keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Apua juoksukenkävalintaan?

Pitäisi varmaan ryhdistäytä. Ennen kuin voin tehdä ryhtiliikettä, pitäisi ostaa juoksukengät. Aikaisemmin mulla on ollut Asicsin ja Adidaksen tossuja ja varsinkin Asicsiin olin tosi tyytyväinen (tai sitten mies on onnistunut manipuloimaan mut merkin suhteen).

Mun askellus on normaali, ei pronaatiota. Lesti on normaali, enemmän kapea kuin leveä. Juoksen lähinnä pehmeällä alustalla, siis hiekkateillä ja poluilla. Olisiko suositella hyviä tossuja? Maratoonille tai edes puolikkaalle en varmaan taivu eli mikä olisi tuollaisiin 5-10 km:n sunnuntailenkkeihin sopiva kenkä?

Kävin Asicsin sivuilla mutta malleja oli niin paljon, että olin ihan hukassa enkä haluaisi mennä kenkäostoksille ihan ummikkona.


Kirittäjälle ostin jo uudet juoksukengät. Toivottavasti pysyn sen tahdissa. "Älä sit äiti ragee, jos juoksen sua paremmin". No enpä.

16 kommenttia:

 1. Mulla on Asicsit, jotka on ihan huiput. Nyt odottelen saapuviksi Niken Free Runeja, jotka olivat herkulliset karamellit :) Kuulemma myös oikein hyvät, jos ei pronaatiota. Sitten pitäisi vielä löytää se juoksukärpänen, ehkä vaikein homma! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi juoksukärpänen on muuten paha rasti. Varsinkin näin lumisateella. Siis ei ole todellista:(

   Poista
 2. Voi voi, sama ryhdistäytyminen edessä täälläkin. Meinaan vanhoilla kengillä pärjätä, eiköhän ne vielä muutaman vuoden vanhoinakin toimi. Eli mulla on ne Addun Adistar ridet ja sadekeleille myös jotkut kokonahka-addut. Mullakaan ei ole pronaatiota.

  Ootko jo tutkaillut täältä? http://www.juoksija-lehti.fi/?tabid=3006 Juoksukengilläkin voi näköjään hifistellä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen tutustunut tuohonkin. Meillä oli duunissa pari vuotta sitten juoksukoulu (siis vapaaehtoisille) ja sen jälkeen mulle on tullut noita mainoksia sähköpostiin ihan riesaksi asti;)

   Poista
 3. Ostin juuri NB:n pinkit Stockalta ja tuntuma oikein hyvä.
  Kaksi kokonaista olen juossut Karhun Fast-tyypin kengillä ja ovat mielestäni erinomaiset ja soveltuvat moneen menoon. Muista myös ostaa riittävän isot ja kevyet kengät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on aina normikokoa koon isommat kengät. Mä en tuosta Karhusta innostu, olen joskus kokeillut, mutta joku siinä tökkii. NB:tä voisi testata, poika ainakin tykkää omistaan.

   Poista
 4. Täällä vannoutunut Asicsien käyttäjä, tällä hetkellä käytössä DS trainerit, joiden päivitysaika alkaisi olla. Luultavasti ostan samanlaiset tai sitten Kayanot. Kerran erehdyin ostamaan Adidakset, juoksin niillä pari viikkoa ja kävin ostamassa Asicset...

  Asicsen GT2000 voisi olla sulle yksi hyvä vaihtoehto :)

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitti vinkistä, pidän tuon GT:n mielessä:)

   Poista
 5. Nike. Mahtia! Kapea jalka, ei pronaatiota tykkää Freestä. Kesäkelillä. Zetan tapaan tilaus vetämässä. Tänä kesänä kokeillaan vitosia. Kakkoset ja kolmoset. Lapsillakin! ID:stä saa omat värit & tekstit 4:n vkon toimitusajalla.

  Vielä kun ilma ei narskuisi hampaissa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä mikä siinä Nikessa tökkii, periaatteessa pitäisi sopia mun jalalle, mutta ainakin kaikki kokeilemani ovat olleet epäsopivia. Käyn kuitenkin testaamassa nuo freet. Tattis:)

   Poista
  2. Kentin innoittamana lisään vielä, että Freet sopivat free- ympäristöön- ts. urbanjungle ei sovi Free- jaloille ;)

   t. viidenaiti

   Poista
  3. Jees, sen verran kartalla olen, että ymmärsin. Mä juoksen korkeintaan pitkospuita pitkin Lammassaareen eli nuo kävisivät mainiosti:)

   Poista
 6. Minäkin juuri pähkäilen tätä samaa. Mitä verkkokauppoja suosittelette tai onko joku kauppa, josta ei missään nimessä kannata tilata?

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, mä en osaa auttaa, mutta ehkä joku lukijoista?

   Poista
 7. Itse juoksen pääasiassa kovilla alustoilla (kaupungissa), ja olen käyttänyt jo vuosia Asicsin Nimbuksia. Ovat unelmanpehmeät jalassa, suosittelen lämpimästi.
  Kent

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos. Mä juoksen mieluummin pehmeämmällä alustalla mutta joskus joutuu ihan asfaltille. Laitetaan muistiin:)

   Poista