torstai 23. tammikuuta 2014

Kurpitsansiemenöljy

Meillä syödään joka päivä salaattia jossain muodossa, valmiita salaatinkastikkeita ei koskaan. (Lukuun ottamatta Wishbonen Creamy Caesar -kastiketta, joka vaan on paras lajissaan, enkä ole onnistunut maistamaan parempaa caesar -kastiketta itse tehtynäkään.)

 
Salaatinkastikkeen teen joskus itse, ranskalaisen version.  Yleensä olen niin laiska ja nälkäinen, että kastikkeeksi kelpaa pelkkä oliiviöljy tai balsamico. Tämän hetken suosikki on kurpitsansiemenöljy, joka on aivan taivaallisen hyvää ja kelpaa sellaisenaan lapsillekin. Maku on pehmeä ja pähkinäinen, ei lainkaan kitkerä. Tummanvihreä väri aiheutti kuopuksessa epäluuloa, mutta hyvin upposi ensimmäinen maistelukerran jälkeen. Tämä on siis loistava salaatinkastike laiskalle, ei vaadi seurakseen muuta.

 
Hyvän maun lisäksi öljy sisältää runsaasti omega-6-rasvahappoa. Öljy ei kestä kuumentamista. Tai kestää, mutta ei kannata, kuumentamista varten kannattaa hankkia huokeampaa öljyä. Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan!

Psst. Lisäsin uuden tagin "hyvä fiilis".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti