maanantai 24. syyskuuta 2012

Sitä sain, mitä tilasin.

 
 
Pitkiä ja kapeita. Siis oikeasti pitkiä.
Ihan niin kuin ystävällinen turkulainen lupasi.
 
 
Housuja resorivyötäröllä.
 
Ostin kokoa 146 cm, onneksi en sitä 152 cm:ä,
sillä nämä sataneljäkutoset ovat samaa pituusluokkaa kuin
 monen muun valmistajan kokoa isommat.
Leveys on kuitenkin kapeampi kuin keskimäärin tämän kokoluokan housuissa.
 



29 kommenttia:

  1. Kiitokset sulle ja ystävälliselle turkulaiselle vinkistä! Meillä ei ole yhtään merkin housuja ollutkaan, ja kovasti kaivattaisiin byysia ko. mitoituksella. Eiköhän tytöillekin ole vähintäänkin yhtä kapea mitoitus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään käsitystä. Mulla on kyllä yksi tyttöjen tunika koossa 140 cm, muttei mitään käsitystä millainen sen mitoitus on. Ystävällinen turkulainen osaa varmasti neuvoa, kunhan tänne rättikaupoiltaan joutaa:))

      Poista
    2. Ja tuo rättikauppa ei ole mitenkään halventava nimitys, vaan mun ilmaisu kaikille vaatteille.

      Poista
  2. Meillekin tuli paketti tänään. Ihanan kapeita ja hyvän mallisia, mutta ihan liian pitkiä, molemmilla pojilla. Olisi pitänyt uskoa ystävällistä Turkulaista että ovat reilua mitoitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi pitänyt uskoa ja onneksi uskoin. Kyllä mullakin naama venähti, kun niitä paketista otin, olivat niin pitkän oloisia.

      Olin kiikuttamassa koko settiä takaisin mutta sovituksen jälkeen totesin niiden olevan aivan passeleita. Ainoastaan ne baggymalliset verkkarit lähtevät takaisin, niissä tuplakoko 146/152 on niin iso, ettei mitään järkeä säilöä niitä.

      Poista
  3. Meillä Pomp de luxin farkut oli iso pettymys. Ostin vuosi sitten kolmet farkut pojalle, ja ihastuin malleihin ja ohuehkoon, miellyttävän tuntuiseen kankaaseen. Polvet vain kului samantien puhki kaikista kolmesta, joten sattumasta ei voinut olla kyse. Scotch schrunkin ja Leviksen farkut on samalla junnulla kestäneet hyvin. Tuli sitten kolme paria farkkushortseja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, saa nähdä. Ne lindexit hajosi jo toisesta polvesta. Että se siitä ilosta sitten.

      SS:n housut ovat aivan mainiot, meillä on kolmet, eikä yksiäkään ole saanut hajalle. Toisaalta niissä on sitten hintakin kolminkertainen eikä joustovyötäröllä olevia lainkaan.

      Benchin farkut ovat myös olleet positiivinen yllätys. Siis pysyneet ehjinä:)

      Poista
    2. SS:llä ei ole varsinaista joustovyörätöä, mutta farkuissa on sisällä kiristyskuminauha. Meillä käytetään sen kanssa "joustovyötärönä". Ja Benchiltä on joustovyötäröiset ja resorilahkeiset reisitaskuhousut, jotka on niin lempparit, että kaapista löytyy kahdet samanlaiset...

      Poista
  4. Loistavaa, että osui kohdilleen!

    Meilläkin on ollut merkiltä useat parit ripakintuille sopivia kangas- ja farkkuhousuja, kaikki kestäneet hyvin. Tosin käyttäjä on tyttö, joka ei ehkä sitten ihan koko aikaa polvilla rymyä.

    Omaa pakettia odottelen edelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin. Tytöillä (siis nyt karkeasti yleistäen) vaatteet pysyvät ehjinä huomattavasti paremmin. Vaikka edistystä on meilläkin tapahtunut ihan viimeisen puolen vuoden sisään. Toivoa siis on:)

      Poista
    2. Mäkin kuuntelin tuota ystävällistä turkulaista ja tilasin kokoa pienemmät farkut, joten taisi mennä nappiin - paketti on vasta matkalla tänne maalle:) meillä merkin farkut on kestäneet hyvin.

      Poista
    3. Kyllä se kusti sinnekin pian polkee:)

      Poista
  5. Mä pääsen viikonloppuna vihdoinkin tutustumaan Pomp de Luxiin, ei mitään kokemusta siitä ennestään. Minkä pituiselle nuo 146cm pökät sopivat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luksu on jotain 142-144 cm, pitkäraajainen. 140 cm:n housut alkavat olla lyhyitä, ja valmistajasta riippuen käyttää nyt 146-152 housuja. Mutta noissa kannattaa ottaa se kokoa pienempi, lyhytjalkaisille voi mennä kaksi kokoakin normimitoitusta pienempi.

