perjantai 12. lokakuuta 2012

Ne Pompin housut


Lupasin laittaa kuvaa Pomp de Luxin housuista.
Mallia en nyt muista, mutta tällaiset canvas-what-ever-housut.
Kehuin mallia kapeaksi, ei  nuo nyt niin kapealta näytä,
vaikka oikeasti ovat tosi kivan malliset.  Pituuskin juuri sopiva.
Vika on varmasti kuvaajassa ei housuissa.
Housut ovat kokoa 146 cm.
Poika on n. 142 - 143 cm:ä pitkä, kapealanteinen ja pitkäraajainen.
Painoa on 37 kiloa. Silkkaa luuta ja lihasta.
"Äiti ota syliin" ja äitihän ottaa ja yrittää samalla esittää,
että eihän tässä mitään hätää.
Puuskuttava hengitys paljastaa totuuden.


Aikaa on kymmenen minuuttia ennen kuin pitää lähteä treeneihin.
Laitan välipalaa mukaan, samalla pojan pitäisi vaihtaa treenikamat päälle.
 "Venaa, mä luen mun meilit". Siis 8 -vuotias. On sitä aikoihin eletty.

21 kommenttia:

 1. Vahva veikkaus mallinimeksi on Hardy Baggy pants :).

  Keneltä Luksu saa spostia? Osoitettahan kysytään nykyään aika, kun rekisteröityy mihin tahansa pikkukakkosen tai muualle, mutta olen meittinyt, että kommunikoiko nää alkuopetusikäiset jotain muutakin ..?

  Kivaa treeniviikonloppua - vai onko teillä pelejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Hardyt ne on:)

   Sillä on kaksi ulkomailla asuvaa kaveria, joiden kanssa meilailee. Ja sitten mä käännän hänelle treenejä koskevia meileja (modattuna). En tiedä mitä muut kommunikoi, mutta meillä ei kirjesalaisuus päde alle 10 -vuotiaisiin. Eli youtubet ja systeemit menee mun tunnareilla ja mun koneilla, ihan vaan varmuuden vuoksi.

   Kiitti. Eka vapaa viikonloppu loman jälkeen:) Pojat oli katsomassa Georgia pelin, mut armahdettiin ja sain jäädä pois:))

   Poista
 2. Onko Luksulla jo oma pädi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teknisesti ottaen kyseessä on mun pad. Käytännössä sitten vähän eri juttu. Yhteiskäytössä:)

   Poista
 3. Meillä taasen 14-v. hoputtaa meilejä lukevaa äitiään "mennään jo - me ollaan taaaaaaas myöhässä!!!" Mutta onneksi mulla on tuo henkilökohtainen hälytin....

  VastaaPoista
 4. Venaa mä luen mun meilit, ihan paras! Meillä 4-vee on tosiaan myös löytänyt vanhempien tabletit, jos ei yllä itse kun on nostettu korkeammalle niin keittiöjakkara apuun. Hän tosin pelaa jotain värityspeliä niillä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Sit sen kone lagaa tai sinne tulee bugi, mut älä äiti ragee, ihan läpällä ...

   Mun henkinen ikä on jotain 130 vuotta. Onneksi on Inka, joka tulkkaa.


   Olen sentään vielä äiti, en mutsi. Olen toki siitä kiitollinen:)

   Poista
 5. Mä hei puuskutan kun otan Niken syliin - pituutta n. 130 cm ja painoa 24 kg. Noi kommentit on ihania, meillä Lila osaa sormeilla iPadia:) Haluaa kattella siitä Muumeja ja ihmetteli tänään kun äidin läppärissä ei voi tökkiä ruutua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykylapset, nykylapset. Varmaan ollaan oltu ihan samanlaisia, aiheet vaan erilaisia:)

   Poista
 6. siis mä oon niin out. ja kohta pitää olla ees vähän in, kun lapsi kasvaa (nyt 5v). jos se käyttää sun i-jotain, niin saatko sä siihen väliin vielä salasanaestot esim. youtubeen? pliis, anna (tai muut lukijat) perusspeksit, mitä esim. ekaluokkaliasen pitäis osata edes hiukan käyttää (=mitä laitteita TV:n ja läppärin lisäksi tarvitaan...;)) ja miten niiden oikeuksia sitten rajataan????? Ja pitääkö lapsellakin jo eka puhelin olla näitä älypuhelimia sitten kai?

  nimimerkki: liian vanha äidiksi vai just hyvä, ku itekin taas pääsee kiinni tekniikan nykytilaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koneissa ei ole estoja, uhkailu ja kontrollointi on tähän asti riittänyt. Kun saa ihan oman koneen, niin siihen pitää varmaan jotain asentaa. Inka sai aikoinaan oman koneen 10- vuotiaana ja hänellä oli muistaakseni jotain estoja. Hänen tapauksessaan olisi varmasti pärjännyt ilmankin, on kuitenkin järkevä kansalainen, pikkuveljestä en ole niin varma;)

   Mun mielipide on, ettei vielä ekaluokkalaiselle älypuhelinta. Toisilla sellainen kuulemma on, mutta mä vastustan sitä niin pienillä. Älypuhelinta et pysty kuitenkaan kontrolloimaan samalla tavalla ja jo pelkät nettilehtien lööpit ovat mun mielestä liikaa 6 - 7 -vuotiaille.

