keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Spämmihyökkäys

Voi p--ka, mä olen joutunut (tai siis blogi on) spämmihyökkäyksen kohteeksi. Muutaman viime päivän aikana roskaposteja on tullut useampi kymmen, suurin osa on mennyt roskaposteihin, mutta osa on päässyt julkaisuunkin. Mulla ei siis ole mitään kontrollointia kommenteissa, en ole kokenut sitä tarpeelliseksi, ja aiemmin bloggerin roskapostitoiminto on toiminut hyvin.

En millään viitsisi lähteä kommenttejen hyväksymismenettelyyn enkä myöskään halua kommentteja sähköpostiini, sinne tulee kamaa muutenkin ihan tarpeeksi. En myöskään halua sanavahvistusta käyttöön, tiedän kuinka hankala se on. Itseltäni ainakin jää kommentoimatta blogeihin, joissa sanavahvistus on käytössä, koska en oikeasti saa selvää niistä vahvistettavista sanoista. Ja tämän blogin vahvuus on ensisijaisesti lukijoiden kommentit ja jos niitä ei tule, niin tässä ei ole mitään ideaa.

Mikä neuvoksi, onko vinkkejä? Ja onko muilla ollut samaa ongelmaa?

15 kommenttia:

 1. Mulle oli tullut kanssa kaksi englanninkielistä läpi julkaisuun saakka. Mullekaan ei ole salasanavahvistusta ollut ikinä ja tää on eka kerta kun noita on tullut eli en aio vielä muuttaa asetuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, eli en ole ainoa. Onko sullakin se mikälie-korukauppias? Mulle on tullut ihan parin viimeisen päivän aikana, heräsin hommaan vasta nyt.

   Poista
  2. Joo jotain helmikoruista selitti?!Huomasitko muutes bloggerin tilastoissa mitään kummallista kävijäpiikkiä noiden kommenttien aikoihin?Mulle oli tullut yhtäkkiä 1300 käyntiä englannista...

   Poista
  3. Just niistä koruista;) Mulla ei ollut mitään piikkiä, eikä Briteistä kävijöitä normaalia enempää. Tsekkailen noita tilastoja ehkä kerran kuussa, että en ihan kartalla niistä ole, mutten huomannut mitään erikoista piikkiä. Erikoista...

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tuli vähän kirotusvirheitä..

  Onko teillä tullut niitä ihan uusimpiin postauksiin? Mulla lähinnä aina vanhoihin, ja oon asettanut että kolme vai neljä päivää vanhempiin postauksiin hyväksyn itse kommentit. Näin käsittääkseni ei ole mikään spämmikommentti tullut eetteriin, kun näitä tuoreempia postauksia ja niiden kommentteja seuraan kuitenkin muutamasti päivässä.

  Jos niitä nyt alkaa tulla kunnolla ja uusimpiin postauksiin, on vissiin pakko siirtyä hyväksymään kommentit, josta en itse tykkää. Paremmin kommentointi ja jutut soljuu reaaliaikaisisina. Se salasanavahvistus on ihan .. no hanurista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudempiin postauksiin, lähes kaikkiin viimeisen parin viikon ajalta. Ihan mielettömän ärsyttävää. Aikaisemmin roskapostia tuli tosi harvoin ja nekin meni kaikki roskapostikansioon. En myöskään tykkää, en lainkaan.

   Poista
 4. Uskaltaako tässä edes sanoa mitään, ettei ne spämmit vaan löydä munkin blogiin. :-)

  Eli siis ei, mulla en toistaiseksi ole ollut tuollaista ongelmaa. Siis onko ne jotain ihan mainostamista vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltaa, tuskin ne niin fiksuja ovat, että löytävät:)

   Jotain koruja ne kovasti kauppaavat. Taatusti aitoja ja lähes ilmaisia;)

   Poista
 5. hyvin ajakohtaista: just uusin meidän roskapostisuodattimen tilauksen. se on blokannut tuhansia spammejä vuodessa 8O. Suurimmassa osassa kaupataan lainaa tai lääkkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tuotteet vaihtuneet. Ennen myytiin potenssilääkkeitä, dildoja ja lääkkeitä, nyt koruja. No enpä tarvitse niitäkään:)

   Poista
 6. Minä olen kanssa saanut, vanhimpiin lähinnä, mutta myös uusiin. Onneksi olen bongannut ne kohtalaisen pian ja vielä toistaiseksi hyvin vähän näkynyt niitä. En oikein osaa neuvoa, mitä asialle voisi tehdä, kun en tisekään tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulle on tullut siis ihan muutaman viime päivän aikana. Tänään ei ole onneksi yhtäkään. Varsin ärsyttävää, kun en ehdi täällä joka hetki päivystämään kommentteja.

   Poista
 7. Mullekin on tullut pari kertaa joskus aiemmin ja nyt on se käytössä että kommentointi muutaman päivän vanhempiin postauksiin vaatii mun hyväksynnän. Ja kerran oli tuo kävijäpiikki ties mistä Ukululusta. Nyt on taas ollut pitkään ilman roskapostia.
  Ehkä ei kannata muutella vielä kommentoistia, jos vaikka on kertaluontoinen yritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en vielä muuta mitään, ehkä tämä oli vain muutaman päivän kestävä hyökkäys. Niitä vaan tuli niin paljon yhtäkkiä, että mulla meinasi jo hirttää kiinni;)

   Poista