maanantai 22. heinäkuuta 2013

Ruususen linnassa

Lomalla, kun on aikaa, voi vaikka poiketa motarilta ja ajella Romanttista tietä pitkin. Reitti alkaa Würzburgista ja päättyy Füsseniin, yhteensä matkaa on 366 kilometriä. Koko matkaa ei tarvitse körötellä maisemareittiä vaan motarilta pääsee ottamaan vauhtia halutessaan. Matkalla on paljon nähtävää, tunnetuimpana nähtävyytenä Schwangaussa sijaitseva, Prinsessa Ruususen linnan esikuvana tunnettu, Neuschwansteinin linna. Linnan rakennutti 1800 -luvun lopulla jonkin sortin mielenterveysongelmista kärsinyt Baijerin kuningas Ludvig II. Ludde itse ehti kuolemaan ennen linnan valmistumista ja linna avattiin yleisölle aika pian hänen kuolemansa jälkeen. Oli Ludvig sekaisin tai ei, niin linna on nykyään yksi Saksan suurimmista nähtävyyksistä.


Linna on juuri niin hulppean näköinen kuin kuvista saattaa päätellä, ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Ruuhkiin kannattaa kuitenkin varautua, meitä oli varoitettu siitä, että paikalla saattaa olla muutama muukin, mutta silti ihmispaljous yllätti. Lipputoimisto sijaitsee linnan alapuolella ja itse linnaan on täyteen ahdettu bussikuljetus. Me passattiin kuljetus ja reippaltiin omin jaloin ylös (n. ½ tuntia). Jos aikaa ja intoa löytyy, niin kannattaa kävellä lähistöllä sijaitsevalle Mariansillalle (Marienbrücke), sieltä avautuu upeat näköalat linnalle.


Hotelli- ja menovinkki: Noin 100 km:n päässä Schwangausta pohjoiseen sijaitsee Baijerin vanhin kaupunki, Augsburg. Symppis kaupunki, jossa ainakin arkkitehtuurista kiinnostuneiden kannattaa ohikulkiessaan poiketa. Augsburgissa löytyy myös mainion hinta-laatusuhteen omaava hotelli Villa Arborea. Hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva pieni perhehotelli, josta ei pahalla tahdollakaan löydy negatiivista sanottavaa. Sopii mainiosti myös lapsiperheille, hotellilla on suojaisa piha, jossa voi vaikka potkia palloa:) Ilmainen parkkipaikka ja toimiva wi-fi. Ja mieletön henkilökunta!

Augsburgista 50 kilometria länteen, Günzburgissa, sijaitsee Saksan Legoland. Noin kymmenen vuotta sitten valmistunut teemapuisto. Ei ihan niin iso eikä ajan patinoima kuin Billundin isoveljensä, mutta kiva silti.

12 kommenttia:

 1. Moi!
  Osaisitko neuvoa mistä hyvälaatusia valkoisia t-paitoja ja toppeja neuleiden yms alle? Nyt on mennyt hermot kaikkiin venyneisiin ja läpinäkyviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, osaan. Nyt ollaan mun ydinosaamisalueella:)

   Boomerangilla on hyviä t-paitoja, napakkaa paksua puuvillaa, sopii parhaiten yksinään pidettäväksi. Ei siis näy yhtään läpi.

   "Aluspaitoina" käytän Repeatin ja Ouin t-paitoja ja toppeja, ohuita mutta kuitenkin napakoita. Eivätkä veny pesuissa.

   Mopilla on kahta laatua, toiset susia ja toiset hyviä. Se pari vuotta sitten tullut soft cotton on ihan täyttä p**skaa, älä osta niitä.

   Filippa K:lla on myös hyviä toppeja ja t-paitoja, niitäkin on useampaa laatua. Toiset hyviä, toiset ei niin hyviä. En valitettavasti osaa kuvailla niitä hyviä, tunnistan ne hypistelemällä:)

   Tigerin paidatkin pysyy kuosissaan, mutta ne ovat suurimmalta osalta viskoosia, itse suosin aluspaidoissa puuvillaa.

   Rosemundin topit tuntuu kivalta päällä, mutta ne ovat aika armottomia yksinään pidettävinä. Niitä löytyy siis ihan myös ilman pitsejäkin.

   Poista
  2. Repesin. Mutta hyvä, että tältäkin alueelta löytyy ydinosaamista! :-D

   Poista
  3. Hei kiitos paljon!

   Poista
 2. Me ajeltiin häämatkalla Alpeilta kotiinpäin noissa maisemissa ja toukokuussa linnassa ei ollut ruuhkaa - toki porukkaa silloinkin mutta ei tungokseen asti.

  Ja kiitos tuosta Legoland-vinkistä, olen koittanut meittiä lapsille sopivia kohteita tuolta suunnalta ja tuo kuulostaa erinomaiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ihan kovimpaan sesonkiin ei tuonne kannata tunkea. Mietittiin, että tuo voisi olla mahtava mesta talvellakin.

   Jos tarvitset lisää vinkkejä niin ilmoittele, ollaan mun juurilla:)

   Poista
 3. Toi linna on ollut mulla kauan listalla ja vieläkään en ole sinne päässyt, kiitos tosta reittivinkistä. Onko Saksan Legolandissa vähemmän ruuhkaa kuin Tanskassa? Jostain olen tälläistä kuullut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siellä ainakaan mun käynneillä ole sen vähempää jengiä ollut, lähistöllä asuu kuitenkin enemmän populaa kuin Tanskaan mahtuu yhteensä;)

   Me käytiin tuolla Günzburgissa viimeksi pari vuotta sitten, lapset alkaa olla sitä mieltä, että Legolandit on jo nähty. Luksukin oli tänä vuonna ekaa kertaa sitä mieltä, ettei tarvitse Billundiin ajaa, valitsi Lisebergin sen sijaan (ja siellä vasta jengiä on).

   Poista
 4. Vitsit kun en muista olenko tuolla käynyt vai en (teininä perheen kanssa). Mutta Keski-Euroopasta löytyy kyllä hulppeita linnoja, tuo lienee se kaikkein näyttävin. Voisikin joku kesä hurauttaa ihan tuonne asti, täytyy sitten kääntyä tämänkin ydinosaamisesi puoleen. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin löytyy, ja ehkä jopa fiksumpiakin kohteita kuin tuo yllä mainittu.

   Tämänkin. Olen monilahjakkuus:))

   Poista
 5. Neuschwansteinin linna on kyllä tosi ihana! Kävin siellä kolmisen vuotta sitten ja ihastuin sekä linnan sisätiloihin että ympäröivään luontoon. Turisteja oli melko paljon ja mekin kiersimme ryhmän mukana nopeasti linnan läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linna on tosiaan kaunis, mutta siitä voisi saada enemmän irti "ei ihan pahimpaan" turistikauteen:)

   Poista