sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Lämmintä alle

Viimeisimmät vaatehankinnat ovat olleet lähinnä lämpökerrastoja. Edellisestä vuodesta viisastuneena olin kerrankin ajoissa. En jättänyt hommaa vuodenvaihteeseen (kuten viime vuonna, jolloin jäin ilman) vaan olin asemissa jo marraskuun alussa.


Ostin meille kaikille: itselleni, Inkalle ja M:lle, Helly Hansenin merinovillaiset Warm Setit. Tarkoitettu alimmaksi kerrokseksi kylmiin olosuhteisiin. Eivät kutita mutta lämmittävät kyllä. Muuten meni ihan putkeen, mutta lahkeiden ja hihojen pituus ei riitä miehelle. Itselleni ostin housut kokoa S (lahkeessa ei ole yhtään kutistumisvaraa) ja paidan kokoa L, ja kuten kuvasta näkyy, paita ei ole yhtään liian iso. Suurin koko on XL ja se ei kyllä ole kovin iso, ainakaan pidemmille ihmisille. Keskipituisille ja normaalipainoiselle suosittelen lämpimästi. HH:n nettisivujen mukaan tätä olisi myös lapsille, mutta en ole mistään bongannut.

Pirteää pinkkiä:)
Kokomustat housut (ja juniorin epäsiisti naulakko).

Inkalle ostin myös HH:n Multi-sarjan kerraston. Astetta lämpimämpään säähän kuin Warm-sarja, pitää ihon kuivana. Meille aikuisille en tätä ostanut, vaan Peakin vastaavat: Gaisa -sarjan paidan ja housut, mitoitus lähes identtinen HH:n kanssa. Nämä setit vaativat kyllä keskikerrokseen sitten jotain villan tapaista, ainakin näillä säillä. Haglöfsia pitäisi vielä päästä mittailemaan, merkillä on perinteisesti ollut hieman pidemmät lahkeet.

Lisäksi ostin kaikille Catmandoon Aquawarm-setit välikerrokseen. Catmandoo on lähes puolet halvempi kuin HH ja Peak enkä huomannut mainittavaa eroa laadussa. Aikaisemmin merkistä ollut aika negatiivisia kokemuksia, mutta nyt olen ilokseni huomannut, että laatu on parantunut huomattavasti.

Onko teillä suositella merkkejä/malleja?

P.S Voin tehdä lasten alusasuista oman postauksen, jos kiinnostaa.

25 kommenttia:

 1. Meillä on pojilla Everestin lämpökerrastot ja ihan tyytyväisiä ollaan oltu, hinta huomattavasti edullisempi kuin HH:n tai Peakin.

  VastaaPoista
 2. Onko sulla kuvaa noista housuista, onko niissä raidat sivuilla?

  VastaaPoista
 3. Niin ja siis isommilla pojilla Henkalla ja T:llä on miesten mallistosta ja Nikellä poikien mallistosta.

  VastaaPoista
 4. Ja nyt spämmään oikein toden teolla: miehellä on myös Sweduista ostettuja Craftin settejä, ovat kestäneet hyvin.

  VastaaPoista
 5. meillä on aikuisilla mm. haltin alus- ja välikerrokset (miehellä myös ruskovillaa, joka kuulemma vaelluksilla hyvä) sekä tuota catmandoota. mulle haltissa on liian pitkät lahkeet ja hihat. lapsilla popin villaiset aluskerrastot ja ruskovillan villahaalarit. tosin esikoiselle tarvitsis keksiä välikerrokseksi jotain muuta, koska ruskovilla(haalari) jäi pieneksi ja muutenkin liikkumisen kannalta kaksiosainen olisi varmaan parempi.

  VastaaPoista
 6. Katri, tuo Everest täytyy testata. Kiitos vielä siitä Parka-vinkistä (se ansaitsisi ihan oman postauksen;). Jees, ymmärsin, mitä tarkoitit pojilla:). Ja Crafteja on ennestään meilläkin, niissä vaan on vielä lyhyemmät hihat. Apinoille siis.

  Ano, ei niissä mitään raitoja ole, voin laittaa toisen kuvan, jossa housut näkyy.

  VastaaPoista
 7. Poikien äiti, kiitos. Siis Haltia tsekkaamaan:) Oliskohan Partioaitta oikea osoite?

  VastaaPoista
 8. mä luulen, että meille ainakin suurin osa aikuisten ulkoiluvaatetuksesta on tullut juuri partioaitasta, joten sieltä kannattaa aloittaa :)

  VastaaPoista
 9. Jep, tsekkasin jo jälleenmyyjät:) Partioaitta ja Intersport.

  VastaaPoista
 10. Glad you're back!

