sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Pyyhitään

Pyyhkeen pitää tuntua hyvältä ja sen pitää kuivata kunnolla, myös hiukset (ja säärikarvat;). Yksivärinen. Mielellään valkoinen, harmaakin käy. Käsipyyhkeet voi sitten olla kauden väreissä.

Luhdan pyyhkeet ovat olleet imuteholtaan hyviä, itse en vaan tykkää niiden ulkonäöstä, pyyhkeen pitää olla sileä. Marimekon pyyhkeitä moni kehuu, itse en jostain syystä kamalasti tykkää, liian kovia. Tai jotain.

Meillä on paljon Gantin pyyhkeitä ja ne tuntuvat juuri oikealta. Nyt ensitestissä Lexington ja hyvältä vaikuttaa sekin.Habitatin pyyhkeitä on myös kovasti kehuttu, itse en ole saanut aikaiseksi kokeilla. Finlaysonilla on pari hyvää mallia, mutta en tiedä mitkä ne niistä ovat enkä viitsi umpimähkään ostaa.

Ostin Hamamin pyyhkeet mutta testaus menee myöhemmälle. Kovasti näitäkin on kehuttu.

Aikaisemmin joku kyseli erillisistä rantapyyhkeistä. En nyt väittäisi, että ne välttämättömiä ovat. Niissä on se hyvä puoli tavalliseen pyyhkeeseen, että pintaan ei tartu hiekka samalla tavalla. Rantapyyhkeiden mitoitus on myös erilainen, ne ovat yleensä pidempiä ja kapeampia kuin normipyyhkeet. Mutta niiden tarpeellisuudesta voi olla useampaa mieltä.Sori tämä juosten pissattu postaus, linkitkin puuttu. Nyt pitäisi pakata. Lähden huomenna ostoksille!

Palataan lakana- ja muihin asioihin viikon päästä.

9 kommenttia:

 1. Hih - hauska postaus - olen välillä luullut että olen päästäni vialla kun en löydä sopivia pyyhkeitä, mutta siis pyyhkeillä on väliä:).
  Meillä tuntuu lisäksi olevan samanlainen pyyhemaku. Pitäisi uusia pyyhkeitä ja kai se on vain uhrattava Lexingtoneihin tai Ganteihin:).

  VastaaPoista
 2. Odotan innolla lakanapostaustasi:)

  VastaaPoista
 3. Ihan totta! Siis pyyhkeen pitäisi olla sileä, mutta myös käyttöä kestävä liiskaantumatta ja rispaantumatta. Ja ne imutehot, oikeasti. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin "puolimärkä" pyyhe naulakossa roikkumassa..

  Pyyhkeet ovat myös sellaisia, joita tulee aina merkkipäiviksi ja jouluna lahjoiksi..ja sitä kautta, ainakin meillä; valikoima on todellinen sekalainen seurakunta!
  Siispä lisää Pro-bloggauksia odotellaan..

  VastaaPoista
 4. Meillä pyyhitään sujuvasti Luhta Homella ja Finlaysonilla, voisin Gantiakin kokeilla kun liikekin on tossa kulmilla. Kahta en vaihda, pyyhkeen väriä ja väriä ;) harmaa sen olla pitää.

  VastaaPoista
 5. Sä olet Pro. Meilläkin tulee lahjaksi ja itse ostelen sekalaista seurakuntaa pyyhkeiksi. On Gantin, Marimekon (ei niin hyviä), Finlaysonin ja Pentikin pyyhkeitä. Lexintoninilta on keittiöpyyhkeitä. Pitäs varmaan minunkin kunnostautua ja oikeasti uusia meidän pyyhekaapin sisältö.

  VastaaPoista
 6. Meillä pyyhe pitää olla "sileä", väri yksivärinen muu kuin valkoinen, lapsilla on kirjaviakin. Tällä hetkellä parhain imuteho löytyy 12 vuotta sitten ostetuista cittarin pyyhkeistä. Ovat unelmat! vaan kohta tiensä päässä. Käsipyyhkeenä Marimekkoa ja Hemtexiä, molemmat toimii.
  Pyyhepyykki kannattaa jättää ilman huuhteluainetta, kuivaa märät iholta paremmin. Samoin mulla on mutu tuntuma, että esim. ulkona kuivattu pyyhe kuivaa paremmin kuin rumpukuivattu. Merkistä riippumatta.

