lauantai 29. syyskuuta 2012

Uusi matto


Mun mattoprojekti on edelleen vaiheessa. Olen kohta kolme vuotta suunnitellut vaihtavani olohuoneen lattialla (talviaikaan) olevan nukkamaton johonkin muuhun. Kaikenlaisia viritelmiä olen testaillut, mutta ”sitä oikeaa” ei ole tullut vastaan. Tai jos olen sen oikean löytänyt, niin hinta on ollut reilusti päälle kaksi tonnia. Ja niin paljon en ole valmis mattoon panostamaan, ainakaan niin kauan kuin pikkupossu asuu kotona.
Olen katsellut sillä silmällä myös Chilewichin mattoja. Nekin pirulaiset vaan maksavat ihan liikaa. Kunnes eteeni tipahti haaveilemani matto, ihan oikeassa värissä. Puoleen hintaan, miettikää mitä säästöä. Lähtöhinta toki on sellainen, ettei tuo puoleen hintaankaan ihan ilmainen ollut.
Nyt mulla on siis uusi matto. Pikkupossu ja sisarensa nirppanokka tuomitsivat maton epäsopivaksi olohuoneeseen. Liian kova. Myönnän. Paras se olisi eteiseen, mutta maton pinta on sellainen, että se nielee ihan taatusti ne kirotut tekonurmen kuminappulat. Pikkupossu toki ilahtuisi, jos joku päivä eteisessä kasvaisi ihka oikeaa tekistä.
Tuuppasin maton ruokapöydän alle. Meillä ei ole koskaan ollut mattoa muualla kuin eteisessä ja olohuoneessa (ja joskus lastenhuoneissa), mutta nyt sellainen on ruokatilassa.  Sopii tilaan hyvin, nyt meillä on basketwawea niin pöydän päällä kuin sen allakin. Mutta: sitä olohuoneen mattoa ei ole edelleenkään. Stockalta bongasin Kinnasandin Hemp -malliston mattoja, aivan ihania. Näissäkin tulee hinta taas ikävästi esteeksi.  Mutta joku Kelim –matto on saatava.

 
 
Kinnasandilla on saatavana myös tekstiilejä, aivan mielettömiä. Ja Stockalla olisi kaikki kankaat -20 % lokakuun ajan, myös Kinnasand. Toivottavasti en luo tarvetta niille:)

11 kommenttia:

 1. Mistä tekee tuollaisia löytöjä?! Ihan oikein joka tapauksessa teit, kun tartuit tilaisuuteen, lucky you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissun päältä, kun olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tekisin mielelläni useamminkin:)

   Poista
 2. Mä olen haaveillut kirjavasta ja värikkäästä Kelim matosta jo jonkin aikaa. Vielä ei ole oikean näköinen oikeassa hinnassa kävellyt vastaan.
  Mutta toi on kiva ruokapöydän alla, mitäs pikkupossu ja sisarensa siihen sanoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin. Stockalla on yksi kirjava (pinkkiä, lilaa ja kaikkia ihania värejä) kelim-matto, mutta sen hinta menee taas yli budjetin. Ja nirppanokka saisi slaagin, kun sen kotiin roudaisin.

   Heidän kuninkaalliset korkeutensa hyväksyivät sijainnin:)

   Poista
  2. Hih, mä olen ihaillut varmaan samaa mattoa, mutta luultavasti väri tyrmättäisiin meilläkin:)

   Poista
 3. Tääkin tahtoo tuollaisen löydön! Meillä ei voi olla kovin kalliita mattoja, kun tuo toinen eläin on sellainen kusluikku. Mitä pehmeämpi matto, sen helpommin se merkataan. Paperinarumatot saavat olla rauhassa ja tuo Chilewich voisi toimia.

  Tarvittaisiin ruokapöydän alle matto. Tai itse asiassa kaks. Kun ei hullukaan jaksaisi tuulettaa 2 x 3 m mattoa.

  Paitövei, onko Luksu menossa kiertoon :)? Ja mä en oo Janssonia ehtinyt ees vielä lukea, kun teikä jo on myymässä sitä. Nopea rouva!

  VastaaPoista
 4. Koirat ja pikkupossut, menevät samaan kategoriaan. Pikkupossu ei tosin kuseksi ympäriinsä, mutta aina siltä jotain lattialle tippuu. Tuo chilewich voisi oikeasti toimia koiraperheessä, käsittääkseni suositellaan ihan julkisiin tiloihinkin.

  En mä tiedä, onko? Haluatko liisata sen? On Premium –tason varustelu, löytyy kaikki lisäherkut mitä toivoa voi. Lähtee helposti käyntiin aamuisin eikä pelkää pakkasta. Erittäin eläinystävällinen, tykkää erityisesti koirista ja on muutenkin joviaali tyyppi. Liikuntaa ja ulkoilmaa sen kanssa taatusti saa eikä ole kuule vapaa-ajanongelmia sitä kuskatessa. Lisäbonarina hurtti huumorintaju. Aika syöppö se tosin on ja tilaakin kaikkine lisävarusteineen vie. Tuliko kaupat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossahan se pikkupossu on reunapalkissa ihan mainosmoodissa menossa kiertoon :). Tota, taidan vielä harkita. Just kun sain varastoa siivottua, niin en halua sinne mitään täyttöä. Ja autonkin myin justiinsa. Vähän tulee pitkä matka täältä nurmelle kuskata.

   Poista
  2. Otin sen pois, ettei tule väärinymmärryksiä:)

   Poista
 5. Hienot on matot.
  Meillä ei juuri mattoja harrasteta, kämpän ainoa on tytön huoneessa. (Lattialämmityksellä pärjätään ilmankin.) Katsotaan olisiko aika kuitenkin kypsä olkkarin matolle, kun uuden sohvan myötä mietitään homma uusiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on itse asiassa aika kätevä tuossa pöydän alla, ei tarvitse joka ruokailun jälkeen imuroida, kun leivänmurut jäävät mattoon jemmaan:).

   Kyllä meilläkin ilman mattoja tarkenee, enemmänkin sisustuksellinen asia. Tai siis olisi, jos saisi sellaisen kuin haluaisi.

   Poista