  Kunnon alusasut! Asiaa. Ihastuin Haltin "muotoiltuihin" alusasuihin pari vuotta sitten. Ihan ehdottomat. Aikaisemmin käytin Crafteja ja Haglöfsiä. Liian lyhyitä... Lapsilla on vuosikerta-Halteja ja nuorimmalla vielä Ruskovillaa. Toimivat hyvin. Fleecejä joka lähtöön( mount everest, catmandoo, musto, peak, haglöfs, nike, henry lloyd...) On paksua ja ohutta. Vetoketjulla ja ilman. Toimivat maalla ja merellä. Talvella ja kesällä :)

  VastaaPoista
 11. Multa löytyy Rukkan saumaton alusasu johon olen ollut oikein tyytyväinen. Toisena on Graftin, hyvä sekin. Vielä voisi olla tarvetta tuollaisille merinovillaisille. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 12. multa löytyy myös yhtenä tuollainen haltin "muotoiltu", on kuin toinen iho! (paitsi ne hihat ja lahkeet vähän ylipitkät tällaiselle hukkapätkälle ;)

  VastaaPoista
 13. Piti vielä lisätä: musta ja valkoinen väreinä... Ei mitään liian räikeää ;)

  VastaaPoista
 14. Pohjoisen "tyttönä" olen todennut parhaiksi alusasuiksi Kari Traan alusasut. Löytyy merinovillaista ja kosteutta imevää. Ihania värejä ja naisellisia.

  Kirjoitteli Tickler, joka joku päivä vielä opettelee itselleen oman profiilin :).

  VastaaPoista
 15. Mulla itsellä vain noita urheiluun tarkoitettuja ja eilenkin jäädyin mäessä - hrrr. Haglöfseillä ja Deoldeilla meillä aikuiset ja laspilla ruskovillaa. Fleecejä löytyy sitten enmmän vähän joka merkiltä...
  Pitää kyllä käydä itselle hommaamassa joku lämmin paita, en halua enää palella... Jos niitä nyt enää on...

  VastaaPoista
 16. Varsin ajankohtainen aihe!

  Meillä on viimeisimmät ostokset Crafteja ja meidän pituuksilla riittää hyvin hihat ja lahkeet. Täytyy yrittää vältellä noita mitä mainostat erityisen pitkähihaisiksi.

  VastaaPoista
 17. Viidenaiti, täällähän minä:). Mustaa tietenkin. Se hoikentaakin. Tuo pinkki oli kompromissi, mustat oli loppu, kun menin uusintakierrokselle.

  Maria, merinovillaa alle, fleecea väliin ja päälle untuvaa. Pitäisi tareta:)

  Tickler, kiitos. Kari Traa laitetaan muistiin:) Meillä on yksi merkin pipo, muuten olen ihan noviisi merkin suhteen.

  Tanja, siellä oli kylmä, en yhtään ihmettele jos jäädyit, oli päällä mitä vaan. Kyllä sulle varmaan yksi setti löytyy:)

  VastaaPoista
 18. Sanna, jos sellaisiin törmäät, niin tiedät mihin ne voi sijoittaa:) Sun blogissa mä niistä Popin alusasuista taisin kiukutella viime talvena, vai muistanko ihan väärin? Joku ihme niissä on tapahtunut, ei nukkaa:)

  VastaaPoista
 19. Mulla on kanssa vuosikerta rukkaa itsellä, miehellä juurikin catmandoo joka on pysynyt aikas hyvänä, eli hinta-laatu toimii.
  Toi sun pinkki on kyllä aikas magee!

  VastaaPoista
 20. Anni, pinkki on... noh, epäsovinnainen valinta;)

  VastaaPoista
 21. Koska mä en tunne minkäänlaista intohimoa ulkoiluun tai alusasuihin, niin kommentoin vaan, että - WAU! Kuntokuuri on tainnut purra!?

  VastaaPoista
 22. Ootko käyny Nina koskaan Haltin outletissa Larussa?

  VastaaPoista
 23. Jassu, mä lähinnä seison kentän laidalla. Ja siellä vasta kylmä onkin;). Rinteessä tulee myös käytettyä.

  Nina

  VastaaPoista
 24. Laura, en. Onko siellä millainen valikoima?
  N

  VastaaPoista
 25. Uudessa Sport-lehdessä( 1/11) on "kalsari"- testi. Haltista( vaikka ei se _mun_ malli) todetaan: " Todella iso mitoitus" Pitkä kätisille ja -jalkaisille ;) Rukka sai käyttömukavuudesta 10-/10 ja ulkonäostä 10/10. Halti vastaavat 10/10 & 5/10...

  VastaaPoista