  VastaaPoista
 7. Teillä ihan minimalistinen pyyhevalikoima - kadehdin. ;) Meillä on varmaankin jokaista merkkiä, mitä Stockmannilla myydään. Tai ainakin melkein. :D Siis myös Gantia ja Lexingtonia, mutta myös marimekkoa, villa stockmannia, pentikia, luhtaa, vaikka mitä. Värillä on kuitenkin väliä - ne ovat valkoisia. Käsipyyhkeissä on kyllä väriäkin. Mustatkin löytyy. :D

  VastaaPoista
 8. Ja sitten vielä pyyntö, kun toivottavasti kivan loman jälkeen palaat eli miten olis reppubloggaus? :) Kiitos jo etukäteen!

  Ajattelin ostaa meidän ekaluokkalaiselle yllätykseksi uuden repun kouluun. Hän luulee, että pitää entisiä tarhareppuja, meillä on esim. Marimekon Buddy, joka on ihan kiva ja simppeli, mutta koulun aloituksen kunniaksi ajattelin satsata jonkun superkivan ja laittaa täyteen Star Wars krääsää (siis kyniä, vihkoja, yms). Mutta mikä reppu? Omassa päässä on vain Fjällrävenin Kånken, mutta sen aika taitaa olla vähän ohi? :D Tuleeko liian nörttinostalgiaa.. Sanokaa, mitä ostan? :D Äiskän väskat on Gloria _o/// paljon helpompaa heinää, vai mitä?

  VastaaPoista
 9. Ihanaa pyyhkeitä!
  Meillä suurin osa kylpypyyhkeistä taitaa olla Marimekon leveää tasaraitaa, joista suosikkini on valko-vaaleanharmaa raidallinen. En välttämättä olisi alunperin valinnut Marimekkoa, mutta niitä on tullut lahjaksi ja etenkin lahjoina työn kautta (ihan outoja värejä myös...). Mutta ei todellakaan ole niin että merkki on laadun tae; meillä oli joitakin vuosia sitten Amerikasta asti kiikutetut Ralph Laurenin yksiväriset (oikein tummansiniset) muhkeat kylpypyyhkeet ja vaikka ne pestiin "sata kertaa", oli pyyhkeen käyttäjä yltäpäältä sinisessä nukassa kuivattuaan itsensä.
  Käsipyyhkeissä saa olla värejä, tietty vessan väreihin sopien, ja niissä laadullisesti parhaat ovat olleet Mulberry ja Donaldson, mutta näitä on enää vaikea saada. Gantista tykkäisin, mutta värikkäistä on nopeasti lähtenyt väri, eli ovat todella hailakoita.
  Nyt ostin Tukholmasta Missonin pyyhkeitä kokeeksi, mutta en ole vielä ehtinyt esipestä niitä.
  Finette, Fjällräven on kyllä käsittääkseni tehnyt/tekemässä comebackin ja niitä löytyy nykyään kai ainakin 3 eri kokoa. Ja värejä löytyy (katso nettisivuilta, ostimme juuri yhden Mini-version lahjaksi). Itse ostamme uudet reput yleensä Ranskasta, siellä on mahtavat valikoimat! Hyviä reppuja ovat laadullisesti olleet Roxy/Quicksilver, JanSport ja Dakine. Näitä löytyy sekä värikkäillä että hillitymmillä kuoseilla. Ja esim Dakinella löytyy myös sellaista pienempää versiota joka käy ekaluokkalaiselle, ettei rinkkaa tarvitse raahata perässä ja hyvät säätöremmit myös vatsanpäälle tulevalla etusoljella! Kivana detaljina myös insuloitu kylmätasku esim juomapullolle.

  Gloria, joka lähtee nyt viettämään 15 vuotis hääpäivää ;-)

  VastaaPoista