tiistai 14. tammikuuta 2014

Kiiltävät hiukset

Lopetin hiusteni värjäämisen pari vuotta sitten. Alun perin ihan ajanpuutteen vuoksi: jouduin perumaan monta kampaajakäyntiä vain sen takia, etteivät ne sopineet aikatauluihin. Jos kampaajalle asti pääsin, niin koskaan ei muka ollut aikaa istua aloillaan niin pitkään, että värjäyksen olisi ehtinyt tehdä.

Muutenkin käyn kampaajalla tosi harvoin, kolmen neljän kuukauden välein. Kun ei muka ole sitä aikaa. Hiukseni ovat onneksi aika armolliset eivätkä kaipaa neljän-kuuden viikon välein leikkausta. Okei, kampaajani on ehkä eri mieltä, oltiin ennen joulua samoissa juhlissa ja kampaajan ilme oli näkemisen arvoinen.

Hiusten väriin: alkuun se vain jäi ja sitten tulin siihen tulokseen, ettei se värjäys nyt niin tarpeellista ole. Meneehän tämä näinkin ja laadukkailla hiustenpesuaineilla pystyy pelastamaan aika paljon. En siis käytä mitään muotoilutuotteita enkä ole koskaan föönannut itse hiuksiani. Paitsi kerran, lopputuloksena hiusten ympäri kietoutunut harja, jonka poistamiseen tarvittiin kampaajan apua. Ei ole mun juttu. Mun juttu on enemmänkin sellainen boheemi pese ja pidä ja yritä muistaa harjata aamuisin -tyyli.



Värjätyissä hiuksissa on se hyvä puoli, että hyvin värjätyt hiukset kiiltävät ihan eri tavalla kuin luonnollisen väriset hiukset. Olen kuitenkin havainnut, että omatkin hiukset kiiltelevät, ainakin oikeassa valossa, nykyään ihan kivasti. Tyhmempi (=minä) kuvittelee sen johtuvan uudesta hoitoaineesta, mutta totuus on jotain ihan muuta.

 
Siellä täällä päätä olevat hopeanharmaat hiukset kirkastavat ilmettä ihan kummasti :) 

Harmaani ovat ihan näkyviä eivätkä haittaa itseäni lainkaan. Päinvastoin, olen niin ylpeä harmaistani, tunnen kuinka minulle on tullut iän ja harmauden tuomaa viisautta. Optimaalista olisi, että tilanne pysyisi tällaisena eikä pää harmaantuisi kokonaan, ainakaan ihan lähivuosina. Onkohan tähän mitään ennustetta, kuinka nopeaa tämä prosessi on? Ei ole ketään keneltä kysyä, kaikki tuntemani naiset (ja miehetkin salaa) värjäävät hiuksiaan.

17 kommenttia:

  1. Sun hiusten väriin jopa sopii harmaa! Minun maantienruskea on ihan karsea kun se on höystettynä harmaalla, siksi aloin värjätä reilu vuosi sitten. Ainakin mulla harmaa on edennyt tasaiseen tahtiin, hitaan varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, eli ei tarvitse pelätä, että huomenna aamulla on koko pää harmaana;) Jään seuraamaan tilannetta, toivottavasti ei tarvitse väripurkkiin tarttua.

      Poista
  2. Ihanan väriset hiukset! Ja paksut!! Samaa mieltä ,harmaa sopii omaan väriisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, harmaa kirkastaa omaa väriä. Olisiko tämä niinku vastaväri?;)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää oma väri! Ja mullakin aina kiiltää upeasti vessan lampun alla. :D

    Hmm, oispa toisaalta ihan mielenkiintoista tietää, että minkähän väriset mun omat hiukset oikein olisi! Juurikasvusta olen yrittänyt joskus tulkita ja sen olen ainakin todennut, että mullakin olisi siellä täällä harmaata. Oma isä harmaantui jostain ehkä 40-45 ikävuodesta eteenpäin ja on nykyään täysin hopeahapsi eli suvussa meillä sitä harmaantumista on.

    Kauheinta musta tässä vanhenemisessa on se, että mulla on alkanut myös kulmakarvat ja ripset menettämään väriä! Olen löytänyt jo muutamia täysin vaaleita (=harmaita?) kulmakarvoja! Josta tulikin mieleen, että taidan tästä samantien painua kestovärjäämään ne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kiiltelee ihan kaikissa valoissa, himmensin jopa noita kuvia, kun teiltä olisi muuten näkö lähtenyt.

      Mä olin yllättynyt hiusteni väristä, en koskaan peilaile takaa ja olin yllättynyt kuinka vaaleat hiukset ovat päältä. Ja kuinka punertavat ne ovat.

