustat jalat ja musta vati yhdistelmänä + kahdella eri korkeudella, eikä hinta ole paha.

  VastaaPoista
 4. Ikean edullinen ja hauska, mutta jalat metallia :(
  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40160572

  VastaaPoista
 5. Mä en tiedä mistään mitään, mutta itse mietin tätä meille: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90138404
  Sadly, meille ei mahdu EDES tuo. Plääh.

  VastaaPoista
 6. Entäs Nurninovan Natural-pieni ympyrä? Se on massiivipuinen ja saa myös valkoisena. Adean D-pöytä ei ole hinnalla pilattu (tosin ei pyöreäkään vaan D), mutta siinä on metallijalka muistaakseni.

  Laura V

  VastaaPoista
 7. Näin paljon ehdotuksia, kiitos:)

  Tiina, meillä olisi tuohon tuolitkin:) Tuollainen muovi kelpaa, mutta itse pöytä on liian kulmikas;)

  Poikien äiti, selkeästi ymmärrät mistä puhun. Miksi ne on aina poikalapsia joiden takia kamoja pitää pulttailla kiinni seiniin ja lattiaan?;)

  Saara, isovanhemmilla on tuo. Kaunis, mutta epätoimiva meillä: se tarjotin pitäisi saada pultattua kiinni;).

  Ano, tuota(kin) olen katsellut, mutta pinta naarmuuntuu helposti.

  Jassu, tuokin on tsekattu:). Ihan potentiaalinen, onkohan Ikean uutuuksissa tulossa kivoja? Ne voisin vielä odottaa.

  Laura, nyt lyö tyhjää Furninovan (?) suhteen. Adeakin on katsottu, mutta jokin siinä tökkii.

  Kiitos oikeasti kaikille, en ole niin hankala kuin luulette:). Jalat voivat olla metallia, jos niihin saa pehmusteen (mikä sen nimi on) liimattua.

  Ja muovikin käy, jos se on vähän tuhdimpaa matskua kuin Kartellilla.

  VastaaPoista
 8. Heh, juu lyö varmaan Nurninova tyhjää, kun muistin nimen väärin :)))) Se onkin Furninova (Vepsäläinen ainakin myy).

  Laura V

  VastaaPoista
 9. Laura, juu ymmärsin kyllä;). Itse pöytää en vain muistanut.

  VastaaPoista
 10. Laitanpa vielä tämänkin, kun tuli vastaan sisustuslehtiä selaillessa. Metallia tosin :(

  http://www.stylepark.com/en/ligne-roset/good-morning

  VastaaPoista
 11. Voi Tiina, kiitos:) Tuo on tosi kiva, eikä haittaa vaikka jalka on metallia, malli on sellainen, että sinne saisi pehmusteen alle (jos sitä ei siellä ole valmiina). Lähtee metsästysretkelle...

  VastaaPoista
 12. Ei oo valitettavasti idiksiä, mutta mä huolisin kyllä ton DLM:n heti.

  VastaaPoista