lauantai 12. helmikuuta 2011

Tää on niin tätä.

Taas. Miten mä en koskaan opi?


”Ei tuon ikäiset enää kasva yhdessä talvessa.” No eipä. Lyhyethän nuo lahkeet on vaikka mitä kaupassa / neuvolassa / ihan missä tahansa sanotte. Kyllä se kasvaa. Olisihan mun pitänyt tajuta, ettei yli 130 senttiselle kannata ostaa 128 cm:n housuja, mutta ne oli oikeasti sopivan pituiset loka-marraskuussa. Kenkien kanssa juuri ja juuri maasta irti.


Tietty, jos etsitään asian hyvät puolet, niin lahkeet eivät kastu kun lumi sulaa.


Mistään ei enää taida löytyä samoja housuja koossa 134 cm? Pitäisi olla nimenomaan nuo mattapintaiset.

16 kommenttia:

 1. Veit sanat suustani.Nyt todella toivotaan että lumet lähtee sulamaan ja voidaan siirtyä suoraan vaikka shortseihin;D

  VastaaPoista
 2. Äh, jos kestät katsoa tuollaisia lahkeita, eikä housut kinnaa haarasta, niin mikäpä tuossa. Mun ykkösäklötys on lyhyet lahkeet. Ja ennakoin tilanteen ettei talvella enää saa talvihousuja mistään. Se seuraavan koon tarve kun tulee takuuvarmasti joskus (joko keskellä talvea tai seuraavana talvena) vastaan

  VastaaPoista
 3. Äh, mistään et tule löytämään housuja. Loppuslut. Me juostiin hulluna uusien perässä kaksi viikkoa sitten, just mustien. M I S S Ä Ä N ei ollu mitään, ei edes rumia tai huonolaatusia. Arvaa harmittiko?!? Teillä sentään kokonaiset housut, Ellalla polvessa reikä eli meijän oli pikku pakko löytää uudet... Päädyttiin sitten ostamaan käytettynä superkiva setti, sekä takki että housut, koska kaupasta ei löytynyt. Lycka till, mihin ikinä päädytkin :o) Ei noi niin pahat ole ettei nillä lopputalvea menisi!

  VastaaPoista
 4. Oho, olipa kasvupyrähdys! Hitsiläinen, jos varmasti tietäisi, että toppahousujen tarve loppuisi muutamann viikon päästä.. mutta menivät sitten ennustelemaan jotain megapakkasiakin vielä!

  Tsemppiä housumetsästykseen!

  VastaaPoista
 5. Voi pahus, ei voi muuta sanoa!Yritin etsiä meille toppahousuja rikkoutuneiden tilalle. Juu, ei löydy :( Ens talvena viisaampana hamstraan housuja.

  Mikäs ihana säkkituoli takana pilkottaa, asiasta siis viidenteen...

  VastaaPoista
 6. Voi et ole yksin, miten ne aina näyttääkin syksyllä niin isoilta ja kuitenkin jää pieneksi ennen talven loppua.

  VastaaPoista
 7. Niinpä... Meillä Idalla on nippa nappa riittävän pitkät mutta jos se venyy sentinkin, niin mä en kestä katsoa sitä....

  Mulla kävi mieletön tuuri tänään, löysin Stockan alesta Emilille täydelliset ticksun toppahousut - toivottavasti ensi talveen...

  Mä jo luulin otsikosta että sä olit joutunut Kuusamoon - joten eihän toi lahjeasia niin paha ole;)?!

  VastaaPoista
 8. Niinu, nimenomaan. Paine kevään tulolle sen kun kasvaa:).

  Ano, en kestä. Haarassa on tilaa, mutten pysty enkä kykene. Mä en edelleenkään tajua, miten olen voinut mokata näin pahasti. Aina pitää olla seuraava koko odottamassa.

  EM, tuota en just halunnut kuulla;).

  Jassu, thx:)

  Tiina, mulla on aina ennen ollut seuraavaa kokoa, mutta nyt...en vaan niin tajua.