   Ekaluokkalainen ei tarvitse omaa konetta, toisilla sellainen on ihan pelikäyttöön. Meillä pelataan pleikkaa ja wiitä ja padilla pelejä. Koulussa (ainakin meidän koulussa) alkaa tietokoneopetus tokaluokkalaisilla ja eiköhän suurin osa jo siinä vaiheessa käyttää tietokonetta ainakin auttavasti. Koulun vastuulle en mediakasvatusta kuitenkaan sysäisi, kyllä sitäkin pitää kotona opettaa.

   Just sopiva:)

   Poista
 7. Meidän lasten koulussa kaikilla oppilailla 5-vuotiaista ylöspäin on omat henkilökohtaiset iPadit, saatu koulun puolesta. Pienimmät tekevät niillä mm. itse aapisensa, esittävät töitään videoilla, pelaavat matematiikkapelejä yms. Kyseessä on yksityiskoulu keskieuroopassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin jostain, että täälläkin olisi jossain kouluissa hankittu lapsille padit, yksityisella sponssilla tosin. Ei yhtään pöllömpää mun mielestä.

   Poista
 8. Kuulostaa nuo mitat tutuilta, meidän 9 v. on 142 cm ja painoa 36 kg, pelkkää luuta ja lihasta.. Joten taidanpa mäkin tilata noita pompin housuja testiin :)

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä. Malli on tosiaan baggy eli kuuluukin hieman roikkua, lahkeet ovat kuitenkin suht kapeat (= helppo juosta:)).

   Tilasin ne baggymalliset verkkaritkin ja palautin, kun tuntuivat niin isoilta (tuplakoko 146/152 cm). Nyt harmittaa, olisivat sittenkin saattaneet olla kivat...

   Poista
 9. Eihän 142-143cm voi olla luuta ja nahkaa, jos painoa on 37kg, lienee kirjoitusvirhe. Esikoisemme lienee n 140cm, painaa 29kg (juuri punnittiin vaatteet päällä lääkärissä antibioottiannoksen määrittelyä varten) eikä ole vain luuta ja nahkaa. On sirorakenteinen ja hoikka, muttei tosilaiha (on "lihonut" vähän parin viime vuoden aikana). Kuopus on täysin erirakenteinen, leveäharteinen ja paljon lihaksikkaampi, lähes 10cm lyhyempi, mutta painaa saman verran, mutta jos hänellekin lisäisi ¨n 10kg tuon 10 cM:n myötä, niin aika jykevä varmaan olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sanottukaan, että on pelkkää luuta ja nahkaa vaan luuta ja lihasta :D Siinä on hiukka eroa. Ja kyllä toi kuvakin kertoo, että ei ole kyllä yhtään jykevä... Meillä treenataan viikkotasolla aika monta tuntia ja ihan lihaksena tuo paino on pojalle tullut :) Turha siis alkaa selittämään, että tuon painoisen ja pituisen lapsen on oltava iso :D

   Rose

   Poista
  2. Voihan sitä jykeväksikin kutsua, jos siltä tuntuu;).

   Poista
 10. Sorry, ihan oikeesti luulin, että luvuissa oli kymmenen kilon virhe. Ja toisekseen sisälukutaitonikin petti....Kuvan poika näyttää samalta kuin esikoisemme, joka siis n 140cm ja 29kg. Eikä ukkelimme ole mitenkään superlaiha, vaan on sekä lantiolta että harteista kapoinen. Luiden lisäksi hänelläkin vain lihasta (ja tarvittavat sisäelimet jne), muttei ole lihaksikas (toisin kuin täysin erirakenteinen pikkuveljensä). Joo ja meilläkin äijät liikkuu taukoamatta, futta- ja säbätreenien lisäksi välintuntipelejä ja vapaa-ajan pelejä kavereiden kanssa, sisäfudista ja painia/vääntöä veljen kanssa taukoamatta...
  Vaan näinhän aikuisistakin samanpituiset kaverit, joita luulee suht samanpainoisiksi habituksensa perusteella, voivatkin olla jopa eri kymmenluvuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ei mitään:) Luksu ei missään tapauksessa ole hento tai siro, mutta kaikki mitä on, on lihasta. Tämä on ihan perimässä. Miespuolisilla erittäin hyvä asia, kukapa mies ei haluaisi olla harteikas ja lihaksikas. Valitettavasti sama perimä koskee myös meitä suvun naisia;)

   Poista