maanantai 1. heinäkuuta 2013

Valkoisesta valkoista

Joihinkin pesuissa harmaantuneisiin valkoisiin tekstiileihin auttaa kloriitti. Siis joihinkin, mutta ei kaikkeen. Löysin tuotteen, Dr. Beckmann Valkaisijan, jolla valkoisesta tulee uudelleen valkoista. Pyyhkeet ja täyspuuvillaiset valkoiset vaatteet (= miehen kauluspaidat) valkaisupussin kanssa koneeseen, asteet kaakkoon ja puhdasta tulee. Vanishit ja muut on luonnollisesti tässä vaiheessa kokeiltu, ilman tyydyttävää tulosta.


Omat valkoiset paitani, joissa kaikissa on lycraa, ovat hieman haastavampia, pelkkä pussi ja 40 asteen hienopesu ei auta. Koska paidat olivat harmaantuneet ja niissä oli deodorantin aiheuttamat* keltaiset läikät kainaloissa, otin riskin ja iskin 95 asteen pesuun. Riskillä mentiin, mutta paidat olivat joka tapauksessa käyttökelvottomat. Riskinotto kannatti, niin on puhtaanvalkeat paidat. 

Bonuksena UV-suoja (uskoo ken tahtoo).

Tahroja se ei poista, niihin tehoaa paremmin aurinko.

* Olen kuvitellut, että hieneritykseni on iän myötä muuttunut ja keltaiset tahrat johtuvat minusta. Deodoranttimerkin vaihdon myötä myös kellastuneet kainalot katosivat.

10 kommenttia:

 1. No way! Oikeastiko väität, että pinttyneet kaularesorit ym kellastumisetkin saisi tuolla pois!? Lähtee NIIN kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinttyneet kaularesorit? Siis mitä te oikein duunaatte?:)

   Mulla pinttyy (tai siis pinttyi väärän dödön takia) kainalot, niihin ainakin tehosi, vaikka olin ihan varma, että ovat ihan lost case.

   Tein siis niin, että laitoin ensin kloriitin kanssa likoamaan ja sitten noiden pesupussien kanssa 60/95 asteeseen (olin siis kokeillut pelkkää kloriittia aiemmin, tuloksett). Ei varmaan suositeltavaa elastaanille, mutta toimi. Eikä meidän kuteet ainakaan pahaa tykänneet.

   Poista
  2. No en tajuu minäkään! Mulla on yöpaitoina muutama T-paita, joiden kaulukset ovat edestä tummuneet?? Siis hikoanko mä öisin kaulasta enkä muualta??

   Ongelma on vaan siinä, että niissä mun rakkaissa 'I heart NYC' paidoissa on siis ne logotkin, eikä niitä taida voida duunata tuolla aineella?

   Poista
  3. Kuolaat öisin? Ei tartte avautua tarkemmin, me ei haluta tietää:)

   Mä en ehkä lähtisi tuohon kuin kokovalkoisten pyykkien suhteen.

   Poista
 2. Saanko kysyä mitä deodoranttia käytät nykyisin kun ei enää jää keltaisia laikkuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat kysyä:) Biothremin Deo Purea, se invisible -malli. Inkalla myös Deo Pure sarjaa, se oranssikorkkinen. Ja miehellä Biotherm Homme. Ollaan kaikki tosi tyytyväisiä. Kokeiltu on varmaan kaikki mahdolliset ja tämä toimii meillä parhaiten. Meillä ei kenelläkään ole mitään erityistä hikoiluongelmaa, enemmänkin ongelma ollut noissa vaatteisiin jääneissä jäljissä.

   Poista
 3. Saman merkin pesuliinat (niin kertakäyttöiset kuin tietysti fiksummat ns. kestoversiot) ovat aivan huippuhyviä myös! Esim. ennen reissua saa kätevästi pestyä kaiken mukaan tarvitsemansa yhdessä koneellisessa. Liinojen idea on siis imeä itseensä mahdolliset irtovärit ja myös liat. Lisäksi olen huomannut että valkoiset vaatteet pysyy valkoisempina, moniväristen lakanoiden yms värit kirkkaampina ja treenikamoihin ei niin pinty hien haju. Miten pärjäsinkään ennen ilman, saavat meikäläisen tuntemaan itsensä ihan kotitalousihmiseksi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, liinat on tuttuja, olen käyttänyt jo useamman vuoden, erityisesti kesäaikaan, kun vaatteet ovat kirjavampia.

   Mä olen huomannut saman, tosin meillä auttoi, kun vaihdettiin pyykinpesuaine Original Classic -sarjaan.

   http://inkasliving.blogspot.fi/2013/03/puhdasta-tulee.html

   Poista
 4. Hankittu, ei vielä kokeiltu.
  Mä muuten käytän Rexonan voidemaista ja oon huomannut että se kellastaa tosi nopsaan, mutta kun se on musta vaan niin hyvä. Onneksi nyt on apu.
  Ja vielä hehkutan anonyymin tapaan; en muista olitko se sinä vai Jassu joka nuo saman merkin liinat aiemmin mun tietoisuuten toi, mutta en voi olla kun tyytyväinen, just näin kesällä kun on sinistä, pinkkiä, vihreää ja keltaista koreissa, niin ei tarvitse joka väriä erikseen pestä.

  VastaaPoista