sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Raitoja ja farkkujaYritän etsiä välikokoja. 128 cm yläosissa on liian pieni, 140 cm aika reilu mutta käytettävissä. Alaosissa 128 cm menee joiltakin merkeiltä, 140 cm on kaikin puolin liian iso housukoko. 134 cm olisi optimaalinen. Muutamalta merkiltä löytyy. Ei kuitenkaan Gantilta tai TH:lta.

12 kommenttia:

 1. Mulla on raitakriisi kesävaatteiden suhteen. En tykkä punaisesta enkä tummansinisestä ja kesä näyttää olevan sitä pullollaan. Tytöillä, pojilla, miehillä, naisilla. No, olen aloittanut siedätyksen:).

  Ja noi lasten housut, huokaus. Ne on ihan liian harvoi oikeesti istuvia:(.

  Aurinkoista sunnuntaita, musta tuntuu että olen jättänyt vain negatiivisia kommentteja tänne viime aikoina mutta poistun täältä kyllä aina hyvillä mielin, eli ei ole tarkoitus olla negatiivinen:)!!!

  VastaaPoista
 2. Meillä oli sama ongelma viime syksynä välikokojen kanssa, ja taitaa jatkua (etsin 122 cm ja 134 cm). Silloin löysin niitä Stockalta, mutta ei em. merkeiltä. Esprit pelasti meidät (ostin yhdet selkeästi poikienkin farkut), ja pienemmälle (122 cm) oli lisäksi Mayoralia. Toivottavasti saat tähän lisää vastauksia, sillä meille tarvitaan taas lisää.

  VastaaPoista
 3. Apua, onko tollainen välikoko-ongelmakin vielä tulossa? Oon onnellisen tietämätön ollut koko asiasta tarpeeksi pienten lasten kanssa.

  Millä merkeillä noita välikokoja on? Toki tuplakoot taitaa tehdä saman asian, kun esim. 122/128 vastaa selkeästi 128 senttistä.

  Meillä taas etsitään puna-valkoista kesään, ja ei se kovin helppoa ole, kun jokaiseen punaiseen vaatteeseen laitetaan nyt myös sinistä. Noh, ehkä innostun ko. teemasta, kun muut on siihen jo kyllästyneet ;).

  VastaaPoista
 4. Tanja, mulle alkoi upota viime kesänä tummansininen, ehkä säkin siihen totut;). Ja saa tänne tulla purkamaan mieltään (paitsi anonyymit avohoitotapaukset), se helpottaa!

  Violette ja Marika, kyllä välikokoja jollain merkeillä on, mutta useinmiten niitä ei löydä mistään. 122 cm:n pituisille menee usein pienellä kikkailulla 116 tai 128 vaatteet, 134 cm:n on haastavampi, koska 140 cm:n vaatteet ovat usein todella paljon liian isoja. Mitä isommat koot, sen isommat erot. Ja tämä ongelma nimenomaan housuissa.

  RL, Burre, Esprit, Name It, PoP, I&E ja HM ainakin saa 122 cm:n housuja. 134 cm onkin sitten haastavampi, RL ja Burre tippuu listasta pois (tai kukaan ei osta niitä sisään).

  VastaaPoista
 5. Juu, ja tuon "välikoon" lisäksi saisi olla "välimallit". Usein 128 jälkeen siirrytään teinien osastolle, vaikka usein 128-134cm käyttävällä on ikää vasta 6-7v. Ainakin tyttöjen kohdalla nuo teinivaatteet ovat jo liian "pissiksiä" 6-veelle... Näin siis H&M ja muut ruotsalaiset ovat selkeää "NO" -osastoa ainakin meillä.

  Laura V

  VastaaPoista
 6. Ja uskalsin siis kommentoida, vaikka kuulunkin tuohon "anonyymien avohoitotapausten" joukkoon :)))))


  Osuvasti sanottu! ;)

  Edelleen,
  Laura V

  VastaaPoista
 7. Hienoja raitoja, tykkään!

  Molokidsiltä löytyy välikokoja ja suosittelen kokeilemaan. Ihan tosi mageita farkkuja!

  Punavuorenpeikossa varmaan myös isompia kokoja, koska sieltä ostin tytölle just 134senttiset housut.

  VastaaPoista
 8. Sama kokopohdinta meillä, vaikka vuoden vanhempi poju onkin. Ainoat kivat farkut koossa 134 olen löytänyt Vinginolta, muut sitten enemmän tai vähemmän huonosti istuvia (esprit, name it). Paidat onneksi on armollisempia. Toivottavasti tähän ketjuun löytyisi hyviä vinkkejä, tuota Moloa täytyisi housuissakin kokeilla, paitoja meillä vain on.

  Anonyymi avohoito täälläkin....

  VastaaPoista
 9. Laura, muistan kyllä tuon vaiheen, kun Inka oli pienempi, ne kuteet oli jo silloin pissiksiä... Ruotsalaisketjuista ei taida HM:n perustrikoiden lisäksi saada mitään päälle sopivaa. Meillä oli jonkin verran Global Girlin vaatteita, laatu ei aina vakuuttanut, toisaalta siellä oli ihan helmiäkin. Inkalla on ollut tosi paljon Mopin ja TH:n vaatteita, ja on edelleen.

  I-A, kiitos muistutuksesta. Meillä oli Molon farkkuja koossa 122, en ole tajunnut, että niitä on myös 134:ssä.

  Ja Ano:) Kiitos sullekin. Meillä itse asiassa on Vinginon farkut 134 cm, samat "Italiat" jotka oli myös koossa 122 cm.

  VastaaPoista
 10. Niin, ja anona saa kommentoida. Ja saa olla ihan erimieltäkin. Mutta sen turhanpäiväisen räksytyksen voi kanavoida johonkin toisaalle.

  VastaaPoista
 11. Pakko maita tähän väliin se suuri G. Siis Gantin mitoitus on kyllä perin hassua, kun on 10 senttiä eroa housujen pituuksissa, siis vierekkäisisä koossa.
  Nyt on XS:t just sopivat, vähän snadit ja S:t on liki 10 senttiä pitkät... No, me kääritään :D

  Olen tottunut että pompulla kaikki lahkeet on rikki, koska jos ostaa sopivan kokoiset, ne valuu päällä ja lahkeensuut on kannan alla.

  Ja mun sininen kausi on NIIN passee. Mutta, likalla on nyt kaksi sinistä yläosaa ja pompulle juuri saapui sinen huppari... onkohan se suuri sininen tulossa takaisin :o Mitä seuraavaksi: lila?? No ei. Mutta piristäähän se on kun muutamia "syrjähyppyjä" väriskaalassa ;)

  Ja kokoja en jaksa enää edes miettiä, katson vaan päältäpäin sinnepäin ja enemmän mitoitusta kuin kokolappua -toki tilaiksien kanssa tämä on aika vaikiaa =D

  VastaaPoista
 12. A, ku niillä on ne tuplakoot niin noinhan siinä sitten käy. Kyllä sä sinisestä tykkäät vieläkin, et vaan ymmärrä sitä itse;) Ai niin, lila. Se I:n sini-lila G-setti on tosi hyvännäköinen, sua vallan harmittaa, että annoit sen mulle. (ja sivullisille tiedoksi, ettei se mulle mitään ole antanut, nyrpisteli vaan vieressä nenäänsä mun sini-liloille ostoksille).

  VastaaPoista