perjantai 28. syyskuuta 2012

Kapeat toppahousut


Pojille on tosi vaikea löytää kapeita toppahousuja, sellaisia mitkä menisivät koulussa tai vapaa-ajalla.  Tai hiihtäessä. Luksu ainakin kokee leveät skimbahousut hankalaksi murtsikoilla sivakoidessa.

Kapeimmat mitkä olen löytänyt ovat Timberlandin Ski Pants toppahousut. Meillä oli viime talvena kyseiset housut harmaana ja olivat tosi kivan malliset. Malli on kapea ja mitoitus niukka, ehdottomasti hoikan pojan housut. Seuraavaksi kapeimmat ovat Ticketin, joita en enää haluaisi ostaa. Voi olla, että joudun kuitenkin. VdT:lläkin on ainakin ollut suht kapea malli, mutta niiden saatavuus on melko huono. Popin housut ovat hyvät ja kestävät, samoin Peakit, mutta kummatkin ovat melko leveät lahkeista. Everestin housuista ei nyt ole vertailutietoa, muistelen, että mallistosta löytyi vähän kapeampaakin, mutta ne kapeammat ovat enemmänkin sellaista kevyttoppaa. Korjatkaa jos puhun ihan omiani. Stockalla oli Cuben toppahousuja, sellaisia semi-leveitä ja hinnasta päätellen ei kovinkaan teknisiä.

Lautailumerkeiltä löytyy paljon toppahousuja, mutta ne ovat sitten ihan rinnekäyttöön tarkoitettuja eikä kapeudesta näin ollen ole tietoakaan.


EDIT.

Anni ehtikin jo lisäämään Napapijrin housut. Totta, malli on hyvä ja kapea, mutta hinta on isompien mallistossa suolainen: lähes 200 euroa. Näitä on meilläkin ollut, myös aikuisilla, mutta koulukäyttöön en tuon hintaisia osta. Toinen hyvä ja kapea malli on Poivre Blanc. Senkin saatavuus on vähän niin ja näin ja hintaluokka samaa Napapijrin kanssa.

Unohdin täysin kotimaisen Reiman. Tai ehkä mun alitajunta kielsi senJ Ne  eivät vaan kestä. Reimalla on isompien lasten katu-uskottavampi mallisto, mutta jos housut ovat palasina viikon käytön jälkeen, niin ei paljon auta, vaikka olisi kuinka kiva malli. Reimalta toivoisin nykyisen markkinointikamppiksen yhteydessä myös fokusoitumista laatuun. Olisiko ihan mahdoton ajatus laittaa polvet (ja takapuoli) vahvemmalla cordura -kankaalla? Lisää varmasti kustannuksia, mutta itse kuluttajana olisin valmis ehjien housujen ilosta maksamaan.

Sitten on tietenkin vielä ruotsalaiset ketjuliikkeet. En tiedä, onko se ennakkoluuloa vai mitä, mutta en vaan jaksa uskoa niiden osaamiseen tällä alueella.

Mitäs muuta unohtui?
 
 
Kuvat Viivi&Viktor.

 
Viivi & Viktorissa on myynnissä niitä Timben toppahousuja. Jos tarvetta on, suosittelen tilaamaan sieltä. Ainakin vielä ilmaiset toimituskulut eli niitä ei kannata lähteä merta kauemmas tilailemaan. Hintaero ulkomaisiin kauppoihin on alle 10 euroa, joten postikulujen kanssa housut tulevat ulkomailta tilattuna kalliimmiksi.
Ja tässä vielä vertailukuvia Luksun vanhoista toppahousuista:
 
Alimmaiset farkunväriset PO.P 140 cm, keskellä mustat Ticket 134 cm ja päällimmäisenä harmaat Timbet 140 cm. Kuten kuvasta näkyy, Timbet ovat tosi niukkaa mitoitusta, koska Ticketin 134 cm:t ovat ihan normaalimitoitusta.
 

24 kommenttia:

 1. Mä en tiedä miten napapiirin poikien housut, mutta tyttöjen on superkapeat. Ei mahtuneet meidän neidille ja erään erittäin hoikan tytön äiti sanoi et heille aivan loistava malli. Vahinko oli vaan jo tietysti tapahtunut omalta osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siis ainakin ne meillä olevat on kyllä ihan unisex, mutta en siis tiedä onko heillä eroteltu kuitenkin.

   Poista
  2. Joo, mä kommentoinkin tuohon tekstiin. Napapijri on hyvä, mutta meidän käytöllä ennenminkin rinnekäyttöön.

   Poista
 2. Viikon paras vinkki! Ostoslistalla komeilee komeasti että osta ysiveelle toppahousut. Ja kiitos kapeahkoa mallia. Mallikuvassa näyttävät kovin leveiltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tällainen niksipirkkablogi:)

   Totta, Timbet näyttävät tuotekuvissa leveiltä, mutta eivät todellisuudessa sitä ole.

   Poista
 3. Kiitos munkin puolelta, me tarvitaan kahdelle pienimmälle kaikki housut mallia "mahdollisimman kapeat", ja esikoisellekin jo mielummin kapeat kuin vähänkään leveämmät. Tuolle eskarilaiselle meillä on juurikin Ticketin ja MaTin housut, ja kiva kuulla muistakin vaihtoehdoista.

