sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Liikaa - sopivasti - liian vähän?


8 -vuotiaan arkivaatteita, kouluun ja vapaa-ajalle.
 
 
 
 
 
 
 
Osa on pesussa, suurin osa kuvissa.
Minusta niitä on sopivasti, vähemmälläkin toki pärjäisi,
 jos olisi joka päivä kotona pyykkäämässä.
 
Totuuden nimissä, tästä puuttuvat treeni- ja urheiluvaatteet.
Kaikki tekniset ja ulkoiluvaatteetkin puuttuvat.
Ja niitä on paljon.
 
 

27 kommenttia:

 1. Voi kun meilläkin sitten joskus olisi noin vähän tai siis sopivasti...

  VastaaPoista
 2. näyttää hyvin samalta kuin meillä, eskarilainen ei enää esim hupparia sotke jokapäivä.
  meillä taitaa olla eskaria varten 7 collari/velour+pitkähihainen-settiä, ja sitten farkkuja, lyhyhihaisia, muutama huppari/collaritakki.
  on pärjätty hyvin, ainoastaan sukkia taas joutuu lisää kun ne katoaa jonnekin tasaiseen tahtiin..
  pikkutytöt sotkee meillä kuitenkin enemmän ja näinollen vaatteitakin on enemmän koska en jaksa jokapäivä niitä pestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, vaatteet eivät enää likaannu samalla tavalla. Meillä sukat pysyy tallessa, mutta mulla on tapana uusia sukat aina uuden kauden aluksi, jotenkin ne kulahtaneet sukat ovat kovin vastenmielisiä;)

   Poista
 3. Silmämääräisesti näyttää kutakuinkin samalta määrältä kuin meidän pojan gardroobissa - sinä ole vain onnistunut pitämään kaikki sävyt harmonisesti toisiinsa sopivina, mikä onkin äärettömän fiksua! Ja verkkareita meidän tulevalla aikamiespojalla (jos siis jatkaa aikuisenakin collegepöksylinjalla) on tuplat enemmän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarrgghhh noita kirjoitusvirheitä - miksei kukaan keksi myös näihin kommenttibokseihin spell checkiä?!

   Poista
  2. Meidän aikamiespojallakin on toki verkkareita vaikka pienen kylän tarpeiksi, mutta ne ovat sitten sitä addu-umbro-linjaa.

   Poista
 4. Aika sopivalta määrältä näyttää! Mulla on vähän sellaistan hamsterin vikaa, että tulee tilattua mm. H&M:stä aina sesongin alkaessa itseä miellyttäviä mm. pitkähihaisia t-paitoja, jotka sitten jää kaappiin pitämättöminä. Eli meillä on vähän liikaa, kun vertaan tuohon sinun määrääsi. Vähemmälläkin totta totisesti pärjäisi. Hmm...pitänee tehdä siivousoperaatio ja tsekata taas liian pienet ja pitämättömät pois kaapista =) Kiitoksia muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli ennen tapana hamstrata, nyt ostan vain suoraan käyttöön tulevia. Ole hyvä:)

   Poista
 5. Sopivasti - ja yhteensopivasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen pyritään, yhteensopivuuteen:)

   Poista
 6. Sopivasti:)

  Ja oot niin rock!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo rock tulee mistä? Ei ainakaan noista vaatteista;)

   Poista
 7. Sopivasti ja yhteensopivasti. Meillä on about 6 hupparia, mutta käyttää niistä vaan paria koko ajan ja muita sitten jos äiti ei ole noita rakkaimpia pessyt. Farkkuja on aktiivikäytössä kolmet, lisäksi parit kaapissa. Mutta mun heikko kohta on trikoopaidat - niitä on ihan liikaa - ja toi jannu ei suostu luopumaan yhdestäkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on sellaisia lempivaatteita (jotka eivät ole kuvassa, koska ovat pesussa tai päällä) ja muuta ei käyttäisikään jollei niitä pitäisi välillä pestä;)

   Poista
 8. Miten teillä pienet koululaiset pukevat noi hupparit ulkotakin kanssa. Meillä ovat käytössä vaan kevät-kesä-syksy aikana takin sijaan. Koulussa tärkeintä on ehtiä kiireesti välkälle pelaamaan säbää, jolloin ei ole aikaa huppujen säätämiseen takin päälle ja niskassa ne painavat ikävästi. Käyttävätkö teidän alaluokkalaiset koulussa ulkohousuja? Meillä poikaset suostuivat ongelmitta, kun eka- ja tokaluokkalaisille oli ope muistuttanut asiasta. Sinne alle eivät kelpaa kuin lahkeesta "supussa" olevat collegehousut, jolloin pukeminen on nopeaa. Farkut ovat liian kankeat ulkohousujen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miten sen hupun asettelee, ei varmaan mitenkään, kun on ensimmäisten joukossa pihalla:) Aiemmin piti ehdottomasti olla hupullinen, nyt kelpaa jo huputtomatkin versiot. Pitääkin kysyä miten sen hupun kanssa kiireessä menettelee.

