lauantai 25. tammikuuta 2014

Läskileirihaaveita ja sitruunamarinoitua broilerisalaattia

Livilta alkoi tällä viikolla Jutan puolen vuoden superdieetin 3. kausi. En ole ohjelmaa kovin aktiivisesti katsonut, nyt ensimmäisen ja viime vuonna muutaman jakson, mutta niiden perusteella heräsi kysymys siitä, että eikö jotain jaksoista voisi tehdä "ei ihan niin syvissä vesissä uiville". Itse en ainakaan pysty eläytymään nähtyihin jaksoihin.

Minua kiinnostaisi nähdä millaisia tuloksia normaalipainoiset/lievemmin ylipainoiset voisivat saada puolessa vuodessa. Toki voisin ihan itte tehdä itselleni ihan ittekseni jotain, mutta. Niitä selityksiähän löytyy. Saamattomuus. Laiskuus. Kuneimukaehdi. You name it.

Ei siis ole mitenkään tarkoitus vähätellä tai muutenkaan solvata ohjelmaan osallistuneita, mutta olisi niin paljon kivempi katsoa mitä normaalipainoiselle, ei niin aktiivisesti treenaavalle kropalle saa aikaan puolessa vuodessa. Voisi saada ehkä potkun omaankin takalistoon. Ja voisin oikeasti kuvitella osallistuvani läskileirille, mikään ei motivoisi niin kuin nöyryytys koko kansan edessä :)


Ja aihetta sivuten, hyvä salaattivinkki, jonka kopioin Herkun demokeittiöstä.

Sitruunamarinoitu broilerisalaatti:

4 broilerinfileetä
yrttisuolaa
1 rkl öljyä
1 dl kanalientä


Marinadi
2 sitruunan mehu
1 hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori
3 dl kanalientä
0,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
pippurirouhetta
runsaasti silputtuja tuoreita yrttejä esim. kirveliä, korianteria, rakuunaa


Salaatti
2-3 lehtisalaattilajiketta
auringonkukan versoja, herneen versoja
kirsikkatomaatteja

  1. Valmista marinadi.
  2. Ruskista linnunpalat kevyesti pannulla, mausta yrttisuolalla ja lisää kanaliemi. Nosta kansi päälle ja höyrytä rintafileitä n. 15 min kunnes ovat kypsiä.
  3. Laita kypsät fileet marinadiin maustumaan pariksi tunniksi.
  4. Kokoa lautasille salaattipedit ja nosta viipaloidut rintafileet päällimmäiseksi.
  5. Käytä marinadia salaattikastikkeena. Tarjoile paahdettujen kokojyväkrutonkien kera.

Itse käytin salaattiin broilerin sisäfileitä, koska ovat pienempiä ja näin ollen helpompi paistaa ilman, että kuivuvat. Sisäfileet saa myös nätisti kokonaisina salaattipedille. Kanaliemenä käytin Puljongin valmista kanalientä. Valmiita liemiä tai liemikuutioita en muuten käytä lainkaan, niiden suolapitoisuus on niin kova, etteivät mun munuaiset kestä niitä. Olen monta vuotta suunnitellut tekeväni itse liemiä, mutta aina se on jäänyt. Ehkä joskus vielä innostun.

13 kommenttia:

  1. Samasta puhuttiin miehen kanssa, olisi kiva nähdä jotakuinkin normaalipainoisia ihmisiä ohjelmassa.

    VastaaPoista
  2. Mainoksesta päätellen siellä oli kyllä parikin suht normaalipainoista ihmistä tällä kertaa mukana. Juurikin seuraavassa jaksossa on nuori mies, joka näyttää aika normilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta, jään odottamaan tulevia jaksoja.

      Poista
  3. Jep, niin olisi. Itse olen ollut nyt elokuun alusta Firfarmin nettivalmennuksessa, ja siellä näkee kivasti niitä muutostarinoita, normipainoisista tai hieman ylipainoisista ihmisistä. Huikeita kuvia ja huikeita muutoksia! Mutta ne toki joko suljetuissa FB-ryhmissä. Mutta niitä näkee myös Fitfarmin nettisivuilla ja fb-sivuilla tarinoineen!
    Olisi kiva tuossa ohjelmassamyös kuulla enemmän siitä, miten henkilöiden ruokavalio on muuttunut, koska sehän on fakta, että siitä se laihtuminen lähtee.
    Ja minä kyllä liputan FF: n rääkkivalmennusten , hah, puolesta! Toimii, jos oma motivaatio riittää, suosittelen :)
    Terkuin Mapsi, -17kg läskiä lähtenyt elokuun alusta ; D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, mieletön tulos, hienoa! Nettivalmennus siis toimii? Olisi kiva kuulla lisää!

      Poista
    2. Ihan huikea tulos Mapsi!

      Mä olen kanssa rääkkivalmennuksen kannalla, mun hermo kestä mitään kerran-kaksi viikossa hieromista. Käytännön toteutus vaan on ollut muutaman vuoden ajatuksen asteella.

      Olisit kyllä voinut aiheesta blogatakin:)

      Poista
    3. Moikka, juu olisin voinut blogata, mut tuo blogi on nyt sattuneista syistä kiinni, out, loppu, slut ;)
      Mutta ihan lyhyesti sen verran tuota voisin kommentoida, että kyllä, nettivalmennus toimii. Suhtauduin asiaan hyvin skeptisesti aiemmin, mutta sit ajattelin, että ok, jos saan satasella itselleni hyvät saliohjelmat niin mikä ettei. Mutta sehän veikkn ihan mennessään! Ruokavalio, saliohjelmat (3) ja "ulko, tai kotitreenit" 10kpl. Ja siihen päälle vielä upea fb-ryhmä, eri ikäisiä ja kokoisia naisia kannustamassa ja vaihtamassa kokemuksia ohjelman aikana teki siitä aika huippukokemuksen. Minähän vedin niitä kaks peräkkäin ja nyt meillä on siitä jäänyt fb-porukat.
      Ruokavalio oli helppo, jopa tälläinen anti-keittiöihminen pärjää ;) Nälkä ei ole, treenit on kovia ja rasva palaa!
      5xvko treenit. Tuon painon lisäksi tai ohella mun rasvaprosentti tippui 6kk aikana 33% -> 21%. Eli mukaan vaan jos motivaatiota treenaamiseen riittää!
      Ja tämä ei ole maksettu puheenvuoro, minä vain olen tosi tyytyväinen!

      Poista
    4. Ja mä olin siinä Bikini Challenge-valmennuksessa.

      Poista
  4. Sä et oo Nina perehtynyt Jutan tähän kauteen riittävän hyvin, "katsojapalautteesta johtuen nyt on mukana myös nimenomaan niitä "ei niin syvissä vesissä uivia"," odota vain.
    Kiitos ihanankuuloisesta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään en ole:) Hyvä tietää, että sellaista on tulossa, kiitti!

      Poista
  5. Nyt en jummarra...etkös sinä käytä noin niinkuin xs / s / 36-kokoisia vaatteita, ja harvoista vartalokuvista päätellen olet äärimmäisen slimmi ja timmi aikuinen nainen?? Mihin ihmeeseen sun vielä laihtua pitää? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo XS on melko vahvasti liioiteltua. Ja tässä topicissa puhuttiin läskistä, ei laihduttamisesta. Ei kukaan halua olla laiha tai edes normaalipainoinen läski.

      Poista