      Oli pakko käydä tsekkaamassa, kulmakarvat ovat edelleen ihan puhtaan tummat. Se tästä olisikin puuttunut. Miehellä ei ole vielä harmaita hiuksia (tai sitten värjää salaa) mutta parransänki on ihan harmaa. Ja olen toki asiasta kuittailut, nyt täytyy pitää suuta pienemmällä.

      Mulla ei ole mitään käsitystä vanhempien ja isovanhempien harmaantumisesta, pirulaiset värjäilevät hiuksiaan ihan viimeiseen asti. "Ei meillä harmaita ole..." Eipä.

      Poista
    2. Ja muista ajatella positiivisesti: säärikarvat vaalentuvat ja harvenevat. Tosi on.

      *korvakarvoja odotellessa*

      Poista
  4. Sulla on ihan poikkeuksellisen freesi ja hyvä väri omasta takaa, onneksi olkoon! Mä en ole nähnyt omaa väriäni niin pitkään aikaan, ettei ole hajuakaan siitä, mihin suuntaan se on mahtanut kehittyä parinkymmenen viime vuoden aikana - enkä erityisesti halua tietääkään...

    Mun mielestä sellainen aivan hopeanharmaa tukka on upean näköinen, etenkin naisilla! Harmaa hius taitaa olla normaalia hiusta paksumpi? Ainakin kaikki nyt mieleen tulevat harmaahapset vaikuttavat ihanan tuuheilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On upea, kuusikymppisillä naisilla. Nelikymppisellä kokoharmaa on aika...kokoharmaa.

      Itse asiassa vertailin paksuutta, enkä huomannut eroa. Mulla on tosi paksut hiukset (voi käyttää myös hammaslankana) ja nuo harmaat aika samaa sarjaa. Harmaat kylläkin kihartuvat itsestään, "oma" väri taas korkeintaan laineilee.

      Poista
  5. Minulla on vähän sama vika, en koskaan muka ehdi pysähtyä värjättäväksi, siksi pakko mennä tällä omalla maantienharmaalla, kiiltoa kaipaisin päähäni kuitenkin! Mutta sulla on ihanan väriset hiukset, kyllä noilla kelpaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, huonomminkin voisi olla. Olen aina kuvitellut, että mulla on maantienruskeat hiukset, mutta ei onneksi olekaan.

      Kannattaa kokeilla (argan)öljyä sisältäviä hoitoja, ne antavat kiiltoa hiuksille.

      Poista
  6. Mun täytyy sanoa kyllä, että vaikka katson noita sun kuviasi miten päin vaan, niin harmaita en kyllä näe... Johtuneeko siitä, että omassa päässäni puolet on jo harmaata. On harmaa nyt miten upea väri vaan, niin olisin kestänyt sen, että tämä harmaantuminen olisi tapahtunut vaikka kymmenen vuoden päästä... :D Mutta tämä taitaa olla niitä asioita, joille ei mitään voi tehdä, värikään ei enää mun harmaitani piilota.

    Rose

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siellä harmaita ja näkyy ihan kuvissakin :)

      Joo, en mäkään ihan nelikymppisenä kuvitellut harmaantuvani, mutta näillä mennään.

      Poista
  7. Minulla alkoinkolmenkympin tienoilla tulla yksittäisiä harmaita hiuksia, nyt 45-vuotiaana värjään juuresta harmaat pois, muualla oma tummanruskea väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo juuresta värjääminen. Mun hiukset eivät vaan ole juurista eivätkä oikein ohimoiltakaan harmaantuneet vaan sieltä täältä pitkin päätä.

      Poista
  8. Täällä toinen luonnonlapsi. Lopetin hiusteni värjäämisen n. 6 vuotta sitten ja nyt oikeastaan aurinko hoitaa kevyen raidoituksen hiuksiini :) Harmaita on näkynyt vasta pari, mutta sitäkin selvemmin, ovat jotenkin ihan eri "materiaalia", sellaiset pystyssä sojottavat ja tuplasti normaalia hiusta paksummat. Mieheni on alkanut harmaantua jo 10v. sitten, mutta näyttäisi etenevän tosi hitaasti, kai sekin riippuu tyypistä.

    Olen harrastanut kerran viikossa manteliöljyn hieromista päänahkaan ja hiuksiin ennen pesua (lähinnä kuivan päänahan takia), mutta kivan kiillon olen saanut hiuksiini sen jälkeen. Tahmaiseksi tai raskaaksi ei hiukset kuitenkaan siitä jää. Kokeile! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, munkin harmaat sojottavat pystyssä. Tai siis koko pehkohan sojottaa sinne tänne, mutta harmaat erityisesti.

      Olen kokeillut manteliöljyä mutta se tekee mun päänahan liian rasvaiseksi. Tuota arganöljyä suosittelen kiiltoa antamaan, siitäkään ei jää tahmaista tai raskaanoloista hiusta.

      Poista