sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kummalline sisustelu

Meillä on käynyt palkattua siivousapua reilu yhdeksän vuotta. Firma on pysynyt samana mutta työntekijät vaihtuneet vuosien varrella. Osan perään on joutunut katsomaan vähän enemmän mutta pari todellista helmeäkin joukosta löytyy.

Nykyinen kuuluu niihin helmiin, on käynyt meillä usean vuoden ajan. On tosi hyvä ja pitkän kokemuksen kautta tietää mihin puuttua ja mihin jättää puuttumatta. Kaikkia tavaroita ei tarvitse itse etukäteen korjata paikoilleen, hän tietää mihin mikäkin kuuluu. Kodinhoitaja käy meillä joka toinen viikko ja koska ollaan töissä/koulussa hänen käyntiensä aikaan, niin kovin montaa kertaa en ole häntä nähnyt.

Viime kerralla tulin aikaisemmin töistä kotiin ja kodinhoitaja oli vielä paikalla. Ystävällisesti tervehti, jonka jälkeen ilme muuttui vähemmän ystävälliseksi. Katsoi paheksuen vuoroin minua ja vuoroin eteisen lipastoa ja totesi: " sinula kummalline sisustelu".

Naureskelin asiaa myöhemmin muulle perheelle ja lapset tiesivät kertoa, että paheksuntaa on tullut aiemminkin. Lausunnoista mieleenpainuvin on ollut " sinun äitis on erikoine koristelija". Erikoinen koristelija?! Mind your own business.


Myönnän, palautetta on tullut ihan aiheesta. Mulla on tapana jättää ei niin kiireellistä sijoitusta vaativat ostokset eteisen lipastolle. Nuo kamat ovat olleet tuossa keväästä asti. Ehkä muakin v**tuttaisi siirrellä puoli vuotta samoja kamoja pölyjen pyyhkimisen ajaksi. Olen silti hieman loukkaantunut.

17 kommenttia:

 1. reps, kummaline sisustelu :-)
  Meidän siivoojatäti on kivempi, koska kehui viimeksi "teidän kiva pieni koti". Solvasi siis rivien välissä, eihän tämä nyt NIIN pieni ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Apua, meinasi tulla pissat housuun. Mutta onhan se hyvä, että on kiva:)

   Poista
 2. Meill on käyny keväästä asti ja valitteli kun olin himassa saikulla, ettei aina muista laittaa miehen paperipinoja takaisin oikeaan paikkaan... Eli piilokettuili

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katkes toi viesti. Joten mä keksin miehen paperipinoille säilytyspaikan ja sit siivooja ihmetteli, ett mihin se kasa katos.

   Oot sä kyllä kummalline sisustelija:)

   Poista
  2. Näköjään tuo kettuilu on aika yleistä. Hyvä, etten ottanut enempää itseeni;)

   Poista
 3. I feel you!
  Meilläkin joskus pientä kommunikaatio-ongelmaa. Jotkut asiat jää vähän mietityttämään, että "mitähän se tuollakin tarkoitti", mutta kun jälki on niin hyvää, niin antaa olla!

  Hähä, mut repeilen aina vaan uudestaan täällä! Senkin erikoine koristelija! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei auta valittaa eikä pienistä möksähtää, jos työn tulos on hyvää. Antaa solvata vaan:)

   Poista
 4. Hih, mikä ihana kodinhoitaja :)!!
  Mulla on ollut ajatuksissa monta vuotta myös kokeilla siivoojaa - omasta mielestäni vain olen niin ylivertainen, etten usko kenenkään olevan tarpeeksi hyvä ;). Oikeasti - en vain ole saanut aikaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on tomera täti. En tiedä kumpaa pelkään enemmän: häntä vai omaa äitiäni:)

   Poista
 5. Ota positiivisesti! Sua on sanottu sisustajaksi ja koristelijaksi, ei hassumpaa :D
  Mä kuuluin kerran sellaiseen siivousrinkiin johon oli palkattu työtön työkkäristä. Nainen teki minusta valituksen työkkäriin, kehtasin vaatia että hän siivoaisi kun kerran on työhän palkattu. Muilla ei kuulemma tarvinnut :D Enpä sitten jatkanut hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, siis oikeasti valitti sinusta työnantajana työkkäriin ?!?!

   Poista
  2. Jep, juuri niin valitti. Ja vähän muustakin, kuten siitä että meillä piti olla sovitut 8 tuntia mutta muilla vaan 6 tuntia :D Tykkäsi katella enemmän telkkaria kuin siivota. Eikä tykännyt kun jäin äitiysvapaalle kotiin ja tietysti näin miten teki hommansa. Tai siis jätti tekemättä.

   Poista
  3. Oho, no eihän tuo käy laatuunsa. Eniten ihmetyttää, että miten on pokkaa vielä valittaa työkkäriin? Meitä on moneen junaan..

   Poista
 6. Reps. Sisustelusi on ihan harmonine kokonaisuus :)

  VastaaPoista
 7. On teillä, naurun aiheet. :( Mut mahtista et sentään kuulutte kaikki samaan kerhoon "ku kato mulla on siivooja...tälleen ku vähän parempaa väkee täs ollaan, lasten kledjutkaa ei irtoo kaksnumeroisilla euroluvuilla" :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sua onkin kaivattu ;) Tervetuloa, jään mielenkiinnolla odottamaan tulevia kommentteja.

   Poista