  Hele, hieman helpottaa, kun ei ole yksin ongelmiensa kanssa;).

  Tanja, melko flaksi. Eihän siellä meille ollut? Ja totta, kaikki on niin suhteellista:).

  VastaaPoista
 9. Tiina, se on mun ekoteko, Eco-feltin vastine Fatboylle (käsittääkseni sitä ei enää saa). Meidän odotushuone, kun peräkammarin kuningatarta joutuu yleensä venailemaan sen verran kauan, että kannattaa olla normituolia mukavampi istuin, ettei takamus puudu;).

  VastaaPoista
 10. =D noi on kyllä... lyhyet. Näin se menee, hamsteroi tai ole ilman. Kätevää. Ehkäpä jostain löytyisi vielä, ootko kattonu tiksun nettikaupan? Siellä on nopeatoimitus ja voin laittaa ehkä kenties jotain samaan ;)

  VastaaPoista
 11. Oon tsekannut, ei ollut kokoja:(

  Ja ei noi yhdessä yössä ole lyhentyneet, mutta L on roikottanut niitä alempana niin, että ei ole niin silmään pistänyt. Vaikka liian lyhyet ne on joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Ah miten ajoissa olen taas kommentoimassa!

  Meillä kävi ihan samoin housuille tänä talvena, tosin saman ikäinen tyttö siirtyi vasta kokoon 128cm, mutta eipä noissakaan ole senttiäkään liikaa pituutta lahkeissa. Oikein odotan kouluuntulotarkastuksen mittoja ja terkkareiden ikuisia kommentteja niistä, veikkaukseni on 130cm/22kg. Eipähän ainakaan housut leveydestä kinnaa :)

  VastaaPoista
 14. Jatkan monologiani täällä :)

  Onko ilmeisen pitkäksi venähtänyt Luksu kärsinyt kasvukivuista (jaloissan)? Meidän tyttö venyy kintuistaan tällä hetkellä kuin kastemato ja öisin jalat särkevät niin ettei nukkumisesta tule mitään. Samasta muistan itsekin kärsineeni kasvattaessani 178cm vartta ja siksi haluaisin helpottaa pienen oloa muullakin kuin villasukilla. Kohtalotovereita ja apuja?

  VastaaPoista
 15. Juliksen kasvukipukyselyihin kohtalontoverina voin suositella ihan särkylääkettä. Meillä poika (8-v.) on kärsinyt kasvukivuista (kuin myös äitinsä aikanaan) reilu parivuotiaasta asti. Pahimpina öinä olen antanut pojalle särkylääkettä ja sen voimin on saatu nukuttua loppuyö.

  Ei sitä särkylääkettä onneksi kovin useina öinä tarvitse antaa. Usein teen niin, että hieron pojan jalkoja niin kauan, että hän nukahtaa kivun hellitettyä. Jos samana yönä herää vielä uudelleen jalkakipuun, niin sitten annan särkylääkkeen.

  Pojalla on joka yö jalassa villasukat ja kipukausina lisäksi villaiset säärystimet, joista tuntuu olevan apua.

  VastaaPoista
 16. Julis, sori en huomannut kommenttiasi. Luksulla ei ole ollut kipuja, tai ei ainakaan ole mitään puhunut. Toisaalta hänellä on poikkeuksellisen korkea kipukynnys, ettei varmaan koe kipua vaikka sitä olisi. L:n kasvu on ollut kokoajan tasaista, eli kasvaa koko ajan, mitään hiipumista ei ole näkyvissä.

  Mulla oli 14-15 -vuotiaana kasvukipuja ja pahimpina aikoina söin ihan kipulääkettä niihin. Inka on kasvanut muutaman viime kuukauden aikana useamman sentin ja valittanut myös kipua jaloissa. Vielä ei ole lääkettä halunnut, mutta aion sitä antaa jos itse kokee tarvitsevansa. Nuo Hedyn mainitsemat säärystimet ovat kokeilemisen arvoinen apu.

  VastaaPoista