  Noille pienimille riittää kulutuksenkin puolesta KappAhlin Proxtecit, jotka on kanssa melkoisen kapoiset. Onkohan ne isompien malliston kuinka kestävät, ja onkohan ne ees malliltaan samat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matit on kivat, mutta miellän ne pienempien housuiksi, enkä edes tiedä onko niitä saatavissa yli 140 cm:lle.

   Yksi kapea malli on Helly Hansen, mutta siitä olen bongannut vain haalarimallisia toppahousuja.

   Poista
 4. Mä juuri bloggasin Ticketi toppahousuista, toimivat mun mielestä pienillä hyvin, mutta ymmärrän, ettet halua isommalle. ja noita samoja ihailin samasa putiikissa. Voin myös suositella kauppaa lämpimästi, nopsa toimitus ja ystävällinen palvelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää vielä jatkaa tähän mitäänsanomattomaan kommenttiini. Olen aina sekä itse, että lasten kanssa kokenut tuon murtsikkahiihdon varustuksen hankalaksi. Se on selkeästi skimbaa hikisempää puuhaa ja leveillä toppahousuilla tulee vain ärräpäitä. oikeasti tarvittaisiin ne väkisinhiihtotrikoot, jotta homma vaatetuksen puolesta olisi mukavaa, mutt sellaista järkevää "välimallia" mille olisi muuallakin käyttöä on kyllä TOSI vaikea löytää!

   Poista
  2. Meillä esikoinen on hiihtänyt ihan välikausihousuissa. Sopivasti jotain alle kelistä riippuen ja on toiminut ihan ok. Toppahousut on kyllä ihan no no siihen puuhaan.

   Poista
  3. On meillä ollut Ticketiä Inkalla myös isompana, mutta kun merkin vaatteissa on kuljettu jo vuodesta 2003 niin nyt jotain muuta. Ja sitten ne Ticketin "blogimeilit" ei ihan vakuuta mua.

   Mutsi (joka siis hiihtää lasten kanssa, mähän en edes osaa, M vielä vähemmän) kerrospuki Luksun viime vuonna mikrofleece- ja kuorihousuyhdistelmään, on kuulemma parempi kuin toppahousut.

   Poista
  4. Ja Sanna ehtikin väliin:) Eli just noin meilläkin. Oliskohan lapsille jossain ihan sellaisia hiihtotrikoita?

   Poista
  5. On niitä hiihtotrikoita ihan juniorikokojakin, mutta ei voi mitenkään hankkia (ja säilyttää) eri kamoja kaikkeen.

   Poista
  6. Juu, noin mäkin meinasi, eli on varmasti myös hiihtotrikoita junnuille kun on muitakin, mutta ei vaan voi olla joka lajikokeiluun omia vermeitä...

   Poista
  7. Niin siis toissavuonna kerrospuki, viime vuonna oli hiihtäessä juuri nuo Timbet, ilman aluskerrastoja.

   Mistä niitä voisi kysellä? Meillä on ihan erikseen budjetoitu kaappitilaa urheilukamoille:)

   Poista
  8. Ai niin ne sinun pohjattomat kaapit... En nyt mitään täsmävinkkiä osaa antaa, mutta löytyisikö esim InterSportista tai jostain muusta urheilukaupasta.

   Poista
 5. peakit on vyötöröstä mun mielestä leveät, onhan niissä ne tarranauhat kiristämässä, mutta meillä ne putoaa Nikellä jalasta. Ei kivat. ja kiitos, noi Timbet vois jopa pysyä jalassa:)

  Joo ja POP:n vk-housuista tuli jo kommenttia - liian leveät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on aika leveät, meillä ei ole vielä käytetty ja jos ei kovin kosteaksi ylly, niin tuskin käytetäänkään. Vapaaehtoisesti;)

   Poista
 6. Tehokasta markkinointia. Viivijaviktorissa oli jo koot loppu. Hyvä että te saitte (ilmaiseksi?):o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehokkuus on toinen nimeni. Ei saatu, ei ilmaiseksi eikä maksettuna. Aina ei tarvitse saada mitään, joskus riittää, kun voi antaa. Vaikka vinkkejä ilmaiseksi.

   Poista
 7. Minusta nuo ruotsalaisketjujen housut ovat olleet vähintäänkin hintansa veroisia; Kappahlin Proxtec-välikausihousut ovat pienemmille todella hyvät ja mukavan kapeat, meillä esim. huomattavasti mieluisammat kuin Popin vastaavat ja H&M:n kuorihousut ovat myös hyvät, joskaan eivät niin kapeat ja istuvat malliltaan. Stadiumin välikausihousut ovat myös käytössä, ja tyttö tykkää niistä, koska ovat pinkit, mutta omasta mielestäni liian leveät ;)
  Toppahousuista ei ole kokemusta kuin pikkulasten mallista henkkikseltä ja ne olivat ainakin leveät, mutta ihan kestävän oloiset. Nyt mitä katoin netistä, niin niiden toppahousut isommille näyttää ihan käypäsiltä, uskaltaisin luottaa niiden kestävän ihan vähintään yhtä hyvin kuin pari-kolme kertaa kalliimmatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli joskus vuosia sitten HM:n kuorihousut, kestivät kaksi päivää ehjinä. Ehkä mä joskus taivun sinne Kappahliin asti:)

   Kävin stalkkaamassa ne Stadiumin toppahousut, leveitä ovat. Vaikkakin hintaansa nähden erittäin hyvälaatuisia.

   Poista