      Poista
  6. Pomp De Lux on munkin suosikkeja, pojalla on parit farkut ja monen monta hupparia, ja hyvin ovat kestäneet käytössä (yleensä aina vasen polvi hajoaa housuista ekana)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OK, hyvä tietää. Mä olin ensin sitä mieltä, ettei ole yhtään L:n juttu, mutta kun näin mitoituksen niin käänsin takkini hyvin nopeasti:)

      Meilläkin hajoaa aina vasen polvi ensin.

      Poista
  7. Mulla(kaan) ei oo pakettia vielä näkynyt :(
    Mutta kiva kuulla että osu oikeaan, katsoinkin että vaikuttivat aika pitkiltä :)
    Viimeksi viimeyönä etsin Vinginon farkkuja, olisko sulla muistissa mitään nettikauppaa? (Jep, muistan kyllä ;) ) Käsittääkseni Suomessa ei enää kukaan merkkiä myy kun Unq ei sitä tee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se sinne maallekin ehtii, odota vaan rauhassa.

      Vinginoa myy tosi moni hollantilainen ja saksalainen nettikauppa, kannattaa googlettaa. Suomesta ei saa nykyään lainkaan.

      Poista
  8. No olipa hyvä jos osui suht nappiin. Tyttöjen housut myös kapeaa mitoitusta, mutta eivät ehkä suhteessa yhtä kapeaa kuin tuo poikien (tarkoitan siis, että tytöille löytyy muutenkin kapeita, pojille vähemmän). Mutta tytöille esim. Se Pixie slimfit jeans on kyllä tosi (sopivan) kapea. Mun mielestä farkun koko on melko suoraan lapsen pituus, meillä Ida 126-127 ja käyttää 128, Emil 118 ja käyttää 116, Ellen 104 ja käyttää 104. Eli mieluummin voi ottaa jopa vähän pienemmän, mitä lapsi on senteissä.

    Toivotaan, että farkut kestävät!

    Anana, muistatko, että sä organisoit ihan itse sitä omaa tilaustasi niin, ettei ole mikään ihme, jos sitä ei vielä näy sulla ;)?! Katrin vinkistä olen etsinyt Vinginoja ja paljon muutakin täältä http://www.die-bunte-kuh.de/ .

    t. turkulainen rättikauppias

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, otin siihen sen välikäden :D
      Mihis tässä kiire valmiissa maailmassa... ja kiitti, en muistanu tuota kauppaa ollenkaan :)
      Ja Nina niin huomasin, et vaan oikeen käsitystä luotettavuudesta. Edellisen kerran kun tilasin tuntemattomasta kaupasta niin samalla meni luottokorttitiedot...

      Poista
    2. Ystävällinen turkulainen rättikauppias:)

      Eiköhän niistä salattua yhteyttä käyttävistä suurin osa ole ihan luotettavia, näin olen käsittänyt. En tosiaan ole mikään nettikauppojen suuri ystävä, mieluummin ostan paikan päältä.

      Poista
  9. Mielenkiintoista... Siis se, että teidän kaikkien mielestä Pomp:n vaatteet ovat reiluja. Itse sanoisin ihan päinvastoin! Ostin kesäksi 146/152 cm shortsit 140 cm HOIKALLE pojalle ja ei toivoakaan, että olisivat mahtuneet!!!

    Rose

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho. Mulla ei tosiaan ole mitään kokemusta aiemmin, niin en osaa sanoa. Onkohan mitoituksessa tapahtunut radikaali muutos vai onko teidän shortseissa käynyt vanhanaikaisesti eli tullut väärä kokolappu?

      Poista
    2. Rose, jotenkin epäilisin, että shortseihin on vahingossa eksynyt väärä kokolappu. Kannattaa reklamoida.

      Poista
    3. Tosin ostin nyt samaa kokoa olevan kauluspaidan, joka sekin on juuri ja juuri sopiva samaiselle pojalle...

      Tytölle, joka on 128 cm, olen ostanut kokoa 134/140 cm ja ne ovat juuri sopivia. Joten sinällään kyllä koen, että koot ovat aika pieniä...

      Rose

      Poista
  10. Sitä mäkin kyllä mietin, siis tuota väärää kokolappua...

    Rose

    Ps. Tosin mun mielestä noiden vaatteiden koot vaihtelee muutenkin aika paljon...

    VastaaPoista
  11. Pistän tähän vielä lusikan sen vrran että kokemusta tyttäjen 116 senttisestä paidasta ja villatakista ja nuo ainakin mahtuvat vielä 120 senttiselle tytölle nippanappa. Toki ovat kaposia mutta hihojen pituus on se määräävä näissä :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos kokovinkeistä! Onko housut ehtinyt jo käyttöön, miten istuvat päälle? Ja saisinko vielä Luksun mitat,voisin verrata omaan poikaani.

    Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Housut ovat olleet käytössä, voin laittaa huomenna kuvaa.

      Poista