   Ekalla käyttivät ulkohousuja, koulussa ohjasivat tasapuolisuuden nimissä kaikkia käyttämään vk- tai toppahousuja. Tänä syksynä ei ole vielä ulkohousuja käyttänyt, tulevana viikkona pitää varmasti laittaa nekin jalkaan. Eli tähän asti on ollut farkut tai vastaavat jalassa, mutta toppahousujen alla ne eivät toimi, eli siirrytään collegehousuihin. Lahkeensuulla ei ole merkitystä, osaa laittaa suoralahkeisetkin sukkien sisään (eli varmaan kulkee koulussa kaiken päivää sillä tyylillä:).

   Hyviä pointteja, täytyy myöntää etten tiedä. Mutta otan selvää.

   Poista
  2. Kysyin niistä hupuista. Ulos mennessä laittaa ensin kengät jalkaansa ja siinä samalla kumartaessa kiepauttaa (suora lainaus asianomistajalta) hupun päähänsä. Kun takki on päällä, laskee hupun alas. Ja sitten pipo päähän.

   Ulkohousuihin asti ei ole vielä ehditty;)

   Poista
 9. Meillä sit ilmeisesti vaatteiden "tuntuman" suhteen erityisen närkkejä nämä ukkelit. Reklamaatiota tulee sukkien saumoista, leveälahkeisista collegehousuista, koska suken sisään laittaessa tulee liian paksuksi ja hankalaksi pukea kenkiin ja painavat ikävästi nilkkaa jne jne. (mannetyyliin on varmaan noilla ne "suppulahkeisetkin colarienlahkeet sukkien sisällä koko päivän tosi tyylikkästi) Toiselle kelpaavat ainoastaan lahkeettomat alushousut, toiselle vain bokserit ja niistäkin ne joissa saumat ovat "oikeissa" kohdissa. Mamma haluaisi poikien vaatteiden näyttävän näteiltä ja olevan väreiltään jne yhteensopivia, välillä on haastellista :), :). Kiitos blogistasi, kiva lukea poikien pukeutumisesta/pukemisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tiedän mistä puhut. Meillä oli esikoinen pienempänä erittäin tarkka siitä, miltä vaate TUNTUU. Oli sekin show, näin jälkikäteen ajateltuna. Ongelma on helpottanut iän myötä, tai ongelmaa ei siis enää ole. Toivottavasti teilläkin aika tekee tehtävänsä.

   Kiitos:)

   Poista
 10. Näyttää sopivalta ja varsinkin, kun ne tuossa iässä vielä vaihtaa vaatteita aina, kun äiti käskee. Viiden vuoden kuluttua olet onnellinen, jos poika oikeasti käyttäisi kaikkia noita eikä vaan niitä yksiä ja samoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Vielä auktoriteettia löytyy, katsellaan viiden vuoden päästä uudelleen. Toisaalta, kumpikin meistä vanhemmista on erittäin tarkkoja hygieniastaan eli eiköhän ne kuteet ainakin pesuun saada:)

   Poista
 11. Suurkiitokset tästä! Täytyy ryhtyä todella harkitsemaan ostellessa... Nuohan mahtuvat mukavan väljästi metrin levyiseen vaatekaappiin, joka meillä on tiukkaan tupattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea kivaahan sitä on kaupat täynnä, mutta ihan kaikkea ei tarvitse kotiin kantaa. Aina en muista sitä, mutta olen niin neuroottinen (ainoa neuroosini, joten sallin sen itselleni) kaappien siisteyden suhteen, että se rajoittaa ostoksia.

   Ole hyvä:)

   Poista
 12. Näyttää aika samoilta määriltä kuin meillä. Ei ne vaatteet tosiaan joja päuvä likaannu, tai no housut on kyllä menneet joka päivä pyykkiin kuraisina, mutta onneksi nyt on alkaneet ne ulkohousut menemään päälle. Yksissä ja samoissa tuo poika kyllä mielellään liikkuisi, mutta laittaa kyllä vaatteet pyydettäessä pyykkiin. Pitää vain muistaa pyytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä siis ekaluokkalaisen kohdalla. Pienemmillä määrät vielä toisenlaisia.

   Poista
  2. Pitää vain muistaa pyytää:) Vaatteet menevät myös likapyykkikoriin, jos vaan muistaa erikseen pyytää:))

   Poista